Connect with us

INFO TRAFIC

Peste 700 de conducători auto sancționați de polițiștii călărășeni, 86 de permise de conducere reținute

Published

on

718 conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 8 infracțiuni constatate, 86 de permise de conducere reținute și 36 de certificate de înmatriculare retrase de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 05 – 11  septembrie a.c., la nivelul județului Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, polițiștii au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, 4 de conducere sub influența alcoolului, 2 de conducere fără permis și 2 la alte infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 718 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 186 fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 86 de permise de conducere și au retras 36 de certificate de înmatriculare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO TRAFIC

Accident grav în Curcani. Au rămas încarcerați după ce au pierdut controlul într-o curbă

Published

on

Accident rutier grav în această noapte, orele 22:05, pe Drumul Național 4, în interiorul localității Curcani din județul Călărași, produs de un șofer care ar fi scăpat autoturismul de sub control din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Martorii spun șoferul ar fi circulat cu viteza, iar la pătrunderea în curbă, a pierdut mașina de sub control și a părăsit partea carosabilă, ajungând cu autorismul într-un copac. 

În urma impactului, fiarele autoturismului au încarcerat șoferul și un pasager. A fost solicitat sprijinul prin 112 al pompierilor militari care au intervenit de urgență cu toate mijlocele tehnice necesare descarcerării victimelor.

Cei doi tineri au fost extrași din fiarele contorsionate, ambii au fost preluați și transportați de spitalul Bagdasar din Capitală.

La fața locului s-au prezentat polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, care efectuează cercetări la fața locului în vederea stabilirii cauzelor exact care au condus la producerea evenimentului rutier.

Continue Reading

INFO TRAFIC

DPC Călărași: Curățăm carosabilul și acostamentul drumurilor județene

Published

on

Echipele de drumari din Călărași acționează permanent, pe toate sectoarele de drumuri județene din administrare, pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță. După oprirea ninsorii și trecerea codului galben, utilajele de deszăpezire dotate cu perii și turbosuflante, au ieșit pentru a curăța carosabilul pe mai multe drumuri județene unde s-a semnalat acostament acoperit.
„Utilajele de deszăpezire ale DPC Călărași au acționat în cursul nopții pe toate drumurile din administrare. La această oră pe drumurile județene se acționează pentru curățarea carosabilului și a acostamentului cu ajutorul unei perii și a turbosuflantei din dotare. Circulați cu mare atenție și adaptați viteza la condițiile de drum!” –  transmit drumarii Călărășeni ai societății Drumuri și Poduri Călărași pe o rețea de socializare.
Continue Reading

INFO TRAFIC

Mai multe utilaje de deszăpezire acționează pe străzile din Călărași

Published

on

Începând cu ora 04:30 de minute, la nivelul municipiului Călărași, Brai – Cata a intervenit cu 10 utilaje cu lamă și sărăriță. S-a împrăștiat material antiderapant (50 tone sare) pentru combaterea poleiului.
30 de angajați Brai-Cata acționează cu lopeți pentru deszăpezirea trotuarelor, a trecerilor de pietoni și a stațiilor de autobuz.
În municipiu, se circulă în condiții de iarnă.

default

Continue Reading

Cele mai accesate articole