Connect with us

Știri

CSM Călărași prezintă clasamentul celor mai buni sportivi ai anului

Published

on

Într-un an plin de provocări și competitivitate, CSM Călărași demonstrează superioritatea sa în lumea sportului, clasându-se pe primele locuri în diverse discipline. Directorul clubului, Dumitru Chirilă, a prezentat cu mândrie rezultatele notabile ale sportivilor în cadrul clasamentului celor mai buni sportivi în 2023.

Locul I – IFTENI Camelia Bianca – Canotaj:
Camelia Bianca Ifteni reușește să cucerească primul loc, obținând aur la multiple competiții internaționale și naționale, inclusiv la Campionatul Mondial U19 din Paris și Campionatele Naționale Individuale de la Iași.

 • Aur la Campionatul Mondial U19, 1X, 03-06.08.2023, Paris, Franța
 •  Aur la Campionatul European U19, 4X, 20-21.05.2023, Gaillard, Franța
  – Aur la Campionatele Balcanice, 1X, 15-17.09.2023, București
 • Aur la Campionatele Naționale Individuale, 2000m, 2023, Iași
 • Aur la Cupa României, 2023
 • Aur la Campionatul Național de Ergometru, 1X, 03-04.03.2023, Arad
 • Aur la Campionatul Național de Canotaj pe Mare, 24-27.08.2023, Constanța.

Locul II – Matran Ana Maria – Canotaj:
Ana Maria Matran contribuie la succesul clubului cu medalii de aur la Campionatul European U23 din Germania, evidențiindu-se în probele de 4+ și 8+.

 • Aur la Campionatul European U23, 4+, 24-27.08.2023, Germania
 • Aur la Campionatul European U23, 8+, 24-27.08.2023, Germania.

Locul III – CUC Gabriela – Lupte:
Gabriela Cuc impresionează în domeniul luptelor, obținând argint la Campionatul Mondial U20 și urcând pe podium la Campionatele Naționale și Europene U23.

 • Argint la Campionatul Mondial U20,  7-10.09.2023, Constanta
 • Locul V la Campionatul European  U23, 13-19.03, Bucuresti
 • Locul I la Campionatul National, U23, 18-20.05.2023, Constanta
 • Locul II la Campionatul Național Seniori, 24-25.11.2023, Reșița
 • Locul I la Cupa României, U20, 62 kg, 18-20.05.2023, Constanta.

Locul IV – PALAGHIA Mihai – Lupte:
Mihai Palaghia aduce acasă medalii de aur și argint în lupte, marcându-se în competiții internaționale și naționale.

 • Argint la Campionatele Francofoniei, Seniori, 28.07-05.08.2023, CONGO
 • Aur la Campionatul National de, Seniori, 31.08.03.09.2023, Costinesti.

Locul V – Alin BUZDUGAN – Canotaj:
Alin Buzdugan adaugă valoare echipei cu medalii de aur și argint în canotaj, demonstrându-și abilitățile la nivel național și internațional.

 • Aur la Campionatul National de Seniori, 1X, 03-04.03.2023, Arad;
 • Argint la Campionatul Național de Seniori, 1X cu, 3-4.06.2023, Snagov;
 • Aur la Concursul Național de Seniori, Cupa FRC, 22.12.2023, Snagov;

Cu un total impresionant de 103 medalii la Campionatele și Concursurile Naționale și Internaționale, CSM Călărași se impune ca lider al performanțelor sportive. Sectiile de Canotaj și Lupte se remarcă prin obținerea a peste 30 de medalii fiecare.

Directorul Dumitru Chirilă transmite sincere felicitări sportivilor, antrenorilor și întregului colectiv al CSM Călărași pentru eforturile lor remarcabile. În același timp, mulțumește iubitorilor de sport și conducerii Agenției Naționale pentru Sport, subliniind eforturile depuse pentru recunoașterea meritelor sportivilor.

Cu aceste performanțe impresionante, CSM Călărași privește cu optimism către anul 2024, urând tuturor un An Nou plin de sănătate și bucurii în continuarea succesei sportive.

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate