Connect with us

Breaking News

Peste 5.000 de persoane au participat la “Ziua Fermierului Călărășean”, eveniment organizat în comuna Vâlcelele

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1463529663737888/

“Ziua Fermierului Călărăşean”– unul dintre cele mai frumoase, dar și importante evenimente ale judeţului. Anul acesta, Ionel Tatu, Consiliul Local și fermierii  au avut grijă ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Evenimentul ce a ajuns anul acesta la cea de a XI-a ediție a fost un real succes pentru fermierii implicați, dar și pentru autoritățile locale, respectiv Primăria Comunei Vâlcelele și Consiliul Local.
9 septembrie, o dată ce va rămâne cu siguranță în memoria celor ce au fost prezenți la un așa eveniment.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută chiar de către primarul ales, Ionel Tatu. Acesta, în primul rând, a dorit să mulțumească fermierilor ce s-au alăturat acestui eveniment, prin diferite sponsorizări. Ziua Fermierului Călărăşean a devenit deja o tradiţie a localității, evenimentul  ia amploare de la an la an, asta doar prin implicarea tuturor fermierilorce au acordat  sprijin financiar.

Advertisement

Cu prilejul acestui eveniment, Consiliul Local a hotărât să acorde patru titluri de cetățeni de onoare: Teodora Dumitru, Florin Brișan, Nelu Balaciu și Ion Iliuță.

I.Tatu: “În fiecare an venim cu ceva nou. Dacă anul acesta, să zicem că a fost un an agricol bun, ţinem să le mulțumim fermierilor din localitate, care fără ei, acest eveniment nu ar fi avut loc. Majoritatea sponsorizărilor din această zi, este făcută de fermierii noştri, din comună Vâlcelele, cărora le mulțumesc!”

Este un eveniment destul de amplu, pe lângă invitați, colegii mei de la Chișinău, care astăzi au venit de departe și au stat o zi întreagă pe drum.
Ansamblul “Giurca” din comună Vâlcelele a deschis sărbătoarea prin dansuri populare.
După ansamblul local, cei din ansamblul “Bărăganul” nu au întârziat în a-și arăta pregătirea și profesionalismul de care au dat dovadă pe scenă.

O singură zi, două evenimente îmbinate frumos, fapt ce se datorează organizatorilor. Mii de oameni au fost prezenți într-o singură zi la sărbătoarea comunei și ziua fermierului. Au venit să își vadă artiștii preferați și să se bucure de aceste două sărbători ce se desfășoară sub o singură scenă.

Bucuria localnicilor a venit atunci când, pe scena de la Vâlcelele au început să urce artiștii mult așteptați de aceștia.
Maratonul muzical a început cu Polina Gheorghe, interpret de muzică populară și prezentatoarea Radio România Antena Satelor.

Advertisement

În după amiaza evenimentului, pe scena de la Vâlcelele au urcat invitați de seamă, personalități cunoscute la nivel național. Ludovic Orban, președinte PNL, Andrei Grinkevich, ambasadorul Belarusului în România, Vasile Iliuță, George Iacob, cei doi primari din Moldova care s-au înfrățit cu Vâlcelele, Marian Dinulescu, Roxana Pațurcă, senator PSD, Ciprian Pândea, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Elena Mihăilescu, inspector general din cadrul ISJ Călărași, Emil Mușat, președintele de cabinet CJ Călărași, Cristian Marin din CJ și primarii comunelor din împrejurimi.

Ludovic Orban a venit la invitația lui Ionel Tatu. Acesta a ținut câteva secunde microfonul în mână, fredonând câteva versuri din melodiile trupei Talisman.

Ludovic Orban, prezent la Vâlcelele la invitația primarului și a președintelui Consiliului Județean Călărași

“Am venit la invitaţia domnului primar Ionel Tatu, dar şi a fostului primar, care acum este preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, am venit să fiu alături de dumneavoastră, într-o zi frumoasă în care v-aţi adunat să vă bucuraţi de Ziua Comunei Vâlcelele. Să vă dea Dumnezeu sănătate, prosperitate, să dea Dumnezeu să vă meargă mai bine şi ca în comună Vâlcelele să curgă lapte şi miere”Ludovic Orban – președinte PNL

“Ca fiu al satului este o mare bucurie să vin într-o altă calitate pe care tot dumneavoastră mi-aţi dat-o. Pentru toate astea vă mulţumesc, pentru că aţi avut încredere că pot să fiu un primar bun, aţi avut încredere că pot să fiu un parlamentar bun şi iată că astăzi tot dumneavoastră, cu valoare şi forţa pe care le-aţi dăruit, aţi votat şi m-aţi pus preşedinte de Consiliu Judeţean. Toate acestea se datorează lucrurilor pe care le-am început împreună, echipei pe care am făcut-o la Vâlcelele şi reuşitelor comunei. Sunt convins că sunt şi multe lucruri pe care nu am reuşit să le realizăm, dar ele în continuare vor rămâne obiective de realizat în comună Vâlcelele.
Felicitări primarului Ionel Tatu, felicitări fostului primar Gabriel Oloianu, care a preluat ştafeta de la mine, că împreună au reuşit această performanţă să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca localitatea Vâlcelele să nu intre într-o luptă care să nu mai aibă variante de o echipă viitoare. 
Astăzi reprezint judeţul Călăraşi şi cred că putem să găsim cele mai bune soluţii. Astăzi, comună Vâlcelele demonstrează că poate să facă faţă la tot ceea ce se întâmplă mâine, iar noi, PNL, să fim cei care putem să câştigăm toate competiţiile viitoare. Domnule preşedinte, vă mulţumim pentru că astăzi certificaţi valoarea partidului la Călăraşi” Vasile Iliuță – președinte C.J. Călărași

Gabriel Oloianu, fostul primar al comunei, actual consilier local, a transmis locuitorilor din comuna Vâlcelele cuvinte frumoase și urări de bine.

Advertisement

“Bună ziua, Vâlcelele, am venit de acasă, acasă, la Vâlcelele. Doar un an ne desparte de la ultima întâlnire. Astăzi am sesizat multe schimbări pozitive în această localitate.  Trăiască Vâlcelele şi vă mulţumim din suflet pentru invitaţie”Ludmila Ceaglic – primar al comunei Calfa, Rep. Moldova.

“Este pentru prima oară când particip în comună Vâlcelele la Zilele Fermierului, dar cu siguranţă voi spune prezent de fiecare dată când mă veţi invita. Mă simt bine în rândul dumneavoastră, vreau să vă spun că indiferent de apartenenţa politică, şi eu şi domnul primar avem ceva în comun: ne place culoarea roşie.L-am simțit mereu lângă noi, de călărășeni și bineînțeles de com. Vâcelele. Ca şi parlamentar pot să vă asigur de toată susţinerea mea pentru toate iniţiativele legislative ce primează păstrarea tradiţiilor, a obiceiurilor şi dezvoltarea judeţului. Sunt alături de dumneavoastră, cu siguranță voi dat tot ce pot pentru ca dumneavoastră să fiţi mândri că sunt acolo. Vreau să vă urez “La mulţi ani”, să aveţi multă sănătate şi putere de muncă. La mulți ani!”Roxana Pațurcă – senator PSD

“A spus doamna senator că avem în comun culoarea roșie. Să știți că primul partid în care a activat actualul primar din Vâcelele a fost PSD. Și sper ca până în 2020 să activeze tot în PSD.”a afirmat Ciprian Pandea

“Doamnelor, domnilor, daţi-mi voie să vă urez “La mulţi ani” în primul rând iar în al doilea rând să felicit autorităţile locale pentru continuarea acestei frumoase tradiţii. Dar să felicit şi să mulţumesc mediului economic din Vâlcelele, fermierilor şi tuturor celor care cresc mediul de afaceri din Vâlcelele. Cei din administrația locală,dar și fermierii din Vâlcelele au trimis comună pe un loc în mica Românie performantă. Performanța începe să fie un cuvânt de ordine la Vâlcelele. Sunteţi un exemplu pentru întregul judeţ Emil Mușat – președinte cabinet CJ

“Mă bucur să fiu astăzi prezent aici, alături de dumneavoastră, să vă felicit totodată, să-mi împărtășesc și eu emoțiile și bucuriile cu dumneavoastră. Vreau să felicit Consiliul Local pentru ceea ce continuă în a realiza aceste zile frumoase. În fața dumneavoastră aveți o echipă, chiar dacă este o echipă mixtă. Uneori, poate, pentru deciziile lor este nevoie de mult curaj și chiar de compromisuri. Vă mulțumim în numele locuitorilor jud. Călărași și al com. Vâlcelele pentru lucrurile deosebite pe care le faceți pentru jud. Călărași. La mulți ani tuturor!George Iacob – prefectul jud. Călărași

Advertisement

“Mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră şi că pot să vă salut. Vreau să felicit administraţia locală, dar şi pe domnul primar Ionel Tatu, pentru continuarea acestei sărbători devenită tradiţie, începută de pe vremea fostului primar al comunei Vâlcelele, actualmente preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. La mulţi ani, Vâlcelele!”Cristian Marin – consilie județean

“Vă felicit domnule primar pentru organizarea acestui eveniment, m-a bucurat invitația dumneavoastră, mai ales pentru că-mi doream să revăd ceea ce m-a legat cel mai mult de comună Vâcelele, școala, elevii și cadrele didactice, cărora le urez cu această ocazie mult succes în noul an școlar și aș vrea să transmit, de asemenea un gând bun tuturor lucitorilor comunei. Am avut ocazia să-i cunosc și sunt oameni deosebiți” Elena Mihăilescu – inspector general școlar ISJ Călăraşi

Prezența localnicilor s-a făcut simțită abia după ce, pe scenă a apărut, nimeni alta decât Maria Dragomiroiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România. Acesta a venit pentru prima oară în Vâlcelele, dar a promis, în fața tuturor că nu vi doar o singură vizită.
Restul artiștilor ce au bucurat de-a dreptul inimile celor prezenți la eveniment, au fost: Nicu Paleru, Constantin Enceanu, Doinița și Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu, Alin Oprea, din trupa Talisman, Vali Vijelie și mulți alții.

Evenimentul s-a încheiat  în jurul orelor 24 cu un spectaculos fac de artificii.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1456573141100207.1073741852.603712659719597&type=1&l=e09cf7f71e

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Vremea se schimbă dramatic: Ploi torențiale și grindină în întreaga țară. Ce fenomene sunt vizate în județul Călărași

Published

on

Vremea se schimbă dramatic: Ploi torențiale și grindină în întreaga țară. Ce fenomene sunt vizate în județul Călărași

Avertizări meteo: Cod galben de ploi și vijelii

Vremea schimbă brusc și aduce două zile de ploi torențiale și vijelii, cu posibilitatea de grindină în anumite zone ale țării. În București, ploile se vor intensifica și, în următoarele două zile, vor afecta toată țara. Meteorologii au emis o informare meteo valabilă de astăzi, de la ora 10.00, până joi la ora 20.00. Conform ANM, ploile se vor extinde treptat și vor acoperi majoritatea regiunilor.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și, ocazional, de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se așteaptă cantități de apă de 15-25 l/mp și, local, de peste 40 l/mp.

Advertisement

De astăzi, de la ora 16.00, intră în vigoare o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru 24 de ore. În această perioadă, în majoritatea Moldovei, estul Transilvaniei, Carpații Orientali și partea estică a Carpaților Meridionali, vor fi averse și ploi torențiale, cu cantități de apă de 25-30 l/mp și, local, de peste 40-50 l/mp.

Prognoză specială pentru București: Averse și descărcări electrice

De la ora 10.00 a intrat în vigoare o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până joi seara, la ora 20.00. Vremea va fi în general instabilă, cu perioade de înnorări accentuate și averse, posibil moderate cantitativ (10-15 l/mp), însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu temperaturi maxime de 22-24 de grade și minime de 10-13 grade.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate