Connect with us

Știri

Parcul Constructorilor din municipiul Călărași- devastat și lăsat în paragină

Published

on

Marți, 22 mai, câțiva locuitori din cartierul „2 Moldoveni” ne-au sesizat asupra faptului că un parc din zonă este devastat, neîngrijit și lăsat în paragină. Este vorba despre Parcul Constructorilor, situat între strada Locomotivei și str. Mușețelului, în zona blocurilor J1 și J2.

Ne-am deplasat la fața locului pentru a vedea exact cum stă treaba și am constat că ceea ce ne-au spus oamenii se confirmă. Bănci rupte, becuri sparte, semințe, pet-uri de bere, leagăne rupte, tobogane uzate, iarba care depășește lejer 50 cm în unele locuri și multe gunoaie.

Am stat de vorbă cu agentul de securitate din parc, acesta a fost extrem de sincer, spunându-ne că parcul se află în această stare dezolantă de multă vreme.

„Când am venit eu aici, era la fel, lipsesc scânduri de pe bănci, luminile sunt pe alocuri, iar despre gunoaiele din parc ce să zic… exact cum vedeți”

Ieri, localnicii din zonă s-au apucat să taie iarba înaltă, de frica șerpilor. Aceștia au fost depășiți de situație, renunţând destul de repede la inițiativă. Paznicul ne-a spus că au existat și toalete publice, acestea dispărând ulterior după ceva timp.

Cele relatate de localnici descriu un peisaj dezolant al unui loc unde cei din zonă ar trebui să se relaxeze și să-și petreacă timpul liber. Unul dintre cei cu care am stat de vorbă s-a plâns de faptul că pubelele de gunoi menajer sunt amplasate chiar la intrarea în parc, susținând că oamenii aruncă gunoiul direct din balcon.

Am contactat telefonic directorul de la Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, Adriana Brânză, expunând situația, aceasta ne-a spus că:  „indiferent cât de mult s-ar îngriji parcul, va fi la fel, din cauza oamenilor care nu înțeleg că trebuie să mențină curățenia în parc.”

Am solicitat un punct de vedere și viceprimarului Viorel Ivanciu, acesta a fost receptiv solicitării noastre și ne-a oferit un răspuns detaliat despre problema expusă, dar și despre alte proiecte aflate în desfășurare pe raza municipiului Călărași.

Călărași News: De când se află parcul în această stare?

V. Ivanciu: Cred că parcul Constructorilor a fost reabilitat acum vreo 4 ani, făcundu-se investiții importante, amenajând locul pentru oameni care ar fi putut să-și petreacă timpul liber într-un mod civilizat. Dacă parcul arată așa, sigur că este o vină și o lipsă Primăriei, dar în același timp, aș putea spune că este și vina cetățenilor. Din câte știu, noi avem și pază acolo. Ceea ce mă face să cred că dacă nu era și omul ăla acolo, lucrurile arătau probabil, mult mai rău. 

Am programat, în urma discuției cu voi și a sesizărilor, primind chiar și o vizită în zonă, să tăiem iarba, să reparăm băncile, dar nu putem face acest lucru în fiecare zi. Trebuie să facem  echipă cu cetățenii din zonă. 

Călărași News: Când s-a făcut ultima reabilitare a parcului?

V. Ivanciu: Ultima reabilitare s-a făcut acum vreo 3-4 ani de către Primărie, în cadrul unei licitații ce a prins mai multe lucrări acolo.  Din câte știu eu, parcul arăta foarte bine. 

Cred că doar împreună cu cetățenii, cu voi, presa, cu organele de poliție și nu numai ar trebui să ne concentrăm. Zilele astea vom face o vizită în zonă, cu siguranță vom rezolva această probleme. Am să te invit, să poate ai sa ma inviți peste o săptâmână să vedem ce s-a întâmplat.


Tot în cadrul întâlnirii noastre cu viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, am mai dezbătut alte câteva probleme, sesizări ale cetățenilor pe care le-am expus în discuție.

Urmăriți materialul video realizat în exclusivitate de reporterii noștri pentru a vedea răspunsurile oferite de autorități!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole