Connect with us

Știri

Parcul Constructorilor din municipiul Călărași- devastat și lăsat în paragină

Published

on

Marți, 22 mai, câțiva locuitori din cartierul „2 Moldoveni” ne-au sesizat asupra faptului că un parc din zonă este devastat, neîngrijit și lăsat în paragină. Este vorba despre Parcul Constructorilor, situat între strada Locomotivei și str. Mușețelului, în zona blocurilor J1 și J2.

Ne-am deplasat la fața locului pentru a vedea exact cum stă treaba și am constat că ceea ce ne-au spus oamenii se confirmă. Bănci rupte, becuri sparte, semințe, pet-uri de bere, leagăne rupte, tobogane uzate, iarba care depășește lejer 50 cm în unele locuri și multe gunoaie.

Am stat de vorbă cu agentul de securitate din parc, acesta a fost extrem de sincer, spunându-ne că parcul se află în această stare dezolantă de multă vreme.

„Când am venit eu aici, era la fel, lipsesc scânduri de pe bănci, luminile sunt pe alocuri, iar despre gunoaiele din parc ce să zic… exact cum vedeți”

Ieri, localnicii din zonă s-au apucat să taie iarba înaltă, de frica șerpilor. Aceștia au fost depășiți de situație, renunţând destul de repede la inițiativă. Paznicul ne-a spus că au existat și toalete publice, acestea dispărând ulterior după ceva timp.

Advertisement

Cele relatate de localnici descriu un peisaj dezolant al unui loc unde cei din zonă ar trebui să se relaxeze și să-și petreacă timpul liber. Unul dintre cei cu care am stat de vorbă s-a plâns de faptul că pubelele de gunoi menajer sunt amplasate chiar la intrarea în parc, susținând că oamenii aruncă gunoiul direct din balcon.

Am contactat telefonic directorul de la Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, Adriana Brânză, expunând situația, aceasta ne-a spus că:  „indiferent cât de mult s-ar îngriji parcul, va fi la fel, din cauza oamenilor care nu înțeleg că trebuie să mențină curățenia în parc.”

Am solicitat un punct de vedere și viceprimarului Viorel Ivanciu, acesta a fost receptiv solicitării noastre și ne-a oferit un răspuns detaliat despre problema expusă, dar și despre alte proiecte aflate în desfășurare pe raza municipiului Călărași.

Călărași News: De când se află parcul în această stare?

V. Ivanciu: Cred că parcul Constructorilor a fost reabilitat acum vreo 4 ani, făcundu-se investiții importante, amenajând locul pentru oameni care ar fi putut să-și petreacă timpul liber într-un mod civilizat. Dacă parcul arată așa, sigur că este o vină și o lipsă Primăriei, dar în același timp, aș putea spune că este și vina cetățenilor. Din câte știu, noi avem și pază acolo. Ceea ce mă face să cred că dacă nu era și omul ăla acolo, lucrurile arătau probabil, mult mai rău. 

Am programat, în urma discuției cu voi și a sesizărilor, primind chiar și o vizită în zonă, să tăiem iarba, să reparăm băncile, dar nu putem face acest lucru în fiecare zi. Trebuie să facem  echipă cu cetățenii din zonă. 

Advertisement

Călărași News: Când s-a făcut ultima reabilitare a parcului?

V. Ivanciu: Ultima reabilitare s-a făcut acum vreo 3-4 ani de către Primărie, în cadrul unei licitații ce a prins mai multe lucrări acolo.  Din câte știu eu, parcul arăta foarte bine. 

Cred că doar împreună cu cetățenii, cu voi, presa, cu organele de poliție și nu numai ar trebui să ne concentrăm. Zilele astea vom face o vizită în zonă, cu siguranță vom rezolva această probleme. Am să te invit, să poate ai sa ma inviți peste o săptâmână să vedem ce s-a întâmplat.


Tot în cadrul întâlnirii noastre cu viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, am mai dezbătut alte câteva probleme, sesizări ale cetățenilor pe care le-am expus în discuție.

Urmăriți materialul video realizat în exclusivitate de reporterii noștri pentru a vedea răspunsurile oferite de autorități!

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Călărași: Zeci de solicitări pentru pompieri în ultimele 3 zile

Published

on

ISU Calarasi

Într-o serie de intervenții de urgență desfășurate în ultimele trei zile, salvatorii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au răspuns la 78 de misiuni.

Majoritatea intervențiilor, respectiv 60, au fost gestionate de către paramedicii SMURD, aceștia asigurând primul ajutor și transportul rapid la spital al persoanelor aflate în situații critice. Printre misiunile lor s-au numărat și intervenții la accidente rutiere, inclusiv în localitățile Curcani, Plevna și Borcea, unde echipajele au acordat asistență medicală victimelor.

În paralel, salvatorii au fost solicitați și pentru stingerea a patru incendii, în localitățile Călărași, Vărăşti, Lehliu Sat și Iezeru, folosindu-și autospecialele și expertiza în gestionarea situațiilor de urgență pentru a limita pagubele și a proteja viețile oamenilor.

Un alt aspect al activității lor a fost salvarea unui animal de companie, o pisică, surprinsă într-o situație periculoasă pe un balcon de la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Călărași. Eforturile lor de intervenție au asigurat măsuri pentru salvarea animalului.

Echipajele ISU au fost implicate în stingerea a nouă incendii de vegetație uscată și resturi menajere, intervenind cu autospecialele necesare pentru a preveni extinderea focului și pentru a proteja mediul înconjurător.

Advertisement

Pentru a încuraja o mai mare conștientizare și pregătire în fața situațiilor de urgență, ISU Călărași recomandă accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, www.fiipregatit.ro, și descărcarea gratuită a aplicației mobile DSU, disponibilă pe App Store și Google Play.

Continue Reading

Știri

Rezumatul weekendului pentru polițiștii călărășeni: Șoferi prinși băuți, fără permis și scandaluri

Published

on

În cursul weekendului trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au desfășurat operațiuni intense pentru creșterea siguranței în comunitate. Aceste acțiuni au implicat intervenții la 153 de sesizări din partea cetățenilor, precum și reținerea permiselor de conducere ale a 31 de șoferi care au reprezentat pericol pentru siguranța traficului rutier.

Aproximativ 500 de polițiști au fost mobilizați în întreg județul Călărași, concentrându-se pe prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Intervențiile polițiștilor au vizat o varietate de evenimente, cuprinzând 153 de situații semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (S.N.U.A.U.) 112, precum și 29 de acțiuni organizate.

Rezultatele acțiunilor desfășurate au inclus constatarea a 57 de infracțiuni, prinderea în flagrant a 4 persoane și aplicarea a 553 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 201.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități specifice pentru prevenirea accidentelor de circulație, soldate cu constatarea a 3 infracțiuni la regimul rutier. În acest context, au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

Advertisement

Într-unul dintre incidente, la data de 25 februarie, în jurul orei 00:28, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, din municipiul Călărași, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului.

Alte exemple oferite de IPJ Călărași în comunicatul de presă


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 00:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 18 de ani, din localitatea Nucetu, județul Călărași.

În urma controlului, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:48, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 48 de ani, din comuna Valea Argovei, județul Călărași, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Advertisement

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:30, în timp ce bărbatul, de 47 de ani, se afla la locuința soției, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, ar fi lovit-o pe aceasta cu pumnii și palmele în zona capului.

Persoana vătămată a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, totodată fiind întocmit formularul de evaluare a riscului, din care a reieșit că există risc iminent pentru viața și integritatea femeii, ocazie cu care a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele bărbatului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 5:48, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 62 de ani, cu privire la faptul că nepoata sa a fost implicată într-un scandal.

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că în jurul orei 5:30, în timp ce  s-ar fi aflat la o petrecere organizată de un tânăr, de 22 de ani, la domiciliul acestuia din  comuna Mănăstirea, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, o tânără ar fi fost lovită cu palmele și pumnii de către prietenul său, un tânăr de 20 de ani.

Advertisement

Ulterior, acesta i-ar fi spart tinerei telefonul mobil și ar fi alergat-o cu un obiect contondent, amenințând-o că o omoară.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea sau libertatea persoanelor, însă persoana vătămată nu dorește emiterea ordinului de protecție provizoriu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și distrugere.

Față de tânărul în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate pentru polițiștii călărășeni. Acțiune de control desfășurată timp de o săptămână, finalizată cu peste 100 de sancțiuni

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat aproximativ 600 de autovehicule şi au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale  în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 19-25 februarie a.c., polițiștii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 586 de autovehicule, dintre care 215 autovehicule destinate transportului de persoane şi 371 de autovehicule destinate transportului de marfă.

Advertisement

În urma controalelor, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 124 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, probleme tehnice, precum și lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua în trafic, pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate