Connect with us

Știri

O săptămână plină pentru poliţiştii călărăşeni: 450 de evenimente sesizate prin 112, o razie în Dragalina și 949 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 350.000 de lei

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 108 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 949 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 451 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 60 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna 30 mai – 05 iunie a.c., peste 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
S-a intervenit la 450 de evenimente sesizate prin 112, au fost organizate 68 de acțiuni și o razie cu efective mărite în data de 04/05.06.2022, în municipiul Călărași și în comuna Dragalina.

Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 108 infracțiuni, 14 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 949 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 350.000 de lei.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 60 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Exemple: Patru bărbați sunt cercetați de polițiștii rutieri pentru conducere sub influența influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Locomotivei, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Călărași.
Întrucât tânărul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Bulevardul Cuza-Vodă, un alt tânăr, în vârstă de 26 ani, din municipiul Călărași, pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, în seara zilei de 04 iunie a.c.,polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Locomotivei, un tânăr, în vârstă de 18 ani, pozitiv pozitiv pentru substanțele THC-5 (cannabis) și AMP (amfetamină).
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

La data de 05 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada București, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, pozitiv la cocaină.
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole