Connect with us

Știri

O pensionară amărâtă din Călărași și-a luat adio de la cardul social pentru alimente. Ce au descoperit inspectorii ANAF și ce spune poliția

Published

on

Trecută printr-o boală cruntă, la 63 de ani doamna Dragnea Rada, ajunsă la pensie, s-a trezit peste noapte cu o mică avere în evidențele ANAF, care o împiedică acum să beneficieze de cardul social pentru alimente în valoare de 250 lei, oferit de stat persoanelor defavorizate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, structura regională din Călărași, a înregistrat venituri care depășesc 10.000 lei, bani despre care femeie a aflat, întâmplător, că i-ar fi obținut în urma unor vânzări de fier vechi, în perioada anului 2021, situație pe care aceasta o neagă.

Pensionara spune că a descoperit această situație în timp ce strângea documentele pentru depunerea dosarului, prin care urma să obțină cardul pentru alimente, oferit de stat, persoanelor aflate într-o situație financiară mai dificilă.

„Nu pot lua cardul pentru alimente de 250 lei din cauza unor bani care apar la ANAF pentru că apar niște bani pe numele meu pe care i-aș fi obținut din vânzarea ferului vechi. S-a uitat o prietenă prin hârtii și am aflat că este o firma din București.. De două luni de zile nu mi-am luat pensia pentru că nu am buletin valabil. Trăiesc greu și nu știu ce să fac.” – spune pensionara Dragnea Rada, ajunsă la capatul răbării.

Situația veniturilor înregistrate în evidențele statului o împiedică pe aceasta să obțină cardul în valoare de 250 lei, de care ar fi trebuit să beneficieze și această pensionară, care s-a trezit cu o mică avere pe care nu a văzut-o niciodată.

Poliția a fost sesizată cu privire la aspectele relatate în materialul de mai sus, iar anchetatorii au intrat pe fir și cercetează cazul.

După tot necazul, femeia ar putea fi nevoită să achite și impozit pentru banii pe care nu i-a văzut niciodată, dar care apar în hârtiile statului.

 

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole