Connect with us

Actualitate

O femeie de 66 de ani din Călărași a căzut plasă unei escrocherii care a lăsat-o fără 37.000 de lei. Prin ce metodă a fost înșelată

Published

on

BMW POLITIE

O femeie din județul Călărași a căzut plasă unei înșelăciuni populare, care a lăsat-o fără suma totală de 37.000 lei. Victima de 66 ani este din comuna Dor Mărunt și a fost înșelată prin metoda „investment scam”. Știripesurse.ro precizează că infractorii ar fi convins victima că va cumpăra acțiuni la o companie de stat, când de fapt banii au ajuns doar în propriile buzunare. Poliția a prins în flagrant doi inculpați în timp ce primeau de la aceasta un plic cu o sumă de bani. 

“La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie de 66 de ani din comuna Dor Mărunt cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni ce are ca mod de operare ‘investment scam’. (…) Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călăraşi, au stabilit că, la data de 27 iunie a.c., femeia de 66 de ani ar fi accesat un link al unei reclame privind cumpărarea de acţiuni, şi-ar fi introdus datele personale şi, la scurt timp, ar fi fost abordată de o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că va fi contactată de un expert financiar. Ulterior, femeia ar fi fost contactată de o altă persoană, iar sub îndrumarea acesteia ar fi instalat o aplicaţie şi ar fi transferat din contul său bancar 1.000 de lei, bani ce ar fi reprezentat investiţia minimă”, precizează Poliția Română într-un comunicat. 

Ulterior, femeia ar mai fi fost înșelată de 18.000 de lei, bani pe care îi i-a dat unei persoane necunoscute care s-ar fi prezentat la ea acasă pe 1 iulie, tot sub îndrumarea aceleiași persoane. 

„La data de 10 iulie a.c., sub îndrumarea unei alte persoane, persoana vătămată a depus 15.000 de lei la un ATM Bitcoin, din municipiul Bucureşti. În continuare, la data de 12 iulie a.c., din contul bancar al femeii ar fi fost efectuate mai multe tranzacţii financiare, pe care nu le-ar fi recunoscut, în valoare de 3.000 de lei. Astfel, persoanei vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu total de 36.000 de lei”, mai arată polițiștii. 

Un bărbat de 62 de ani și o femeie de 35 de ani din comuna Bezdead, județul Dâmbovița, au fost prinse în flagrant delict, după ce ar fi primit de la victimă un plic cu o sumă de bani. Implicați au fost polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, alături de Serviciul de Investigații Criminale și luptătorii din cadrul Seriviciului pentru Acțiuni Speciale. 

Frauda prin metoda „investment scam” are loc atunci când o persoană este păcălită să investească bani, fie în acțiuni, valută sau chiar bunuri imobiliare. Un escroc poate minți sau oferi informații false despre o investiție reală. 

Advertisement

Actualitate

Trei noi membri se alătură echipei ISU Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași a primit astăzi trei noi membri în echipă, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sala de ședințe a unității. Evenimentul a fost marcat de prezența inspectorului șef al I.S.U., Colonel Păduraru Adrian Iulian, care le-a urat bun venit noilor colegi și le-a transmis cele mai bune urări de succes în activitatea profesională pe care urmează să o desfășoare.

Cei trei noi colegi, care au fost declarați admiși în urma concursurilor organizate în vara acestui an, își încep de astăzi activitatea în structurile unității. Numirea lor în funcție a fost realizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare și ale O.M.A.I. nr. 177/2016 privind activitatea de management al resurselor umane în unitățile Ministerului Afacerilor Interne.

Noii membri ai echipei ISU Călărași sunt:

  • Drumea Mihaela – Angelica, căreia i s-a acordat gradul militar de sublocotenent și a fost numită în funcția de ofițer I la Serviciul Pregătire;
  • Stanciu Andreea – Cristina, căreia i s-a acordat gradul militar de sublocotenent și a fost numită în funcția de ofițer specialist II în cadrul Inspecției de Prevenire;
  • Călin Valentin Cristian, căruia i s-a acordat gradul militar de sergent major și a fost numit în funcția de subofițer operativ principal în cadrul Inspecției de Prevenire.

Cu această ocazie, colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași le-au urat bun venit și mult succes în noile lor roluri.

Continue Reading

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași: bilanțul și activitățile viitoare ale jandarmilor în perioada 15-29 august 2024

Published

on

În perioada 15-29 august 2024, structurile specializate ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași au desfășurat un număr de 77 de misiuni de ordine publică, la care au participat 475 de jandarmi. Acțiunile au vizat asigurarea unui climat de normalitate în contextul desfășurării unor evenimente cu public numeros, precum și menținerea ordinii publice în județ.

Dintre aceste misiuni, 21 au avut drept scop asigurarea ordinii publice la manifestări cultural-artistice, sportive și comemorative, implicând 261 de jandarmi. Printre evenimentele majore s-au numărat Festivalul Hora Mare, ediția a XXIX-a, Festivalul Berii, ediția a III-a, Zilele Comunelor Borcea, Roseti și Perișoru, precum și meciul din playoff-ul Cupei României dintre AS F.C. Agricola Borcea și CSM Slatina.

De asemenea, jandarmii au intervenit la cinci solicitări primite prin S.N.U.A.U. „112”, pentru aplanarea unor conflicte și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Structurile de ordine publică au avut o prezență activă, participând la 70 de misiuni de menținere a ordinii publice, organizând 15 patrule mixte și 55 patrule de jandarmi.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea faptelor antisociale, jandarmii au participat la 12 acțiuni în cadrul Planului de acțiune „Blocada”, vizând prevenirea violenței, traficului și consumului de substanțe interzise.

În perioada de referință, au fost constatate două fapte de natură penală și au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 de amenzi în valoare totală de 10.800 lei.

Activități viitoare ale Jandarmeriei Călărași

În perioada următoare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la mai multe evenimente, inclusiv partide de fotbal din Liga a 3-a, precum și la evenimente religioase și târguri. Printre acestea se numără:

  • 30 august 2024: Măsuri de ordine la meciul de fotbal dintre ACS Înainte Modelu și CS Gloria Băneasa, pe stadionul „Vasile Enache” din Modelu.
  • 31 august 2024: Măsuri de ordine la partida dintre ASFC Agricola Borcea și ACS Progresul Fundulea, pe stadionul din Borcea.
  • 1-8 septembrie 2024: Asigurarea ordinii la „Târgul de Toamnă 2024”.
  • 5-9 septembrie 2024: Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Călărași.
  • 7 septembrie 2024: Măsuri de ordine la mai multe meciuri de fotbal din Liga a 3-a.

Jandarmeria Călărași își continuă misiunea de a asigura ordinea și siguranța publică, fiind pregătită să intervină rapid și eficient în caz de necesitate.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

PNL: Primarii și președinții de CJ liberali atrag fonduri din PNRR pentru reabilitarea termică a școlilor și construcția unora noi

Published

on

Ligia Deca, ministrul Educației / Sursa foto: Agerpres

Primarii și președinții de CJ liberali atrag fonduri din PNRR pentru reabilitarea termică a școlilor sau construcția unora noi, în „rețeaua de școli verzi”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca.

“Este o nouă săptămână și am început-o cu primirea a încă 11 primari pentru semnarea altor contracte de finanțare pentru construcția sau reabilitarea energetică a unor școli prin apelul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, în localități din județele Cluj, Timiș, Alba, Suceava, Călărași, Brașov și Arad”, a scris Ligia Deca în urma semnării noilor contracte cu localități care intră în rețeaua școlilor verzi.

Cu o investiție totală de peste 225 de milioane de euro prin PNRR, Ministerul Educației construiește și reabilitează energetic școlile, transformându-le în spații prietenoase cu mediul, moderne, care să aibă apoi statutul de școli verzi, așa cum a precizat Deca.
Apelul de proiecte pentru construirea rețelei de școli verzi a fost lansat anul trecut, iar sprijinul financiar acordat distribuit în două subcomponente, Reabilitare energetică (investiția vizând o suprafață totală de 300.000 m2, cu o valoare totală de 150.000.000 de euro) și Construcții noi (investiția vizând o suprafață totală de 46.400 m2, cu valoarea totală de 75.000.960 de euro).

“Fiecare pas pe care îl facem ne aduce mai aproape de un sistem de învățământ sustenabil și prietenos cu mediul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum aceste clădiri prind viață! Mă bucur că, odată cu semnarea contractelor, am putut discuta cu primarii și despre stadiul pregătirilor pentru noul an școlar. Împreună, chiar putem construi un viitor mai bun pentru elevii și profesorii noștri”, a precizat Ligia Deca.

PNL transmite că administrațiile liberale sunt primele interesate de finanțarea cu bani europeni a modernizării școlilor, motiv pentru care lista proiectelor eligibile cuprinde foarte multe școli din localități administrate de PNL.

Amintim că statutul de „școală verde” desemnează profilul unei școli care creează un mediu sănătos și care favorizează învățarea, în timp ce economisește resurse, generează energie electrică proprie și folosește tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră (pompe de căldură, autobuze electrice încărcate cu energie electrică produsă din panouri solare fotovoltaice etc.).

 

 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate