Connect with us

Economic

O companie mare din Călărași face angajări

Published

on

Compania „Aldis” din Călărași, lider în zona sud-Muntenia la categoria mezelurilor și produselor din carne, anunță a 30 de locuri de muncă vacante pentru posturile de manipulant mărfuri.

Cu salarii ce depășesc 3000 de lei pe lună și o durată de contract de 24 de luni, aceste poziții oferă nu doar stabilitate financiară, ci și beneficii atractive precum bonuri de masă, transport gratuit și altele.

Media orelor lucrate lunar este de aproximativ 180 de ore, iar orele suplimentare vor fi plătite conform legislației în vigoare.

Pentru mai multe detalii și pentru a aplica, cei interesați sunt îndemnați să ia legătura cu Bălan Bița la numărul de telefon 0727329998 sau să trimită un email la adresa resurseumane@aldis1990.ro.

Advertisement
Advertisement

Economic

Fermierii ar putea rămâne fără subvențiile APIA: Motivul, măsurile de reducere a cheltuielilor propuse de Guvern

Published

on

Apia

Fermierii ar putea rămâne fără subvențiile APIA: Motivul, măsurile de reducere a cheltuielilor propuse de Guvern

APIA anunță că ar putea ajunge în situația de a nu mai putea îndeplini cerințele prevăzute de regulamentele europene privind acreditarea.

Motivul îl constituie măsurile de reducere a cheltuielilor propuse de Guvern, spun reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor APIA, citați de Agerpres.

Comisia Europeană ar putea activa clauza de salvgardare, care va duce la returnarea fondurilor europene acordate României, au spus sindicaliștii.

Derularea calendarului de activități privind acordarea sprijinului financiar fermierilor ar putea fi afectată, din punct de vedere administrativ, de reorganizarea propusă de Guvern. În 2023 s-au depus 759.976 cereri unice de plată pentru o suprafaţă de peste 9,98 milioane de hectare, care trebuie gestionate pentru a demara plata avansului începând cu data de 16 octombrie 2023 şi plata regulară, începând cu data de 1 decembrie 2023.

„În vederea asigurării respectării calendarului de plăţi, personalul APIA este obligat la efectuarea de ore suplimentare, inclusiv în zilele nelucrătoare, iar prin preluarea atribuţiilor funcţiilor publice desfiinţate se va ajunge inevitabil la un blocaj instituţional.

Advertisement

Astfel, APIA aflându-se în deficit de personal, măsura desfiinţării posturilor vacante aduce perturbări grave asupra activităţii instituţiei, ducând la imposibilitatea respectării termenelor prevăzute de către Comisia Europeană în ceea ce priveşte atât primirea cererilor de plată cât şi efectuarea la timp a plăţilor către fermieri, atrăgând totodată posibile sancţiuni din partea Comisiei Europene care se pot răsfrânge asupra bugetului de stat”, transmite FNS APIA.

Continue Reading

Economic

Complexul Catex din Călărași se extinde cu noi puncte comerciale importante

Published

on

Complexul Catex din municipiul Călărași se pregătește să-și extindă prezența în viitorul apropiat, adăugând trei noi puncte comerciale.

Potrivit informațiilor disponibile, un nou capitol se va deschide odată cu mutarea unui punct de lucru al Băncii Transilvania în acest important punct de referință din Călărași. Această schimbare nu numai că va consolida poziția complexului, dar va aduce și un plus de comoditate pentru locuitorii din zonă, oferindu-le posibilitatea de a avea acces facil la serviciile financiare oferite de Banca Transilvania.

Pe lângă mutarea băncii, se planifică și deschiderea unui magazin Kik în imediata apropiere a sediului bancar. Această noutate va aduce o ofertă variată de produse la prețuri accesibile, completând astfel gama de magazine deja existente în complex.

Pentru a satisface și mai bine nevoile vizitatorilor, este luată în calcul și deschiderea unei cafenele în cadrul acestui complex în expansiune.

Complexul Catex este deja un punct de atracție major în Călărași, oferind o gamă variată de magazine, printre care se numără Altex, Jysk, Sportisimo, Martes, Animax, Sinsay și KFC. Această diversitate de opțiuni de cumpărături și de divertisment face acest complex să fie o destinație preferată pentru locuitorii orașului și nu numai.

Advertisement

Continue Reading

Economic

Pensia de ianuarie, lansată de PSD. Românii vor primi minim 4.000 lei

Published

on

Pensiile vor crește cu 12,5%, la care se adaugă ajutoare pentru cei cu pensii de până la 3.000 de lei / Impactul bugetar este de 17,5 miliarde lei / Budăi: Ajutoarele, în două tranșe în ianuarie și octombrie sau noiembrie 2023

Update 21.23: Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul UDMR, Kelemen Hunor, au anunțat, pe Facebook, deciziile luate în coaliție în privința creșterii pensiilor și a ajutoarelor care vor fi acordate:

Premierul Nicolae Ciucă:

În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele:

Advertisement

Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:
1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%.

Advertisement

Marcel Ciolacu:

În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente și cifre, dar mai puțin despre viața oamenilor.

Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre #echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor.

În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de #SprijinpentruRomânia.

Am considerat că fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susținerea din partea statului trebuie să meargă în proporție mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice. Și aici mă refer atât la persoanele active – salariații cu salariu minim – prin creșterea salariului minim la 3.000 lei ( din care 200 de lei scutiți de taxe), cât și la cei care un muncit o viață și cu toate acestea au acum pensii mici. În plus, vrem să continuăm să încurajăm sectorul construcțiilor să se dezvolte și de aceea vom crește salariul minim în acest domeniu la 4.000 de lei, cu scutirile de taxe existente și în prezent.

Am spus încă din septembrie că majorarea pensiilor trebuie făcută diferențiat, sprijinindu-i mai mult pe cei care au pensii mai mici. Am fost consecvenți și am reușit să-i convingem și pe partenerii de Coaliție de justețea propunerii PSD.

Advertisement

Astfel, de la 1 ianuarie toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5 %, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei. Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel: 1000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei și 600 de lei până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.

De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărțit în două tranșe semestriale ca sprijin pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

În plus, persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023.

În ceea ce privește protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizație.

Totodată, se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%.

De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate