Connect with us

Politică

Natalia Intotero, ministrul Familiei, vine la Călărași

Published

on

Natalia Intotero
https://www.facebook.com/Natalia Intotero

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va fi prezentă la Călărași la invitația Ionelei Ichimi, președinta Organizației Județene a Femeilor Social Democrate (OFSD).

Ministrul va vizita județul Călărași pe data de 29 noiembrie 2023, la ora 17:00, a anunțat Vasile Iliuță într-o conferință de presă.

Politică

USR Călărași, petiție pentru reducerea prețului la apă și canal al Ecoaqua SA

Published

on

USR Călărași a inițiat o petiție online în care intenționează să adune semnături din partea călărășenilor pentru a determina operatorul de apă și canal din Călărași să nu mai utilizeze banii companiei în alte scopuri. Reprezentanții USR Călărași  susțin că actuala conducere a Ecoaqua SA este defectuoasă, ceea ce ar putea duce la pierderea unui proiect de 300 de milioane de euro – fonduri europene, se arată în petiția online creată de USR Călărași. Formațiunea politică solicita operatorului ECOAQUA SA prin petiția creată, scăderea tarifului pentru clienți.

“Ești unul dintre zecile de mii de clienți ai SC Ecoaqua SA Calarasi?

Ești – ca și marea majoritate a clienților – foarte nemulțumit de calitatea apei și a serviciilor furnizate, de prețurile exagerate și de incorectitudinea modului de calcul al tarifelor? Te indignează modul iresponsabil în care SC Ecoaqua SA risipește fondurile publice, afectând astfel și bugetele personale ale clienților? Atunci, te invităm să semnezi această petiție.

Redăm integral textul petiției inițiate de USR Călărași:

Advertisement

Călărășenii plătesc printre cele mai mari prețuri din țară pentru serviciile de apă și canal, în timp ce compania care operează aceste servicii, SC Ecoaqua SA, cheltuie necumpătat banul public.

Din cauza managementului defectuos, vom pierde 300 de milioane de euro din fonduri europene, însă chiar și în aceste condiții, compania își permite să cheltuie banii cetățenilor pentru tot felul de pomeni electorale: petreceri pe plajă, sponsorizare competiții sportive sau cadouri extravagante.

Toate acestea și multe altele s-au întâmplat odată cu numirea în funcția de director general al SC Ecoaqua SA a lui Eduard Grama, care a adus schimbări ce vor afecta direct buzunarele călărășenilor.

1. Manipularea Calculului Tarifelor de Apă: Coeficientul de reparație prevăzut inițial în HCL a fost eliminat abuziv, ignorând pierderile înregistrate și afectând direct cetățenii.

2. Facturare Abuzivă a Consumului de Apă: Calculul paușal al consumului de apă, chiar și atunci când există contoare montate, încalcă legislația în vigoare și aduce prejudicii financiare directe cetățenilor.

Advertisement

Prin această petiție, cerem Consiliului Județean Călărași și Primăriei Municipiului Călărași să ia măsuri imediate pentru investigarea și remedierea acestei situații, pentru că cetățenii își doresc:

– Tarife mai mici la serviciile de apă canal, prin eliminarea cheltuielilor nejustificate ale Ecoaqua

– Un calcul corect al tarifelor de apă, luând în considerare pierderile reale și respectând legislația în domeniu- un proces transparent de administrare și o responsabilizare sporită pentru folosirea fondurilor publice în beneficiul comunității.

Dacă ești de acord cu aceste solicitări, SEMNEAZĂ această petiție și arată conducătorilor Consiliului Județean și companiei Ecoaqua că opinia cetățenilor contează!”

Petiția a fost creată în data de 3 decembrie 2023 și are un obiectiv de 1000 de semnături.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Biroul Politic Județean al PSD Călărași se reunește pentru alegerea președintei OFSD

Published

on

Biroul Politic Județean al PSD Călărași a desfășurat în data de 29 noiembrie 2023, o ședință dedicată alegerii președintei Organizației Femeilor Social Democrate Călărași. Oana Georgiana Ichim, până de curând președinte interimar al OFSD, a fost reconfirmată prin voturi în funcția de președinte al organizației.

Această alegere reprezintă un vot de încredere din partea membrilor Organizației Femeilor Social Democrate Călărași pentru eforturile depuse de Oana Georgiana Ichim în perioada anterioară. Oana Georgiana Ichim este o lideră recunoscută și apreciată pentru abordarea sa proactivă și implicarea în problemele comunității.

În contextul anului electoral dificil care se prefigurează, PSD Călărași consideră necesară o consolidare a organizației de femei. Egalitatea de gen rămâne o prioritate pentru social-democrați, iar reprezentarea corespunzătoare a femeilor în toate structurile partidului este importantă pentru construirea unei societăți juste și echitabile.

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Virgiliu Diaconu și Marius Dulce, desemnați de PSD Călărași pentru a coordona alegerile europarlamentare 2024

Published

on

psd calarasi virgiliu diaconu europarlamentare

  • PSD Călărași i-a desemnat pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru a realiza o victoria sigură în alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Într-o mișcare strategică surprinzătoare, conducerea PSD Călărași a decis să îi nominalizeze pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru coordonarea campaniei electorale a alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Decizie a fost primită cu entuziasm de către ambii politicieni, iar liderul PSD Vasile Iliuță și-a exprimat încrederea că această echipă va obține peste 50% din voturi.

„Pentru mine este, în același timp, și o mare onoare, și o mare grijă. Și o mare răspundere. Este o onoare faptul că partidul s-a gândit la mine, ceea ce mi-a demonstrat că munca mea în acest partid atât timp nu a fost degeaba. Este onoare că voi fi coechipier cu Marius Dulce, primarul care are cele mai mari realizări de la Revoluție încoace”, a declarat Virgiliu Diaconu, vicepreședintele PSD Călărași.

Marius Dulce, primarul cu realizări remarcabile în municipiul Călărași, a adus peste un milion de euro, de 50 de ori bugetul anual al primăriei, contribuind semnificativ la dezvoltarea locală. Diaconu a subliniat că obiectivul lor este să aducă mai mulți bani în oraș pentru a face din Călărași un loc mai bun pentru locuitori și în special pentru copii.

„Avem mult de lucru, mai avem mult de lucru, s-au realizat foarte multe, mai avem multe de realizat. Este și o mare răspundere pentru că noi ne-am propus să depășim un 50% la europarlamentare”, a adăugat Diaconu. El a recunoscut că absenteismul reprezintă o provocare și a subliniat importanța de a convinge oamenii să iasă la vot.

„Eu am încredere că cu Dulce vom reuși să facem scorurile la care ne-am obligat. Am încredere în călărășeni că vor vota cu mintea și apoi cu sufletul”, a afirmat Diaconu, subliniind legătura sa profundă cu Călărașiul, orașul în care s-a născut și în care intenționează să trăiască și să contribuie la progres.

Cu o vastă experiență în organizarea de campanii, Virgiliu Diaconu și Marius Dulce promit să aducă o abordare proactivă și dedicare în această cursă electorală. Ambii lideri sunt convinși că, prin muncă asiduă și colaborare strânsă, vor obține un succes remarcabil în alegerile europarlamentare din 2024.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate