Connect with us

Știri

Momente pline de emoție, astăzi 8 Martie, pentru Școala Gimnazială Nr.1 din Jegălia

Published

on

După lunile de iarnă, toată lumea așteaptă zilele însorite ale primăverii. Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia s-a pregătit în acest scop și a încercat să aducă soarele și căldura primăverii printr-un program în care au pus toată dragostea pentru cea mai scumpă ființă – mama.

Proiectul  Flori pentru mama s-a derulat pe o perioadă de o săptămână, timp în care cadrele didactice implicate au pregatit activități ce au avut drept scop  păstrarea tradiţiilor legate de mărţişor, prin implicarea  elevilor și părinților acestora în acţiuni plăcute, constructive și cultivarea dragostei şi admiraţiei pentru fiinţa care le-a dat viață.

Pentru că luna martie este declarată ,,luna pentru viață”, activitatea dedicată mamelor a fost realizată în parteneriat cu Biserica ,,Sf. Nicolae” Jegălia. Au fost prezenți preoții Panait Adrian și Pîrlea Marius care au  dorit să  felicite mamele care au ales viața pentru copiii născuți și să conștientizeze frumusețea vieții umane și a dreptului la viață. De asemenea, primarul Comunei Jegălia, dl Vasile Aurel a transmis un mesaj de Ziua Femeii în contextul evenimentelor actuale, îndemnând la solidaritate și empatie.

Proiectul inițiat de doamna director Dumitru Cornelia Cristina și Paraschiv Lenuța nu a atins doar obiective care se înscriu în sfera educaţiei estetice, ci şi a celei morale şi ecologice, dat fiind faptul că elevii au oferit mamelor mărţișoare realizate de ei cu multă migală, dar și emoții, punând foarte mult suflet pentru ziua de 1Martie.

O parte dintre mărțișoare le-au prezentat la ,,Târgul de mărțișoare” organizat pentru strângere de fonduri, în vederea dotării unui ,,spațiu de relaxare și stimulare a minții”, cu scopul realizării unor activități nonformale în sistem outdoor.

Totodată, a fost realizată o expoziție cu tema ,,Dar pentru mama”, expoziție în care au fost prezentate  desene/picturi ale tuturor copiilor participanți și care a avut drept scop stimularea imaginaţiei, a creativităţii, dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, a solidarităţii şi a receptivităţii faţă de nevoile semenilor, cât şi educarea sensibilităţii.

Proiectul s-a încheiat cu momentul artistic din 8 Martie,  ca semn al recunoștinței pentru înțelegerea și iubirea scumpelor noastre mame, pentru a celebra frumusețea, sensibilitatea și spiritul feminin, program ce s-a defășurat la Centrul Cultural Jegălia.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole