Connect with us

Opinii

Cum te poți distra de 1 mai în Călărași! Cetățenii au la dispoziție numeroase locații în care se pot distra

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Într-o zi specială cum este 1 Mai, municipiul Călărași oferă o varietate de opțiuni pentru cei în căutare de distracție și relaxare. De la plaje la zone de picnic și restaurante, orașul este pregătit să întâmpine vizitatorii și să ofete locuitorilor săi activități și locuri interesante de petrecere a timpului liber.

Noi nu o să spunem că municipiul Călărași arată fix ca in articolul publicat de Fanatik.ro. acolo unde apartamentele sunt ieftine, școlile sunt bune iar locurile de muncă sunt bine plătie, însă la distrație suntem pe primul loc. 

Plaje pentru relaxare și distracție

Advertisement

Plajele din Călărași sunt printre cele mai populare destinații pentru o zi de relaxare și distracție. Plaja Pod 4 este una dintre favoritele vizitatorilor și locuitorilor, oferind un cadru natural pitoresc și posibilitatea de a te bucura de soarele și apa Dunării. Plaja de lângă Parcul Central, redenumită Samskara Beach, este și ea o opțiune atrăgătoare pentru cei care doresc să petreacă timp pe malul apei. Pentru cei în căutare de aventură și natură sălbatică, Plaja Tineretului, situată pe DN3, reprezintă o alegere perfectă. Este accesibilă din DN3, însă drumul trebuie luat la pas până la apă.

Locuri de picnic și relaxare

În urmă cu mai mulți ani, Primăria Călărași a amenajat un loc de picnic pe DN3. Este ampalsat la intrarea în fabrica Aldis, lângă parcare. Acest spațiu, încă neutilizat până acum, se prezintă ca o oportunitate minunată pentru cei care doresc să petreacă timp în aer liber. Nu știm încă dacă este autorizat pentru a fi folosit.

Restaurante și terase pentru toate gusturile

Orașul Călărași nu duce lipsă de restaurante și terase, pregătite să întâmpine vizitatorii cu mese bogate și atmosferă primitoare. Cu meniuri speciale pregătite pentru sărbătoarea de 1 Mai, aceste locații sunt locuri ideale pentru a savura o masă bună în compania prietenilor și familiei.

Advertisement

Alte atracții și activități

Marginea pădurilor și marginile canalului Siderurgic oferă locuri umbrite și răcoroase pentru cei care doresc să evadeze din agitația orașului și să se bucure de natură. În plus, sălile de teatru și cinematografele din oraș pot fi de asemenea opțiuni pentru cei în căutare de divertisment cultural în această minivacanță.

Opinii

Budești: Praf în ochi după patru ani de incompetență! Ilie Mihai, zero realizări în mandatul său

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În anul 2020, cetățenii din orașul Budești își puneau mari speranțe în noul lor primar, Ilie Mihai, pe care l-au ales pentru promisiunile lui iluzorii de a schimba comunitatea în bine. Cu toate acestea, după patru ani de mandat, mulți locuitori se confruntă în continuare cu aceleași probleme cu care au fost obișnuiți: străzi neasfaltate și pline de gunoaie, dar și lipsa sistemului de canalizare și de apă curentă.

Acolo unde sunt investiții, lucrurile sunt evaluate, de cele mai multe ori, la valori de până la cinci ori față de prețul normal. Deși primarul a făcut multe promisiuni, realitatea s-a dovedit a fi departe de promisiunile sale. Străzile orașului sunt încă pline de gunoaie și gropi în care îți distrugi mașina. Lucrul la care administrația orașului se pricepe cel mai bine pare să fie circul public, pe care edilul îl plătește lunar din banii contribuabililor. Acesta plătește promovarea cu bani publici, dar uită să-și îndrepte atenția către problemele cetățenilor.

Drumurile deteriorate și lipsa unor proiecte de modernizare au dus la disconfort și dificultăți în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor.

Advertisement

În ciuda acestor probleme persistente, primarul Ilie Mihai nu a reușit să ofere soluții concrete sau să îndeplinească așteptările comunității. Lipsa de acțiune și de transparență în administrare a adus critici din partea cetățenilor, care se simt neglijați și dezamăgiți de conducerea locală.

În concluzie, mandatul primarului Ilie Mihai din Budești a fost marcat de eșec. Acesta nu a avut nicio realizare notabilă, ci doar cu promisiuni goale.

CMF 21240009

Continue Reading

Opinii

Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene ‘Al. Odobescu’, acuzată de implicare în campanii politice mascate

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În ultima vreme, unele dintre cele mai importante instituții publice au suferit o metamorfoză îngrijorătoare. Oamenii care ajung să conducă aceste instituții, fie de învățământ sau cultură, “uită” scopul pentru care au fost numiți în aceste poziții deosebit de importante pentru strategia partidului din care provin și transformă instituția într-o fabrică ce generează simpatizanți politici.

În județul Călărași, această realitate devine tot mai evidentă, cu instituțiile publice căutate și acaparate de către politicienii locali pentru a-și promova agendele și pentru a masca activitățile politice sub pretextul unor evenimente culturale așa-zis importante. Niciun eveniment nu este marcat fără ca cineva care vorbește în fața publicului să nu pronunțe numele liderului politic care susține acțiunea culturală-politică…

Un singur exemplu vom da astăzi. Ionela Ichim, președinta Organizației Femeilor Social Democrate din Călărași, numită manageră a Bibliotecii Județene “Al. Odobescu”. Promovarea sa în această funcție ridică multe semne de întrebare în privința criteriilor de selecție, având în vedere presupusa sa implicare politică și lipsa de competențe evidente în domeniul în care activează în prezent.

Advertisement

Potrivit unor surse, Ionela Ichim ar fi fost plasată în această poziție pentru a proteja și folosi instituția în interesul partidului din care face parte și pe care îl conduce din poziția de președintă a OFSD Călărași. Deși Ionela Ichim este cadru didactic, acuzațiile se concentrează pe faptul că aceasta nu își dedică interesul pentru a dezvolta activitățile din bibliotecă, ci este preocupată de bunăstarea structurii politice pe care o conduce.

Această practică nu este singulară și se întâlnește în numeroase alte instituții importante din județ și din țară, însă la Călărași este ceva mai deosebit. Funcțiile de conducere sunt împărțite nu pe criterii de competență sau expertiză, ci pe baza loialității politice, ceea ce afectează în mod evident calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

Situația a fost observată de către instituțiile statului, iar Ministerul Culturii supraveghează de mai mult timp acest fenomen. Politicienii folosesc instituțiile de cultură și învățământ pentru a-și promova agenda politică și pentru a-și consolida controlul asupra activităților politice, încălcând astfel normele etice și legale. Informațiile vin și din zona Ministerului Culturii, acolo unde ar fi ajuns o sesizare în care sunt detaliate toate aceste nereguli.

În timp ce politicienii de vârf își ascund amantele din sfera publică, în Călărași această practică pare să facă excepție de la regulă, generând suspiciuni și întrebări cu privire la modul în care sunt gestionate instituțiile publice.

Voci din rândul politicienilor sugerează că promovările, cum ar fi cea a managerului Ionela Ichim, nu sunt întotdeauna bazate pe merite și competențe profesionale, ci pe conexiuni politice și loialitate partinică.

Advertisement

Acesta este motivul pentru care oamenii fără implicare politică nu își pot găsi un loc de muncă în funcție de studiile pe care le-au făcut sau de expertiza acumulată într-un anumit domeniu.

Continue Reading

Opinii

VIDEO. Față în față cu realitatea: Cum arată orașul Budești după mai multe administrații eșuate

Published

on

Situat in inima sud estului României, orașul Budești din județul Călărași a fost de multe ori în centrul atenției din cauza situațiilor tensionate care au degenerat între clanurile din această zonă. Scandalurile sângeroase au fost la ele acasă o lungă perioadă de timp. Astăzi ne punem față în față cu acest subiect și vedem cu arată orașul Budești după mai multe administrații eșuate.

Orașul Budești ar fi unul dintre acele locuri despre care se spune că sunt „periculoase”, dar cât adevăr se ascunde în spatele acestor mituri? Într-un episod special al podcastului „Față în față”, difuzat pe Canal SUD, aducem în prim-plan perspectivele și nevoile comunității din Budești.

Invitatul special al acestui episod este Valentin Răducu, un antreprenor local care scoate la lumină situația din Budești la 35 de ani după Revoluție. Cu o perspectivă diferită și o dorință pentru schimbare, Valentin Răducu ne dezvăluie nevoile adesea ignorate ale cetățenilor, despre care spune că nimeni nu s-a preocupat să le rezolve până acum.

Omul de afaceri își dorește mai mult pentru comunitatea sa și este hotărât să acționeze. În acest episod, el vorbește despre schimbările pe care le-ar aduce în localitate și despre planurile sale politice pentru anul electoral. Valetin Răducu a decis să se înscrie în cursa electorală pentru funcția de Primar al Budeștiului, dorind să aducă schimbările pe care le vede ca fiind necesare pentru a transforma orașul într-un loc mai prosper și mai sigur pentru toți locuitorii săi.

Advertisement

Cu alegerile locale din iunie 2024 pe aproape, Valentin Răducu reprezintă Uniunea Salvați România în cursa pentru Primăria orașului Budești. Mesajul său este clar: este timpul pentru o schimbare reală și durabilă în Budești.

De la investiții în infrastructură la îmbunătățirea serviciilor publice și promovarea oportunităților de angajare, Valentin Răducu își propune să aducă Budeștiul într-o nouă eră de creștere și dezvoltare. Prin intermediul acestui podcast, el își împărtășește viziunea sa și își motivează comunitatea să se implice activ în procesul de transformare a orașului lor. Pentru cei care au pus întrebări despre viitorul Budeștiului, acest episod este o oportunitate de a afla direct de la cineva care vrea să facă diferența.

Continue Reading

Cele mai vizualizate