Connect with us

Știri

Meci anulat după ce opt fotbaliști ai echipei Venus Independența au făcut toxiinfecție alimentară

Published

on

S-a întâmplat în județul Călărași. Înaintea partidei programate între echipele Venus Independența și Spicul Vâlcelele, ambele din Liga a 4-a, situația s-a complicat. Meciul etapei a 8-a, programat pentru sâmbătă, 21 octombrie, a fost amânat din cauza unui situații mai puțin obișnuite – întreaga echipă Venus Independența ar fi fost afectată de o toxiinfecție alimentară cu o zi înainte de meci.

Cazul a fost adus la cunoștința publicului de către managerul echipei Spicul Vâlcelele, Alexandru Tatu, care lansează suspiciuni legate de acest incident. Conform lui Tatu, toată această poveste ar putea fi doar o stratagemă a echipei adversare pentru a obține o amânare, în ciuda declarațiilor medicale.

Președintele clubului A.S. Spicul Vâlcelele, Alexandru Tatu, a dezvăluit mai multe detalii cu privire la amânarea meciului programat inițial pentru sâmbătă: “Înainte de confruntarea cu Spicul Vâlcele, jucătorii echipei Venus Independenta au pretins că au suferit o intoxicatie alimentara subită și au depus certificate medicale la Asociația Județeană de Fotbal Călărași. Aceste certificate conțineau solicitări de scutire de la efort și preconizarea unui repaus la domiciliu.”

Totuși, într-o întorsătură de situație, s-a descoperit că unii dintre jucătorii “scutiți” au participat la un meci de fotbal pe 19 octombrie la ora 21:40, în care au și marcat goluri, fiind legitimați și pentru minifotbal. Această situație a stârnit semne de întrebare, având în vedere că acești jucători ar fi trebuit să fie în recuperare.

Advertisement

În total, opt jucători ai echipei Venus Independența s-au declarat afectați de toxiinfecția alimentară.

Doru Dincă, președintele AJF Călărași confirmă situația și spune că, potrivit regulamentului AJF, condițiile pentru amânarea meciului sunt respectate. Potrivit aceleiași surse, adresa echipei de fotbal Venus Independența a fost transmisă joi și înregistrată vineri la AJF.

Se pare că cei opt fotbaliști, majoritatea din București, ar fi fost invitați la un coleg din echipă să se relaxeze la un grătar, iar de acolo, situația a luat o întorsătură neașteptată. Toți cei opt ar fi avut stări de rău provocate de mâncarea consumată.

Contactat pentru un punct de vedere, Radu Ion, managerul echipei Venus Independența confirmă situația și spune ca jucătorii au întâmpinat această situație după ce au fos la o zi de naștere a unui coleg. Întrebat despre starea jucătorilor, managerul echipei spune ca unii dintre aceștia abia mâine vor ieși din perioada de recuperare.

Advertisement
Advertisement

Știri

Laurentiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

În urma demisiei lui Ionuț Stan din funcția de subprefect al județului Călărași, determinată de un scandal public provocat de apariția unor imagini controversate, Organizația Județeană a Partidului Social-Democrat (PSD) a decis să-l desemneze pe Laurentiu State în această poziție importantă.

Ionuț Stan a fost nevoit să renunțe la funcția de subprefect în urma unui scandal public de proporții. Acest scandal a izbucnit după ce în spațiul public au apărut imagini controversate cu Stan în diverse ipostaze, care au generat reacții vehemente și au adus critici aspre la adresa sa. Presiunea publică și necesitatea menținerii integrității instituției prefectului au condus la demisia sa, lăsând astfel locul vacant.

Cine este Laurentiu State?

Laurentiu State nu este un nume nou în administrația publică și managementul județului. Acesta a ocupat din 21 iulie 2021 funcția de director al sucursalei operatorului de apă Ecoaqua din zona municipiului Oltenița, județul Călărași. Experiența sa în acest rol a demonstrat abilități de leadership și capacitatea de a gestiona eficient resursele și personalul în cadrul unei organizații importante pentru comunitate.

Advertisement

Înainte de acest post, State a deținut funcția de Coordonator Conformitate în cadrul Ecoaqua S.A. Călărași – Sucursala Oltenița. Aici, a fost responsabil de asigurarea respectării normelor și reglementărilor în domeniul serviciilor de apă, un aspect important pentru sănătatea publică și protecția mediului.

De asemenea, State a activat ca Director Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Oltenița, Călărași. În această funcție, a coordonat proiecte de îmbunătățiri funciare, contribuind la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii agricole din județ.

Cu o vastă experiență în managementul public și o cunoaștere aprofundată a problemelor locale, Laurentiu State este văzut ca o alegere potrivită pentru funcția de subprefect al județului Călărași. Numirea sa vine într-un moment în care județul are nevoie de stabilitate și oameni competenți pentru a continua proiectele de dezvoltare și pentru a asigura bunăstarea cetățenilor.

Prin numirea lui State, PSD Călărași își propune să aducă un plus de profesionalism și integritate în administrația județeană.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cod Galben de ploi torențiale pentru partea de nord-est a județului Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben pentru averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Avertizarea este valabilă pentru partea de nord-est a județului, în intervalul 22 iulie 2024, orele 17:40-19:00. Se așteaptă precipitații care vor acumula 15-25 l/mp.

Continue Reading

Știri

Municipiul Călărași a găzduit primul turneu național de tenis de masă. 52 de echipe din toată țara au participat weekendul trecut

Published

on

Premieră la Călărași! Municipiul a găzduit weekendul trecut primul turneu național de tenis de masă. Nu mai puțin de 52 de echipe din toată țara au participat, împărțite pe trei categorii: Avansați, Elite și Open. Turneul a avut loc la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” și a organizat de Club Sportiv Top Team, Xiom România, DJST Călărași și Primăria Municipiului Călărași. Evenimentul l-a onorat pe regretatul notar Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă. 

Călărași a fost reprezentat de trei echipe, una la categoria Elite, formată din Doru Dincă, Alexandru Dincă, Laurențiu Faur și Alexandru Enciu, și două echipe la categoria Open, formate din Emil Vasilescu, Stelian Stanciu, Adrian Sandu, respectiv Ionel Bălan, Ionuț Donțu și Ionel Mândru. 

Turneul național organizat în orașul nostru a purtat numele notarului Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă și recunoscut drept „inima tenisului de masă călărășean”. Marius Dulce a avut onoarea de a-i înmâna doamnei Ceparu trofeul „întregii noastre recunoștințe”, a scris edilul pe pagina personală. 

Meciurile au avut loc în Sala Polivalentă în zilele de 20 și 21 iulie 2024, între orele 09:00 și 19:00. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate