Connect with us

La zi

Mare grijă la meseriaşii în zugrăveli! O călărășeancă a fost țepuită

Published

on

“Meseriaș” de prima mână, țeapă de 1500 de lei! O femeie din Călărași spune că a fost escrocată cu 1500 de lei, după ce a plătit avansul unui individ, chipurile, de meserie, în vederera renovării casei. Incidentul a fost relatat pe un grup de Facebook, recent creat, intitulat “Țepe și țepari din Călărași“, atrăgând rapid atenția și comentariile internauților.

Totul a început pe 10 iulie, când femeia a angajat un zugrav și un salahor pentru renovarea locuinței sale. După ce a plătit un avans de 1500 de lei, cei doi muncitori au lucrat câte trei ore zilnic, timp de trei zile, pentru ca ulterior să dispară fără urmă, lăsând lucrările nefinalizate și buzunarele goale.

În postarea sa, femeia a explicat situația în detaliu: “Am angajat în 10 iulie un zugrav și un salahor, pentru renovare. Le-am dat avans 1500 de lei. A venit 3 zile, a lucrat 3 ore zilnic și a dispărut în ceață cu bani cu tot. E posibil să-l știți, are afișe pe toate străzile. Zice că s-a îmbolnăvit. Probabil era deja bolnav (pareza facială nu apare, așa, din senin). O să-i pun poza aici și numele, să nu mai înșele și alți oameni de bună credință! Aaa, și anunțul cu numărul de telefon.”

Advertisement

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Un utilizator curios de legalitatea situației a întrebat: “Este valabilă în Instanță o chitanță de mână, prin care se demonstrează că ai plătit o sumă de bani pentru o lucrare care nu a fost efectuată?”

Femeia a mai spus că încă nu a depus plângere la poliție, dar are de gând să facă acest lucru în curând.

Cazul reflectă o problemă larg răspândită în societate, unde multe persoane cad victime ale escrocilor care profită de buna credință a oamenilor. Crearea grupurilor de suport online, precum “Țepe și țepari din Călărași“, reprezintă o încercare de a aduce la lumină astfel de incidente și de a împiedica repetarea lor prin informarea publicului.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație și dacă femeia va reuși să-și recupereze banii.

Advertisement

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Advertisement