Connect with us

Știri

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, prezintă planul de modernizare al unității medicale

Published

on

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași, „Dr. Pompei Samarian”, reprezentată de managerul Bogdan Mihai, a organizat astăzi, 2 Martie a.c., o conferință de presă pentru a prezenta viziunea echipei și cele mai importante proiecte ce vizează modernizarea unității medicale. Printre acestea se enumeră creșterea numărului de medici cu 10%, de la 96 de medici la 105, dintre care nouă rezidenți, și înființarea unui call center pentru a facilita accesul pacienților în ambulatoriu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHla9Du_eks&feature=youtu.be

Manager SJU Călărași, Bogdan Mihai:

Bine ați venit la prima întâlnire pe care o avem, în calitatea de manager pe care o am, împreună cu echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență, doamna doctor Enache Georgiana, este director medical, și doamna Stamate Florentina, directoare de îngrijiri. Aceasta este echipa care susține și dezvoltă tot ceea ce înseamnă sistemul de sănătate la nivelul Municipiului Călărași, bineînțeles, reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență.

Viziunea noastră este una simplă. O să începem să transformăm tot ceea ce toți cunoaștem despre Spitalul de Urgență Călărași, să-l facem în ceva în ceea ce noi ne-am dori cu toții din postura de pacient. Managementul nostru va avea finalitate atunci când pacientul, când se va prezenta în unitatea noastră medicală, va beneficia de un serviciu de calitate decent și de respect. Pe de altă parte, acoperim dotările care lipsesc printr-o colaborare bună cu tot ceea ce înseamnă partenerii noștri de finanțare, sau sursele de finanțare, începând cu Casa, Consiliul Județean, și prin zona ministerială.

Advertisement

Acum, probabil dumneavoastră vedeți ușor, ușor niște transformări pe care noi am reușit să le aducem în zona noastră de zi cu zi, în sensul să civilizăm tot ceea ce înseamnă acces, proceduri, și intern sunt multe lucruri care nu se văd, dar care vor apărea ulterior în calitatea actului medical. Prima zonă de acces este cea din ambulatoriu. Acolo s-a înființat o zonă de așteptare la un nivel decent, nu e ceva extraordinar. E prima etapă în ceea ce înseamnă accesul și programarea pacienților. Avem în vedere înființarea unui call center, noi nu descoperim acum ceva, nu creăm ceva nou, doar încercăm să aplicăm bunele practici.

Pe ceea ce înseamnă ambulatoriu, este clar că acolo va trebui să ducem ce se întâmplă la o clinică privată, va trebui să implementăm într-o zonă de stat. Pacientul n-o să trebuiască să mai vină să se programeze la medic, să-l caute pe medic, el va suna la un număr- medicul ia legătura cu el, conform protocoalelor, află și se apucă și investighează. Vreau să ducem într-o zonă impersonală această prestație. Se întâmplă, când intervine factorul uman, activitatea este perturbată, ba nu vine, ba nu-i place, putem specula foarte multe. E o zonă în care o să fie un acces pe niște bonuri de ordine, cu display, o zonă civilizată. Adică ceea ce noi vedem în altă parte și ne întrebăm întotdeauna de ce nu putem face și aici, într-o zonă în care statul pompează foarte mulți bani, bani care nu întotdeauna, trebuie să punem, se regăsesc în calitatea activităților derulate, în construcții, în dotări, în orice.

Trebuie să schimbăm lucrurile astea, ar trebui în orice domeniu. Acum, vorbim de sănătate, un domeniu în care oricine care vine nu vrea decât ajutor. Când o să reușim să realizăm un echilibru între astea două atunci e clar că ne-am îndeplinit misiunea. Sunt multe măsuri pe care le punem în aplicare, sunt multe probleme interne pe care le descoperim și le rezolvăm, începând cu prezența la program, începând cu comportamentul.

Am implementat niște proiecte de comunicare în ceea ce privește comunicarea aparținătorilor cu cadrele spitalului în perioada de criză. Totul se face pas cu pas la un sistem care nu a beneficiat de schimbări majore în foarte mulți ani, ca să fiu blând. Oamenii au preferat să vină, să constate, în cel mai bun caz. Nu întotdeauna se repară. Viziunea pe care am implementat-o aici este una proactivă, adică fiecare să devină responsabil pe zona lui de competență și să încerce să rezolve din probleme. Unde se împiedică, intervine managementul superior.

Ca bilanț, prioritatea noastră numărul unu a fost să aducem medici. Până acum, pot să vă spun că la sfârșitul lunii acesteia vom avea nouă medici. În cinci luni, am reușit să aduc nouă medici.  Dintre ei, șapte sau opt sunt medici care au absolvit anul ăsta, am preferat să deschid o zonă care până acum nu a fost abordată. Medicii tineri au fost întotdeauna marginalizați. Eu am sunat, am discutat cu fiecare în parte și am încercat să dovedesc că aici se poate face altceva. Ei au crezut în proiectul ăsta, sunt medici care vin din București, Constanța, și vin să lucreze la noi pentru că au crezut și cred în ceea ce le-am explicat că dorim să facem. Pentru comunitate, ca să vă faceți o idee simplă, noi avem 105 medici, dintre care nouă rezidenți. Nouă medici din această valoare reprezintă 10%, deci am reușit în câteva luni să creștem un indicator foarte important – numărul de medici, cu 10%.

Mai avem discuții și pe alte zone, vrem să stabilizăm tot ceea ce înseamnă zona deficitară. Avem o discuție cu o echipă de cardiologi, dar nu ne facem la momentul ăsta atât de multe planuri până nu reușim să-i vedem în spital. Mai suntem într-o discuție cu un medic ATI-ist pe care o să-l aducem să devină medicul nostru. Sunt discuții de zi cu zi, este foarte greu să schimbăm optica în ceea ce privește spitalul și în ceea ce privește localitatea. Un mare avantaj este că suntem la o oră jumate distanță de București și Constanța. Dacă eram într-o zonă mai izolată nu cred că reușeam să aducem proiectele pe care le-am propus în fața oamenilor.

Advertisement

Viziunea noastră asta este, în mare. La un moment dat, va trebui să facem spitalul nu neapărat să fie pe profit, dar măcar să nu meargă pe pierdere. Asta este zona în care va trebui să aducem unitatea medicală, pentru că facem parte la o perioadă în care costurile explodează, finanțările, pe de altă parte, se diminuează, și trebuie să găsim echilibrul astfel încât să asigurăm actul medical în condiții de calitate și la niște costuri totodată minime ca să putem supraviețui.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Danubius MotorFest 2024: Trupa Kompas deschide festivalul într-un mod memorabil

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Între 21 și 23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași se transformă în epicentrul adrenalizant al pasionaților de motoare și muzică de calitate, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest.

Evenimentul își deschide porțile sub semnul unei serii încărcate de surprize și experiențe inedite, avându-i în frunte pe Legio Phoenix MC România, alături de sprijinul Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Cu un start exploziv, trupa Kompas, alcătuită din tineri talentați precum Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu, deschide festivalul într-un mod memorabil. Această echipă aduce în prim-plan energia și pasiunea pentru muzică, pregătind publicul pentru un weekend de neuitat.

Pe lângă atmosfera vibrantă creată de Kompas, pe scena festivalului vor urca nu mai puțin de 8 formații, oferind un spectru divers de genuri muzicale și performanțe de excepție. De la trupe consacrate precum Byron și Trooper, până la surprize pline de energie din partea formațiilor din Republica Moldova, fiecare zi promite să fie o călătorie sonoră memorabilă.

Advertisement

Dar Danubius MotorFest nu se rezumă doar la concerte. Parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase completează atmosfera, transformând evenimentul într-un adevărat spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare.

Cu intrarea gratuită, festivalul devine și mai accesibil pentru toți iubitorii de senzații tari. Pregătește-ți cortul, cheamă-ți prietenii și alătură-te unei experiențe unice, unde spiritul verii se împletește cu rafinamentul rockului românesc.

Iar distracția nu se oprește la finalul concertelor. Zona special amenajată pentru parcarea motoarelor și corturi, alături de ofertele variate de băuturi și preparate culinare, garantează confortul și relaxarea participanților între momentele intense de divertisment.

Danubius MotorFest 2024 promite să fie mai mult decât un simplu festival – este o călătorie captivantă în universul motoarelor și al muzicii, care va lăsa amintiri de neuitat în inimile tuturor celor prezenți.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. O mașină de poliţie a fost implicată într-un accident, în timpul unei urmăriri pe strada București

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

Advertisement

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Continue Reading

Știri

Accident în Roseți cauzat de un șofer neatent. Patru mașini au fost avariate

Published

on

Un accident rutier teribil a avut loc vineri, 19 aprilie, în comuna Roșeți din județul Călărași. În jurul orei 19:30, două autoturisme au intrat în coliziune, implicând și alte două vehicule staționate. Din fericire, nu se afla nicio persoană în mașinile oprite în fața unei locuințe.

Patru persoane au fost implicate în accident, iar un copil de cinci ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” de către Serviciul de Ambulanță.

Din păcate, un alt copil în vârstă de trei ani a suferit un atac de panică. La locul incidentului au intervenit echipaje ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Călărași, inclusiv o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate