Connect with us

Cultură

Lungmetrajul “Experimentul Pitești”, la Cinema Călărași! Câștigă două bilete gratuite din partea noastră

Published

on

Luni, 20 martie, ora 18:30 la Cinematograf Calarasi.

Acest lungmetraj este o abordare originală a controversatului experiment din închisoarea Pitești, firul narativ acoperind perioada 1942 – 1954. Povestea este o expunere a vieții lui Herman, un tanar cu un viitor promițător care, datorită împrejurărilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficienti torționari ai crâncenului Experiment Pitești, din perioada comunismului.

Filmul este o expunere răscolitoare a unei povești nascute la începuturile regimului, atunci cand granița dintre prieten si dusman era aproape invizibilă. Este o etalare terifiantă a trădării de sine, credinței, familiei și negării originilor și de asemenea o poveste emoționantă despre iubire, prieteni, speranță, ce dezvăluie cum o victimă, o persoana aparent inocentă, poate fi mutilata fizic și psihic și transformată într-un monstru.

Filmul este realizat de o echipă tânără de producție, în urma unei documentări de lungă durată, și reprezintă ultimul rol pe marele ecran al regretatului actor Ion Caramitru. Proiecția face parte dintr-un turneu național și se va desfășura în prezența echipei.

CONCURS 

Călărași PRESS lansează  un concurs prin care poți câștiga două bilete gratuite pentru filmul “Experimentul Pitești” care ajunge luni la Cinema 3D/2D Călărași.

Ce trebuie să faci? 

Pasul 1. Distribuie link-ul acestui articol în profilul tău de Facebook

Pasul 2. Scrie în postare  #calarasipresss pentru a te putea găsi ușor.

Cel care obține cele mai multe share-uri sau like-uri la postare, câștigă două bilete!

Vor câștiga primele două categorii:

  • – Cele mai multe share-uri (distribuiri).
    Notă: fără share multiplu pe același cont;
  • – Cele mai multe aprecieri strânse la articolul distribuit în profilul participantului care trebuie să aibă în descriere #calarasipresss

Vom anunța câștigătorul tot în acest articol, luni, orele 16:00! 

 

Cultură

CJCC invită călărășenii la teatru: O oră de liniște” – joi, 30 martie, ora 19.00

Published

on

Iubitorii de teatru sunt invitați joi, 30 martie, începând cu ora 19.00, în Sala Barbu Știrbei din Călărași, să savureze spectacolul „O oră de liniște”.

„O oră de liniște” este povestea lui Michel, scenograf de film reputat care descoperă într-o piață de vechituri din Paris legendarul album al lui Neil Youart, „Me, myself and I, pe care îl căuta de ani de zile. În timp ce vrea să asculte în liniște în sufrageria lui prețiosul album, lumea întreagă pare să se împotrivească micii lui bucurii: soția alege tocmai acest moment pentru a-i face o mărturisire șocantă, fiul său sosește pe neașteptate, prietenul lui cel mai bun îi bate la ușă cu o veste proastă, vecinul îl deranjează, instalatorul îi inundă apartamentul amanta lui decide să-i dezvăluie totul soției sale, în timp ce mama lui îl tot sună pe mobil… Manipulator, mincinos și fundamental egocentric, Michel este gata să facă orice pentru a avea pace și, în sfârșit, să se bucure de o mică oră de liniște.

Regia este semnată de Răzvan Săvescu

În distributie: Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu, Răzvan Săvescu

Preț bilet: 100 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și de pe https://www.ticketstore.ro/

Tel : 0784 202 738

Continue Reading

Cultură

CJCC | „Te despart de nu te vezi!” – O comedie romantică despre maturizare și asumare, pe scena de la Călărași

Published

on

În seara de vineri, 24 martie, sala Barbu Știrbei din cadrul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a fost gazda unei comedii romantice pline de umor și subtilitate: „Te despart de nu te vezi!”. Spectatorii au avut ocazia să se reîntâlnească cu actorii Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu, care și-au adus aportul la succesul acestei piese.

„Te despart de nu te vezi!” este o comedie romantică care a reușit să atragă atenția publicului cu umorul său inteligent și personajele sale memorabile. În această piesă, spectatorii sunt introduși în lumea relațiilor moderne, în care personajele principale încearcă să-și găsească calea spre maturizare și asumare.

Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu își interpretează rolurile cu multă naturalețe și își fac simțită prezența pe scenă prin dialogurile pline de haz și situațiile comice în care sunt implicați. Fiecare personaj are o personalitate puternică și diferită, ceea ce face din „Te despart de nu te vezi!” o piesă plină de variație și surprize.

Comedia se concentrează pe relația dintre două personaje principale: Adina și Sergiu. Adina, interpretată de Monica Odagiu, este o femeie puternică și independentă, care refuză să fie împinsă într-un colț și care poartă cu mândrie pantaloni. Sergiu, interpretat de Cosmin Seleși, este un bărbat sigur pe sine și cu o abilitate deosebită de a cuceri femeile, dar care se confruntă cu dificultăți în a-și asuma responsabilitățile într-o relație.

Piesa urmărește evoluția relației dintre Adina și Sergiu, de la începuturile lor haotice, până la momentul în care ambii se maturizează și își asumă deciziile și responsabilitățile într-o relație. Umorul din piesă este plin de ironie și subtilitate, iar publicul se regăsește în situațiile comice prin care trec personajele.

Continue Reading

Cultură

Festivalurile din Călărași organizate de CJCC într-o nouă locație

Published

on

Cele mai așteptate evenimente culturale din sud-estul României care au loc la Călărași se vor desfășura anul acesta într-o nouă locație. Festivalul Concurs Național de interpretare a muzicii ușoare „Flori de Mai” se va desfășura anul acesta, la fel ca în restul anilor, la jumătatea lunii mai. În 2023, organizatorii vor schimba puțin programul și vor veni cu încă o zi de eveniment, dedicată laureaților festivalului. 

Pentru ediția a XXXIII-a ce se va desfășura în perioada 25-28 Mai 2023, înscrierile se desfășoară în perioada 10 martie – 07 aprilie 2023.

Regulamentul concursului îl puteți accesa pe site-ul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași la următorul link: https://www.culturalcl.ro/index.php/evenimente/regulamente-evenimente

Festivalurile „Flori de Mai” și „Hora Mare” organizate de CJCC într-o nouă locație

Decizia privind desfășurarea festivalurilor într-o nouă locație vine după ce lucrările proiectului de modernizare a Centrului Pietononal au avansat pe esplanada Consiliului Județean Călărași, iar din acest motiv, organizatorii au stabilit ca noua locație în care se vor desfășura spectacolele să fie chiar Stadionul Municipal „Ion Comșa” din Călărași, urmând exemplul orașelor mari care fac acest lucru de mult timp.

Stadionul oferă suficient spațiu pentru a găzdui un număr mare de spectatori și, în plus, poate crea o atmosferă unică pentru evenimente culturale în aer liber. Potrivit datelor, ultimele spectacole din aer liber au adunat 5.000/6.000 de oameni în fața scenei.

Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare” se întoarce la Călărași în 2023

Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare” revine la Călărași în perioada 12-17 august 2023, după patru ani de pauză. Evenimentul, cunoscut pe plan mondial, va avea loc pe stadionul Municipal Ion Comșa și va aduce în fața publicului o mulțime de artiști și trupe din întreaga lume. Festivalul „Hora Mare” este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România și este dedicat promovării tradițiilor și a folclorului din întreaga lume. Acest eveniment adună în fiecare an mii de participanți din țară și străinătate și este un prilej de a cunoaște și de a împărtăși cultura și obiceiurile altor popoare.

În cadrul festivalului vor avea loc o serie de evenimente precum spectacole de muzică și dansuri populare, parade ale porturilor tradiționale, expoziții de artă populară și alte activități culturale.

Pe lângă artiștii și trupele din România, vor participa și reprezentanți din alte țări precum Bulgaria, Ucraina, Serbia, Grecia, Turcia, Franța, Italia, Spania și multe altele. Fiecare trupă va prezenta câteva momente din cultura și tradițiile proprii, astfel încât publicul să poată călători virtual în jurul lumii și să descopere frumusețea diversității culturale. Echipa de organizare este în discuții cu mai multe grupuri străine din țări precum Turcia, Cipru, Indonezia și Georgia, pentru a îndeplini cerințele Consiliului Internațional al Festivalurilor Folk (C.O.F.).

În perioada festivalului,  municipiul Călărași va deveni centrul cultural al regiunii și va oferi turiștilor și vizitatorilor o mulțime de alte activități culturale și de agrement. De asemenea, festivalul va avea un impact important asupra economiei locale, prin creșterea numărului de turiști și a afacerilor din zona.

Potrivit acestor cerințe internaționale, festivalul trebuie să dureze cel puțin cinci zile, să includă cel puțin cinci grupuri străine din cel puțin cinci țări diferite, iar organizatorii trebuie să asigure transportul, cazarea și masa pentru toți participanții. Obiectivul principal al Centrului Cultural Judeţean Călăraşi este să promoveze interculturalitatea prin participarea unor ansambluri de muzică și dans tradițional care prezintă folclorul specific al zonei lor de proveniență. Ultima ediție a avut loc în 2019, când a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19.

Pandemia a avut un impact major asupra vieții sociale și culturale din întreaga lume, iar România nu a fost o excepție. În ultimii ani, multe evenimente culturale și tradiționale au fost anulate sau suspendate din cauza restricțiilor impuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole