Connect with us

Știri

Lucrările de modernizare de pe strada București au ajuns în zona Orizont

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut o nouă vizită pe șantierul străzii București, care este în plin proces de transformare. Edilul a constatat că ritmul de lucru este unul bun, iar lucrările avansează conform planului stabilit.

Unul dintre aspectele importante pe care primarul le-a remarcat a fost instalarea stâlpilor de iluminat pe scuar, ceea ce va contribui la creșterea siguranței cetățenilor care vor traversa zona pe timp de noapte. De asemenea, Marius Dulce a ținut să sublinieze faptul că proiectul va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din această zonă, prin modernizarea infrastructurii și crearea unui mediu urban mai atractiv.

Constructorul responsabil de lucrările de pe șantier a asigurat primarul că va depune toate eforturile necesare pentru ca proiectul să fie finalizat cu succes și în timpul estimat.

“Lucrările pe strada Bucureşti continuă într-un ritm susținut. Constructorul a demarat frezarea carosabilului pe tronsonul cuprins între Str. Nufărului şi B-dul Cuza Vodă.

Pe scuar, tronsonul cuprins între Siderca şi str. Panduri au fost montaţi stâlpii de iluminat public. Tot aici se lucrează intens la refacerea trotuarelor.

Advertisement

Pentru disconfortul creat cerem scuze atât pietonilor cât şi participanţilor la trafic, mulţumindu-le totodată pentru înțelegere.  Am convingerea că vom reuși să finalizăm la timp acest proiect extrem de important care va contribui în mod consistent la modernizarea municipiului nostru.” – anunța edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Advertisement

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Știri

ISU Călărași demarează campania „Detector pentru viață”. 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi montate în locuințele călărășenilor

Published

on

ISU Călărași demarează campania „Detector pentru viață”, ce își propune să informeze cetățenii despre prevenirea situațiilor de urgență în cazul incendiilor. În acest sens, 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon au fost distribuite subunităților de intervenție din Călărași, Oltenița, Lehliu Gară și Dragalina pentru a putea fi montate în casele călărășenilor. 

Astăzi, 18 aprilie 2024, pompierii montează aceste detectoare în câteva locuințe din comuna Roseți, iar ulterior campania se va extinde în alte 25 de localități, printre care Unirea, Jegălia, Plătărești, Chiselet, Spanțov și Lehliu, în funcție de statisticile privind incendiile de locuințe, scrie Opinia de Călărași

Pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii vor instrui familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și vor distribui materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon.

Adrian Păduraru, inspectorul șef al ISU Călărași, menționează că județul nostru face parte din cele cu un număr mare de incendii de locuințe. Deși nu pe un loc fruntaș, în județul Călărași au loc multe incendii de locuințe, mai ales în zone sau localități cu o populație defavorizată din punct de vedere economic, mai precizează acesta.

„Aceste detectoare pot salva vieți. Avem tragicul eveniment din Prahova, unde inclusiv o viață a unei fete din Călărași a fost luată. Această campanie are menirea de a încerca să nu mai avem astfel de evenimente sau dacă se produc, persoanele să nu mai fie surprinse în incendiu. Dacă există un detector și o alarmare, atunci posibilitatea ca persoanele respective să fie surprinse va tinde spre zero”, a spus inspectorul șef al ISU Călărași, colonel Adrian Păduraru, într-o conferință de presă. 

Advertisement

Citește aici mai multe despre incendiul devastator din Prahova în care a murit o tânără din Călărași. 

Campania națională vizează instalarea gratuită a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe. Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România, iar 1.125 de persoane au fost afectate. 268 dintre acestea și-au pierdut viața, transmite ISU Călărași într-un comunicat.

Campania a fost lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru viață”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate