in

Locul 1 pentru Ambasadorii Europeni de la Colegiul Național ”Barbu Știrbei” Călărași

Ambasadorii Europeni de la Colegiul Național ”Barbu Știrbei”  au câștigat premiul I și experiența participării la ziua Euroşcoala din Parlamentul European

Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017.

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Pentru implementarea programului EPAS în România, Biroul de Informare al Parlamentului European în România a selectat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, 25 de școli de nivel liceal din mai multe județe, printre care si Colegiului Național ”Barbu Știrbei” din Călărași.

Echipa Ambasadorilor din programul Școli Ambasador ale Parlamentului European a Colegiului Național ”Barbu Știrbei” Călărași reprezintă România în cadrul Euroscola Day în Parlamentul European, în data de 15 februarie 2019

Deși participarea elevilor în cadrul activităților din Parlamentul European nu este o noutate pentru Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, este o premieră pentru echipa Ambasadorilor. În urma unui an plin de activități, întâlniri și proiecte realizate pe tema Uniunii Europene, grupul format din 20 de elevi-ambasador junior a obținut primul loc pe țară în cadrul competiției dintre Școlile Ambasador ale Parlamentului European. Printre activitățile puse pe lista ce i-a ajutat la câștigarea concursului se pot enumera campaniile de informare despre Uniunea Europeană derulate în școlile din oraș, dezbaterea ce a avut loc în liceu, alături de europarlamentarul Cristian Bușoi, dar mai ales programul desfășurat cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei, program care a constat în scurte prezentări ale țărilor membreUE, program artistic specific fiecărei țări membre și bufet cu mâncăruri tradiționale.

Elevii se pregătesc pentru ziua Euroscoala din 15 februarie 2019 când vor reprezenta România, alături de  5 profesori-ambasador senior. În cadrul Parlamentului ,vor avea ocazia de a cunoaște liceeni din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, de a-și discuta viziunile legate de prezent și viitor cu aceștia, de a vota, într-un cuvânt, de a simula activitățile pe care un europarlamentar le desfășoară într-o zi obișnuită. Vom reveni cu noutăți de la fața locului….

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Călărași: Se opește apa!

LigaI: Dunărea – Concordia, duminică, 10 februarie, ora 12.00