Connect with us

Știri

Jumătate din bugetul Comunei Perișoru, alocat pentru cheltuielile de personal. Procentul alocat pentru dezvoltare e rușinos

Published

on

Consiliul Local al comunei Perișoru s-a întrunit miercuri, 1 februarie, în ședință ordinară pentru a dezbate și a vota mai multe proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea a fost proiectul bugetului local al comunei Perișoru pentru anul 2023. Acesta a fost adoptat cu 13 voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”, notează Perișoru News.ro

 

Bugetul local pentru anul în curs, în ceea ce privește secțiunea de funcționare, are o valoare de 10.596.000 de lei, bani împărțiți pe mai multe capitole. Astfel, 4.457.000 de lei (n.r. 42% din total) au fost alocați pentru cheltuielile de personal, 3.588.000 de lei pentru cheltuielile cu bunuri și servicii, în timp ce 15.000 de lei au fost prevăzuți în fondul de rezervă bugetară, a mai precizat site-ul local de știri.

De asemenea, pentru asistență socială s-au alocat 2.254.000 de lei, în timp ce pentru burse au fost prinși 242.000 de lei, iar pentru asociații și fundații 40.000 de lei.

În aceeași ordine de idei, bugetul pe anul 2023 pentru secțiunea de dezvoltare a curprins o sumă de 657.000 de lei, rerpezentând o mică parte din total. Mai multe detalii referitoare la bugetul pe anul în curs pot fi consultate mai jos:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole