Connect with us

Știri

Iulian Iacomi, despre adoptarea Legii pensiilor

Published

on

Legea pensiilor a fost adoptată în Camera Deputaților

Noua lege a pensiilor, inițiată de fostul ministru al Muncii, doamna Olguța Vasilescu, a fost adoptată miercuri în Camera Deputaților, for decizional, cu 197 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 70 de abţineri.

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de de 24,8 miliarde de lei anul viitor, de 51 de miliarde de lei în 2021, iar în 2022 impactul bugetar va fi de 81 de miliarde de lei.

Practic, legea prevede că valoarea punctului de pensie va crește la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019, la 1.775 lei în 2020 și la 1.875 lei în 2021. Din anul 2022 punctul de pensie va fi indexat anual cu inflația, dar va conține și câștigurile pentru care s-au plătit contribuții, așa cum sunt sporurile, al 13-lea salariu, prime, bonusuri, etc.

Adoptarea legii este o vestă bună pentru toți pensionarii români, inclusiv pentru pensionarii călărășeni, cei care își vor vedea pensiile indexate începând cu data de 1 septembrie a acestui an.

Întrebat fiind de impactul social local pe care îl va avea noua lege, președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, a declarat:

Este o veste foarte bună pentru zecile de mii de pensionari călărășeni și nu numai, pentru toți pensionarii români. Este încă o dovadă că PSD îndeplinește punct cu punct programul de guvernare, așa cum a promis în campania electorală.

Ca social-democrat nu am cum să nu apreciez măsurile economice și sociale care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru o pătură largă de cetățeni români, pensionarii. Suntem datori să le oferim condiții mai bune, iar acum, când creșterea economică realizată de Guvernul PSD în doi ani consecutivi o permite, consider că adoptarea legii vine într-un moment prielnic și de bun augur pentru toți cei care, la vremea lor, și-au făcut datoria față de societate”, a concluzionat liderul social-democrat.

În anul 2019 legea pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde lei, sumă necesară creșterii punctului de pensie la 1265 lei începând cu data de 1 septembrie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro