in

Iulian Iacomi, despre adoptarea Legii pensiilor

Legea pensiilor a fost adoptată în Camera Deputaților

Noua lege a pensiilor, inițiată de fostul ministru al Muncii, doamna Olguța Vasilescu, a fost adoptată miercuri în Camera Deputaților, for decizional, cu 197 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 70 de abţineri.

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de de 24,8 miliarde de lei anul viitor, de 51 de miliarde de lei în 2021, iar în 2022 impactul bugetar va fi de 81 de miliarde de lei.

Practic, legea prevede că valoarea punctului de pensie va crește la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019, la 1.775 lei în 2020 și la 1.875 lei în 2021. Din anul 2022 punctul de pensie va fi indexat anual cu inflația, dar va conține și câștigurile pentru care s-au plătit contribuții, așa cum sunt sporurile, al 13-lea salariu, prime, bonusuri, etc.

Adoptarea legii este o vestă bună pentru toți pensionarii români, inclusiv pentru pensionarii călărășeni, cei care își vor vedea pensiile indexate începând cu data de 1 septembrie a acestui an.

Întrebat fiind de impactul social local pe care îl va avea noua lege, președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, a declarat:

Este o veste foarte bună pentru zecile de mii de pensionari călărășeni și nu numai, pentru toți pensionarii români. Este încă o dovadă că PSD îndeplinește punct cu punct programul de guvernare, așa cum a promis în campania electorală.

Ca social-democrat nu am cum să nu apreciez măsurile economice și sociale care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru o pătură largă de cetățeni români, pensionarii. Suntem datori să le oferim condiții mai bune, iar acum, când creșterea economică realizată de Guvernul PSD în doi ani consecutivi o permite, consider că adoptarea legii vine într-un moment prielnic și de bun augur pentru toți cei care, la vremea lor, și-au făcut datoria față de societate”, a concluzionat liderul social-democrat.

În anul 2019 legea pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde lei, sumă necesară creșterii punctului de pensie la 1265 lei începând cu data de 1 septembrie.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consiliul Județean Călărași execută lucrări de modernizare pe DJ 412 și 401C

Jandarmii călărășeni la datorie în acest week-end