Connect with us

Știri

ITM Călărași a făcut controale în depozitele supermarketurilor. Ce nereguli a descoperit Inspecția Muncii

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a descoperit mai multe nereguli în domeniul securității și sănătății în muncă prin controale efectuate în domeniul comerțului cu amănuntul (supermarket sau hipermarket). Campania a avut loc în perioada 11-15.03.2024 și a vizat locurile de muncă unde lucrătorii se confruntă cu riscuri de accidentare și de îmbolnăvire profesională, potrivit unui comunicat de presă. 

În depozite, Inspecția Muncii a găsit deficiențe pornind de la căi de circulație îngustate de mărfuri sau de marcaje ale căilor de circulație șterse pe anumite porțiuni, până la supraaglomerarea spațiilor de depozitare ale mărfurilor. 

Mai mult de atât, referitor la riscul sporit de accidentare sau îmbolnăvire din domeniu, Inspecția Muncii a mai descoperit că persoanele nominalizate pentru acordarea primului ajutor nu sunt instruite în acest sens, iar planurile de prevenire și protecție nu sunt actualizate pe anul în curs. 

Advertisement

Campania lansată de ITM Călărași și-a propus să elimine neconformitățile constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii și să crească gradul de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în privința respectării prevederilor legale despre securitate și sănătate în muncă, mai precizează comunicatul.

Au fost aplicate și amenzi, iar angajatorii au primit termene stabilite de remediere a problemelor identificate. 

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate