Connect with us

Știri

La un pas de tragedie! O bucată de beton s-a desprins dintr-un balcon

Published

on

La un pas de tragedie! Astăzi, 1 mai, în municipiul Călărași, un incident a avut loc în care o bucată de beton din construcția unui balcon s-a desprins de la etajul patru al unui bloc și a căzut pe trotuarul din fața imobilului.

Potrivit martorilor, câteva persoane au trecut pe trotuar la doar câteva secunde înainte ca bucata să se desprindă, iar acestea au scăpat ca prin minune.

În ciuda faptului că nimeni nu a fost rănit în acest incident, situații similare sunt destul decomune în Călărași, din cauza stării avansate de degradare a blocurilor. Mulți dintre locuitorii orașului vorbesc despre aceste situații. Autoritățile locale se confruntă cu un fenomen care ia amploare de la un an la altul, măsurile pentru a preveni astfel de situații sunt limitate.

 Primăria Călărași reabilitază două blocuri din cartierul Doi Moldoveni prin PNRR 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat, în data de 26 noiembrie 2022, două proiecte finanţate prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, în valoare totală de peste 12 milioane de lei.

Renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul J9 şi J28. 𝐴𝑝𝑒𝑙 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒: 𝐴2 𝑅𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎 𝑐𝑙𝑎̆𝑑𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑟𝑒𝑧𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑓𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖 𝑒𝑥𝑝𝑢𝑠𝑒 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑎̆𝑟𝑎̆𝑐𝑖𝑒 𝑠̧𝑖 𝑒𝑥𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑃𝑁𝑅𝑅
𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭: 5.257.443,6 lei (fără TVA)| 1.068.000 euro (fără TVA)

Renovare energetică moderată a clădirilor publice-autorităţi locale – Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi. 𝐴𝑝𝑒𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒: 𝐵2.1𝑎 – 𝑅𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎 𝑐𝑙𝑎̆𝑑𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒.
𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭: 6.822.939,57 lei (fără TVA) | 1.385.840 euro (fără TVA).

Până în acest moment am obţinut finanţare, prin PNRR, pentru 12 proiecte din care 3, pe Componenta 10 – Fondul Local (64.950.103,80 lei fără TVA | 13.201.240,60 euro fără TVA) şi 9, pe Componenta 5 – Valul Renovării (53.779.287,08 lei fără TVA | 10.546.956,4 euro fără TVA).De asemenea, PMC are deja în IMPLEMENTARE 2 proiecte, în valoare totală de 23,63 milioane lei (4,8 milioane euro).

Știri

Dinamo obține promovarea în Liga 1 într-un baraj plin de suspans!

Published

on

Dinamo triumfă în barajul de promovare/menținere în Liga 1, asigurându-și revenirea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în eșalonul secund!

Într-un meci plin de emoții desfășurat pe Arena Națională, echipa „câinilor” a avut parte de o provocare grea în deplasarea la Mioveni. FC Argeș a condus cu 2-0 și 4-1, dar odată cu eliminarea lui Calcan, bucureștenii au reușit să mai înscrie un gol, transformând misiunea trupei lui Bogdan Vintilă într-o sarcină aproape imposibilă. Astfel, sub comanda lui Ovidiu Burcă, Dinamo a reușit să obțină promovarea în prima ligă, o performanță complet neașteptată în acest sezon.

Dinamo se întoarce în Liga 1! La sfârșitul sezonului trecut, Dinamo a suferit retrogradarea pentru prima dată în istorie, în urma barajului cu U Cluj. Se prefigura un dezastru în Ștefan cel Mare, cu mari dificultăți financiare, un lot extrem de subțire și o lipsă de încredere din partea puținilor suporteri dinamoviști față de antrenorul echipei.

Mai mult decât atât, Dinamo a avut un început foarte slab în Liga 2 și părea să fie una dintre candidatele la retrogradare în Liga 3. Cu toate acestea, Burcă a reușit să trezească spiritul dinamovist în jucători, rezultând o serie de performanțe excelente. „Alb-roșii” s-au calificat în play-off și chiar au avut șansa de a promova direct înaintea ultimei etape.

Deși această oportunitate nu s-a concretizat, Dinamo revine acum în Liga 1 și așteaptă cu nerăbdare meciurile de derby cu FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, CFR sau U Cluj. Cu siguranță, pentru a se menține în elita fotbalului românesc, „câinii” vor trebui să-și consolideze semnificativ lotul.

Continue Reading

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Cele mai accesate articole