Connect with us

Sport

Ionuț Lupescu, a început, astăzi, la Călărași, turneul național de candidatură pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal

Published

on

Omul de fotbal Ionuț Lupescu, a început, astăzi, la Călărași, turneul național de candidatură pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Reprezentantul Generației de Aur a României s-a întâlnit vineri, 23 februarie 2018, cu factorii implicați în susținerea fotbalului călărășean de la toate nivelurile.

Cu acest prilej, a avut loc un dialog foarte consistent cu autoritățile locale-  președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, dar și cu edilii localităților Modelu și Borcea pe tema finanțării sportului și a fotbalului, în mod special.

”Acest turneu nu e despre funcții, este despre o alegere națională simplă: vrem fotbal ca afară, sau vrem să rămână ca în ultimii ani. Și această alegere trebuie să o facem toți cei din comunități. Eu ce pot sa fac este să vin cu know-how și cu acea capacitate de coagulare și manageriere a acestor energii, idei și soluții. Vă spun însă clar că e loc de adus mult mai multe resurse în fotbal și de gestionat mult mai eficient și foarte transparent”, a declarat Ionuț Lupescu la întâlnirea care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean Călărași.

Biroul de presă

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Răzvan Ivan, sportivul de 19 ani din Călărași, selectat pentru Bundesliga, cea mai importantă competiție din Germania

Published

on

Aflat într-un grup select de 51 de jucători de baseball, sportivi europeni de top, Ivan a semnat transferul în urmă cu o săptămână, anunțat recent pe site-ul Saarlouis Hornets. Având în spate experiența în echipa națională și participarea la Tenerife Winter League, tânărul sportiv a fost numit MVP al României în prima ligă.

Într-o declarație pentru ProSport, Răzvan Ivan a menționat: „Am semnat un contract pe 6 luni, atât este un sezon în baseball. Voi juca martie-septembrie 2024. E o mare șansă pentru mine și cred că de aici pot face saltul spre alt club și mai puternic. Sunt student la Universitatea Ovidius din Constanța, am vorbit cu profesorii și am găsit înțelegere să recuperez. Mă bucur că pot ajuta la imaginea baseball-ului din România.”

Președintele FR de Baseball și Softball, Cristian Manea, a subliniat că transferul lui Ivan în Germania reprezintă o confirmare a creșterii baseball-ului românesc. „Calitățile sale fizice, caracterul frumos și echilibrul mental, dar și pasiunea lui pentru acest sport, îl recomandă pe Răzvan ca fiind unul dintre componenții de bază ai Naționalei de Baseball a României”, a adăugat Manea.

Advertisement
Continue Reading

Sport

Începe Cupa Iernii 2023, în Călărași

Published

on

ÎMPREUNĂ aducem minifotbalul călărăşean pentru amatori pe o nouă treaptă a evolutiei. CUPA IERNII 2023 nu este doar o competiție sportivă. Este o sărbătoare a vecinilor, locuitorilor și prietenilor din cartier.

Prima ediţie a turneului de minifotbal pentru amatori „CUPA IERNII 2023” este organizată de REALITATEA DIN CĂLĂRAŞI cu sprijinul Primăriei Municipiului Călăraşi, dar și cu ajutorul prietenilor și al sponsorilor care au „pus umărul” la toată munca din spatele organizării. Deschiderea oficială a turneului va avea loc luni, 4 decembrie, începând cu ora 18.00, la Sala Polivalentă I.C. Neagu din municipiul Călăraşi. ORGANIZATORUL şi PARTENERUL competiţiei-Primăria Călăraşi reprezentată de primarul Marius Dulce, invită iubitorii acestui sport de masă să vină să îşi susţină favoriţii componenţi ai celor 12 echipe care s-au aliniat la start:

 • Drunk Team
 • DIGI Călărași
 • Progresul Călărași
 • Komora
 • TSD Călărași
 • Saint Gobain
 • Cărămidari
 • Sporting Calarasi
 • Sport Team
 • Dunărea Grădiștea
 • Dunărea Old Boys
 • IPA Călăraşi

Organizatorul şi Primăria Municipiului Călăraşi speră că, pe măsură ce turneul de minifotbal pentru amatori devine tot mai cunoscut, să atragă cât mai mulți participanți și să devină o competiție de anvergură cu premii cât mai atractive.

Adrian Jecu – organizator: „Acest turneu nu este doar o competiție sportivă, minifotbalul pentru amatori este doar un pretext pentru a încuraja socializarea, pentru a da o voce oamenilor care trăiesc în municipiul Călăraşi. Este o sărbătoare a vecinilor, locuitorilor și prietenilor din cartier. La fel ca şi la CUPA MARINEI, premiile și trofeele turneului sunt simbolice. Niciunul dintre participanţii la ,,CUPA IERNII 2023” nu a întrebat până acum care este valoarea premiilor. Salutăm iniţiativa celor patru echipe finaliste ale turneului Cupa Marinei de a dona premiile în bani căştigate, unui călărăşean cu probleme medicale. Avem satisfacţia că munca din spatele organizării acestui tip de eveniment nu este în zadar şi asta ne motivează să mergem mai departe. Ne dorim ca pe teren, și în afara lui, să predomine fair-play-ul și respectul reciproc. Mulţumim Primăriei Municipiului Călăraşi şi primarului Marius Dulce pentru susţinere şi sprijinul acordat. Împreună suntem mai puternici! Împreună suntem fotbal pentru amatori!”

Marius Dulce: ,,O încântare fotbalistică care pasează talentul cu dăruirea pe teren. Mă alătur, încă o dată, organizatorului pentru a ne bucura de un regal sportiv de excepție. În august a fost un prim pas în ceea ce privește colaborarea și se pare ca a fost unul de bun augur. Ii felicit atât pe cei implicați în desfășurarea competiției cât si pe cei care s-au înscris si au încredere în fair-play-ul nostru.”

Advertisement
Continue Reading

Sport

AFC Dunărea Călărași câștigă meciul cu Recolta Ghe. Doja. Vișan marchează unicul gol cu capul

Published

on

Într-un meci tensionat jucat vineri pe Stadionul Ion Comșa din Călărași, AFC Dunărea Călărași a reușit să obțină o victorie împotriva echipei Recolta Ghe. Doja cu un scor final de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Vișan Gabriel din Constanța în minutul 7, printr-o lovitură de cap din corner, care a trimis balonul direct în poarta adversarilor din Ialomița.

Această victorie aduce echipei AFC Dunărea Călărași 3 puncte importante în Campionatul României, Liga a 3-a, consolidându-le poziția în clasament și trimitându-i cu încredere către următorul meci, care va fi disputat la Băneasa.

Antrenorul secund al echipei, Adrian Ropotan, a subliniat efortul și unitatea din echipă, numind munca și disciplina drept cheia succesului.

“Din fericire pentru noi, cele trei puncte sunt acasă la noi. A fost un meci dificil, având în vedere că am jucat în 10. Felicit băieții pe această cale, pentru că au depus un efort enorm. E normal să ne bucurăm și să sperăm că toate astrele se vor alinia. Vom încerca să ducem la capăt ceea ce încercăm să clădim, și anume să ne luptăm pentru promovare.

Secretul este muncă. Suntem o familie. Nu există diferențe între noi, între antrenori și jucători. Într-adevăr, există o disciplină de fier. Băieții știu exact ce au de făcut. Norma că lucrurile trebuie să meargă într-o direcție pe care ne-o dorim și pe care încercăm s-o trasăm atât jucătorilor, cât și tuturor oamenilor care au venit la un stadion – să se bucure de un fotbal frumos, de victorie. Să se bucure de ce a însemnat Dunărea Călărași în trecut.”

Advertisement

Cătălin Cojocaru, reporter: Când va fi următorul meci?

Vom juca în deplasare la Băneasa sâmbătă. Încercăm să facem o recuperare foarte bună, să ne bucurăm de jocul ce va urma. Este un joc în deplasare, un joc foarte greu, dar împreună cu băieții, cei din conducere și staff-ul medical vom încerca să-i facem apți 100%. Cu băieții care vor reveni după accidentări și suspendări să luăm cele trei puncte. Avem nevoie și trebuie să avem continuitate.– a declarat, pentru Canal SUD, Adrian Ropotan, antrenorul secund al echipei Dunărea Călărași.

A fost un meci foarte greu. Având în vedere că în a doua repriză am jucat în 10 oameni, băieții au făcut un efort extraordinar. Au arătat că au caracter și că își doresc să fie acolo unde le e locul. Am deschis scorul în minutul șapte. Am jucat cu o echipă foarte bună. Au venit aici cu planuri mari, să câștige, dar se pare că am avut câștig de cauză– a spus Remus Mamoc, directorul sportiv al echipei AFC Dunărea Călărași.

Într-un interviu, Gabriel Vișan, marcatorul golului, a subliniat importanța muncii depuse la antrenamente și obiectivul echipei de a se clasa în primele două locuri și de a participa la barajele de promovare.

Bucuros și plin de entuziasm pentru reușita adusă echipei Dunărea Călărași, Gabriel Vișan a dat din casă și ne-a spus care este secretul succesului său, remarcându-se două meciuri la rând cu goluri marcate din lovituri cu capul.

“Muncim în fiecare zi la antrenamente. Cu toții ne-am pus ca obiectiv promovarea. Mă bucur că mi-am ajutat echipa, că am marcat iarăși. Meciul trecut iar am marcat. Nu mi-a fost frică. Am încredere în echipa mea. Am format o familie frumoasă aici la Călărași. Sperăm ca la final să ne clasăm în primele două locuri și să jucăm barajele de promovare.”

Advertisement

Cătălin Cojocaru, reporter: De cât timp joci la Călărași?

“Vara asta am venit. De patru luni.” – a mai spus golgheterul echipei din Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate