in

Inspecția Muncii Călărași sancționează angajatorii care nu respectă normele în vigoare cu amenzi de 20.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a acordat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată angajatorilor din domeniile agriculturii, comerțului cu produse chimice, confecții textile, construcții, depozite materiale de construcții, comerț și alte domenii de activitate. Controalele au fost efectuate în perioada 17-23.09.2021, conform unui comunicat de presă al ITM Călărași.

Câteva dintre deficiențele constatate de Inspecția Muncii sunt neevidențierea orelor prestate de angajați, neacordarea drepturilor salariale, neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, cât și neasigurarea unei cantități suficiente de materiale igienico-sanitare pentru evitarea infecției cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat 27 de angajatori, dintre care 4 au fost sancționați cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată și au fost dispuse 15 măsuri cu termene precise de rezolvare. În același timp, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului de securitate și sănătate în muncă au efectuat 19 controale, au sancționat 18 angajatori și au aplicat 37 de măsuri cu termene precise de rezolvare pentru remedierea deficiențelor.

Acțiunile de control au avut ca scop identificarea și combaterea muncii nedeclarate, verificarea respectării de către angajatori și angajați a măsurilor impuse împotriva COVID-19, eliminarea neconformităților constatate și dispunerea de măsuri.

3 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Jandarmii, prezenți astăzi la meciurile de fotbal din Borcea și Oltenița

,,Promenada Inimilor 2021” – 29 septembrie, ora 10:00