in ,

VIDEO | În comuna Unirea au început lucrările de asfaltare prin PNDL 2

Au început lucrările de asfaltare în localitatea Unirea. Trei străzi au fost introduse în planul de lucrări a terasamentului, efectuate premergător lucrărilor de turnare a covorului asfaltic. Începând cu luna martie a acestui an, comuna Unirea a pornit proiectul de modernizare a străzilor și trotuarelor perpendicluare DN3 B.

Programul Național de Dezvoltare Locală vine în sprijinul localităților care au solicitat sprijin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Suma alocată pentru localitatea Unirea prin PNDL este de 5.043.946 lei, în jur de 1,1 milioane euro, proiectul se numește „Modernizare drumuri de interes local”. Vor fi asfaltate străzile perpendiculare Drumului Național 3B, Călărași –Fetești, pe o lungime de 5 km.

“Așa cum am promis, de la 1 martie 2019 am dat drumul lucrărilor dee asfaltare pe proiectul “Modernizare Drumuri de Interes Local”. Lucrările de anvergură sunt pregătite conform proiectului. Se decopertează, de aplică straturi de piatră, balast, după care se compactează, apoi se aplică covorul asfaltic. Lungimea lucrărilor este de cinci kilometri de asfalt. Proiectul a fost aprobat încă din 2018 ianuarie, dar știți că la noi este mai greu.

În cursul anului trecut am făcut nenumărate vizite la Ministerul Dezvoltării pentru a ne asigura de realizarea acestui important proiect de dezvoltare, util comunității din Unirea. Finanțarea a venint încă din luna ianuarie 2018, dar știți, la noi e mai greu cu birocrația și legislația. Finalizarea demersurilor procedurale s-a realizat în luna noiembrie 2018, dar vremea nu ne-a permis să ne apucăm de lucrări. Vrem să facem o lucrare de calitate, să fie totul ca la carte!

Am avut tot sprijinul organizației PSD Călărași! Am avut tot sprijinul secretarului de stat, Ciprian Pandea ( fost secretar în SGG) , și toți directorii de deconcentrate, acolo unde a fost vorba de avize și autorizații.

Suma alocată în acest proiect este de peste 4.000.000 lei, din care, cofinanțare din partea bugetului local de 300.000 lei. Suma acordată proiectului este mare, dar suntem pe drumul cel bun! Vor fi asfaltate străzile perpendiculare DN3 B, aproape toate străzile. Mai rămân câteva, care nu vor fi lăsate deoparte. În satul Oltina lucrăm la un proiect, deja lucrăm la Cărțile Funciare. Așteptăm PNDL 3 să depunem și acest proiect, să dezvoltăm cât mai mult din tot ce înseamnă infrastructură, atât în Oltina, cât și în satul Unirea.

Anul acesta mai facem o lucrare importantă în Unirea. Trotuarele de pe ambele părți ale drumului DN3 B (sat Oltina)  vor fi turnate în continuare.

Vreau să lucrez acum la un proiect de modernizare bază sportivă, care sper, la toamnă să putem demara lucrările. Mai sunt 3 proiecte importante pe AFIR cu buldoexcavatorul. Este foarte mare durată de când le-am început. Le-am demarat în 2017, iată că suntem în 2019, dar sper ca într-o lună de zile să îl avem. A venit deja avansul în valoare de peste un miliard și jumătate.”

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Consiliul Județean Călărași are trei proiecte importante pentru Spitalul Județean

PSD/Roxana Pațurcă: Guvernul României a bugetat pentru 2019 importante sume care să vină în ajutorul agricultorilor