Connect with us

Știri

Imagini incredibile. O familie din Oltenita a organizat un parastas in mijlocul strazii

Published

on

O scenă incredibilă s-a desfășurat joi, 8 iunie, pe strada Ion Heliade Rădulescu din Oltenița, unde o familie și-a amenajat o masă pentru un parastas în mijlocul străzii, blocând astfel circulația pe un sens de mers. Imaginile surprinse arată o masă pregătită cu tacâmuri, farfurii și sticle de suc, înconjurată de scaune.

Petre Leonard, un politician local preocupat de problemele din municipiu, a făcut publice aceste imagini în încercarea de a atrage atenția asupra fenomenelor nerezolvate de autoritățile locale, inclusiv Poliția și Primăria Oltenița.

Imaginile au stârnit zeci de reacții în spațiul public, la doar câteva ore de la publicare. Un comentariu a subliniat că acest incident nu este un caz izolat, remarcând că și în anul precedent s-au înregistrat situații similare, cu mese pentru pomană amplasate printre blocuri.

Locuitorii din Oltenița sunt dezamăgiți de faptul că autoritățile nu intervin în astfel de situații și spun că le este teamă să cheme pe cineva în ajutor: “Cât timp “oamenii legii” vin și îi bat pe umăr, nu se va rezolva nimic. Ne este frică, de-a dreptul, să mai chemăm pe cineva.”

Advertisement

Altă persoană a reacționat cu repulsie și față de orașul lor, care pare să fie dominat de cei care nu respectă regulile elementare de bun simț. Criticile s-au îndreptat către autorități, acuzându-le că nu se implică deloc în rezolvarea problemelor. Străzile din centrul orașului sunt descrise ca fiind mizerabile, iar un exemplu în acest sens este starea deplorabilă a dalelor din parcul de la judecătorie. Oamenii se întreabă dacă autoritățile vor acționa în vara aceasta, care se anunță deosebit de caldă, pentru a asigura funcționarea fântânilor arteziene, construite inițial în acest scop, și nu pentru a ascunde alte cheltuieli.

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Trupa ALTAR va fi prezentă la Danubius MotorFest

Published

on

În perioada 21-23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași va deveni locul de întâlnire al pasionaților de motoare și muzică bună, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest. Acest eveniment promite să fie o adevărată explozie de adrenalină și entertainment de calitate, reunind iubitorii de motoare și fani ai muzicii rock și nu numai.

Festivalul va începe în forță vineri, 21 iunie, la ora 13:00, cu deschiderea oficială a evenimentului. Trupa Kompas va da tonul serii la ora 19:00, aducând pe scenă energia și entuziasmul tinerilor muzicieni Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu. Acești tineri talentați vor pregăti publicul pentru un weekend de neuitat, deschizând calea pentru o serie de concerte electrizante.

Un moment deosebit de așteptat al serii de vineri este concertul trupei ALTAR, care va urca pe scenă la ora 21:00. Trupa ALTAR, cunoscută pentru sound-ul său energic și versurile profunde, va aduce un plus de adrenalină și vibrație serii. Prezența lor la Danubius MotorFest este una dintre principalele atracții ale evenimentului, promițând să ofere fanilor un spectacol memorabil. Alături de ALTAR, scena va fi incendiată și de formațiile Urma și Alternosfera, asigurând un început de festival pe măsura așteptărilor.

Festivalul va găzdui un număr impresionant de opt formații, fiecare aducând un stil unic și performanțe excepționale. Vineri seara, după ALTAR, Alternosfera va încheia seria concertelor, iar noaptea se va termina cu un after party la scena mică, animat de un DJ, începând de la miezul nopții.

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie, ziua va începe relaxant, cu cafea și mic dejun între orele 09:00 și 13:00. După-amiaza va fi dedicată paradei moto și concursurilor cu premii, alături de lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Seara muzicală va fi deschisă de trupa Cuibul la ora 19:00, urmată de Byron, Trooper și, în final, Zdob și Zdub, care vor încheia seara cu un concert exploziv. După concert, Gili Barbu va continua petrecerea la scena mică.

Duminică, 23 iunie, ziua finală a festivalului, va începe din nou cu cafea și mic dejun de la 09:00 la 12:00, urmând ca la ora 12:00 să aibă loc închiderea oficială a evenimentului.

Danubius MotorFest nu este doar despre muzică. Evenimentul va oferi și parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase, transformând festivalul într-un spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare. Publicul va putea să participe la diverse activități interactive, să învețe despre regulile de conduită preventivă în trafic și să se bucure de demonstrații impresionante.

Programul Danubius MotorFest

Vineri, 21 iunie 2024
– 13:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
– 19:00 – Concert Kompas
– 20:00 – Concert Urma
– 21:00 – Concert Altar
– 22:00 – Concert Alternosfera
– 00:00 – After party la scena mică cu DJ

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie 2024
– 09:00 – 13:00 – Cafea, mic dejun
– 13:00 – Reguli de conduită preventivă și Parada moto
– 15:00 – Lecții de prim ajutor (Crucea Roșie)
– 16:00 – Concursuri cu premii
– 19:00 – Concert Cuibul
– 20:00 – Concert Byron
– 21:00 – Concert Trooper
– 22:00 – Concert Zdob și Zdub
– 00:00 – After party la scena mică cu Gili Barbu

Duminică, 23 iunie 2024
– 09:00 – 12:00 – Cafea, mic dejun
– 12:00 – Închiderea evenimentului

Danubius MotorFest 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, plin de muzică de calitate, adrenalină și activități captivante. Fie că ești pasionat de motoare sau un iubitor al muzicii live, acest festival este locul perfect pentru a-ți petrece weekendul într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Nu rata ocazia de a vedea trupa ALTAR live și de a experimenta magia unui festival de neuitat!

Advertisement
Continue Reading

Știri

Se strică vremea în județul Călărași. Sunt așteptate ploi torențiale și grindină

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Călărași a emis în această dimineață o avertizare de cod galben de vreme rea. Conform ISU, în intervalul 13 iunie 2024, ora 17:00 – 14 iunie 2024, ora 06:00, sunt așteptate fenomene meteorologice extreme, incluzând averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, precum și grindină.

Meteorologii prognozează cantități de apă de 20-30 l/mp, cu posibilitatea de a depăși izolat 40 l/mp. Vântul va avea rafale cuprinse între 55 și 70 km/h, iar grindina va adăuga un element suplimentar.

Continue Reading

Cele mai vizualizate