Connect with us

Știri

Ileana: Focuri de armă trase de polițiști într-o acțiune de prindere a hoților de pește

Published

on

Doi bărbați au fost reținuți de poliție pentru tentativă de furt calificat și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol. Polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical pentru a-i prinde, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. În altă acțiune, un tânăr a fost cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere pe strada Nufarului din comuna Ciocănești.

Într-o altă activitate, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul piscicol și au verificat centrele de primă vânzare pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița și comuna Mănăstirea.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost constatate infracțiuni de comercializare fără documente legale de proveniență, iar o cantitate de 404,7 kg de pește fără documente de proveniență a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil conform procedurilor legale. Poliția va continua să acționeze în această direcție în viitor.

Reținuți de polițiști pentrutentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament

La data de 30 martie a.c., ora 01:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ileana au depistat doi bărbați, în vârstă de 25 și 36 de ani, în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol, situat în extravilanul comunei Ileana, județul Călărași.

Bărbații au încercat să sustragă pește prin folosirea a trei plase de pescuit din ață, în lugime totală de 150 metri liniari, pe care le-au introdus în apă.

Pentru prindera și imobilizarea celor două persoane, polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, fără a rezulta vătămări corporale sau pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, ulterior, față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.


Reținuți de polițiști pentrutentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament

La data de 30 martie a.c., ora 01:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ileana au depistat doi bărbați, în vârstă de 25 și 36 de ani, în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol, situat în extravilanul comunei Ileana, județul Călărași. Bărbații au încercat să sustragă pește prin folosirea a trei plase de pescuit din ață, în lugime totală de 150 metri liniari, pe care le-au introdus în apă. Pentru prindera și imobilizarea celor două persoane, polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, fără a rezulta vătămări corporale sau pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, ulterior, față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetați de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe strada Nufarului, din comuna Ciocanesti, județul Călărași, un tânăr, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul piscicol

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași și Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanta, cu sprijinul D.S.V.S.A. Călărași, au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole. Polițiștii au verificat centrele de primă vânzare pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița și comuna Mănăstirea.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren au fost verificate 2 centre de primă vânzare,au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei și au fost constatate 2 infracțiuni de comercializare fără documente legale de proveniență. Totodată, a fost ridicată cantitatea de 404,7 kg de pește, diferite specii, fără documente de proveniență. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Știri

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni

Published

on

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni
Pompierii din Călărași au fost solicitați în această dimineață să intervină în localitatea Grădiștea pentru a salva mai multe căprioare care au rămas blocate într-un canal de irigații. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore și a fost finalizată cu succes în jurul orei 10:30.
Potrivit informațiilor preliminare, căprioarele au ajuns în canalul de irigații din care obișnuiau să se apropie pentru a bea apă. Din cauza pereților betonați cu unghi mare de înclinare, animalele rămân adesea blocate în albia acestuia.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, echipate cu echipament specializat pentru intervenții în astfel de situații. Cu ajutorul unor corzi și a tehnici adecvate, pompierii au reușit să se apropie de căprioare și să le salveze una câte una.
Localnicii au privit cu bucurie intervenția pompierilor, iar mulți s-au oferit să ofere asistență în această operațiune delicată. Odată ce căprioarele au fost eliberate din canal, acestea au fost supravegheate de specialiștii în mediu înainte de a fi lăsate în libertate.
Animalele păreau să fie într-o stare bună de sănătate și au fost observate când se îndepărtau de locul intervenției, revenind în habitatul lor natural.
Continue Reading

Știri

Alertă de cod galben în județul Călărași

Published

on

 Alertă de cod galben!  Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare în această dimineață, cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în jumătatea de est a județului Călărași.
Potrivit informațiilor transmise, se așteaptă instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de precipitații între 20-25 l/mp și, local, chiar 30-40 l/mp.
De asemenea, există riscul de căderi de grindină, iar vântul se va intensifica semnificativ, putând genera vijelii.
Avertizarea este valabilă începând cu data de 29 mai 2023, în intervalul orar 12:00-23:00.
Continue Reading

Știri

Jocuri de societate – varianta europeană versus varianta americană

Published

on

Jocurile de societate sunt incredibil de distractive și, de asemenea, vin cu o mare varietate de stiluri, caracteristici și beneficii. Uneori apar confuzii atunci când persoanele descoperă că există jocuri în stil european și jocuri în stil american. În comunitățile de jocuri de societate, pot fi identificați adesea oameni care jonglează cu termenii „european” și „american” pentru a descrie stilul unui joc. Cu toate acestea, acești termeni nu sunt cu adevărat utili, decât dacă un jucător înțelege la ce anume să se aștepte. Totul poate fi clarificat, iar următoarele rânduri ajută în acest sens.

Jocurile de societate europene, numite și eurogames, au devenit foarte populare în anii ’90, în special cu Settlers of Catan. Sunt concepute pentru a fi distractive, dar și strategice și provocatoare. Cele mai multe dintre acestea folosesc o mecanică strânsă și un sistem care este autonom. Ideea este că sunt foarte ușor de învățat pentru jucători. Acesta este motivul pentru care sunt eliminate din start aruncările de zaruri și orice element de câștig cu zaruri nu este atât de important pentru jocurile în sine. Un alt lucru important de remarcat despre jocurile de societate europene este că sunt foarte concentrate pe aspecte precum economia – de multe ori, parte a strategiei de joc presupune să te asiguri că obții un venit bun sau că ți-ai creat un imperiu satisfăcător. Având în vedere acest lucru, interacțiunea este destul de limitată, conexiunile fiind de o importanță majoră atunci când tranzacționezi sau achiziționezi articole de la alții. Eficiența este importantă în acest caz, așa că acțiunea nu este tocmai principala modalitate de a câștiga.

Diferențele între stiluri trec dincolo de jocurile de și ajung să fie observate și în jocul de ruletă, fie când acesta este jucat direct la locație, fie când este accesat online, iar principala diferență se referă la numărul de zerouri – căsuțele verzi. În timp ce versiunea europeană prezintă doar unul dintre ele, cea americană are două. Acestea fiind spuse, cu o căsuță verde pe minus în ruleta europeană, jucătorul este mai aproape de situația în care mingea aterizează în locul pe care au pariat.

Revenind la eurogames, acestea au tot felul de componente abstracte și nu se concentrează pe utilizarea miniaturii. În general, atunci când joci jocuri de societate în stil european, îți dorești să ai reguli simple și coerente. Temele stau la dispoziție pentru a adăuga mai mult context, dar nu sunt foarte importante. În schimb, strategia reprezintă punctul central și pot exista unele variații în funcție de joc.

Spre deosebire de jocurile de societate în stil european, jocurile de societate în stil american sunt despre crearea unei teme și cufundarea jucătorilor în acea lume. Zombii și spațiul cosmic sunt teme foarte comune. În plus, și aceste jocuri au reguli care permit diferite opțiuni de a juca. Dar se concentrează mai puțin pe strategie, chiar dacă și ea, de asemenea, variază de la un joc la altul. Jocurile de societate în stil american au lupte acerbe, care pot implica și zaruri personalizate. De asemenea, este posibil ca jucătorii să aibă scenarii tactice și chiar puteri unice de la un joc la altul. Acestea fiind spuse, un joc ameritrash (așa cum mai este numit un joc de societate în stil american) are și un regulament, iar cărțile în sine au detalii despre personaje și acțiuni. Unele jocuri de societate în stil american au miniaturi personalizate. În general, aceste jocuri sunt foarte colorate, iar integrarea miniaturilor poate face în mod activ experiența și mai interesantă. Poveștile sunt spuse pe măsură ce joci, dar pot fi repetate în funcție de joc. Aceste jocuri tind, de asemenea, să aibă reguli opționale, iar varietatea este apreciată mult în acest caz.

Atât jocurile de societate, cât și cele de masă în stil american, cât și cele în stil european sunt grozave, totul se reduce la ceea ce te interesează cu adevărat. Eurogames sunt mai mult despre strategie, în timp ce jocurile ameritrash sunt foarte atmosferice și mai mult despre temă. În cele din urmă, toate sunt distractive, important este să-l găsești pe cel care îți este pe plac mai mult.

Continue Reading

Cele mai accesate articole