Connect with us

Știri

Ileana: Focuri de armă trase de polițiști într-o acțiune de prindere a hoților de pește

Published

on

Doi bărbați au fost reținuți de poliție pentru tentativă de furt calificat și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol. Polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical pentru a-i prinde, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. În altă acțiune, un tânăr a fost cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere pe strada Nufarului din comuna Ciocănești.

Într-o altă activitate, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul piscicol și au verificat centrele de primă vânzare pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița și comuna Mănăstirea.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost constatate infracțiuni de comercializare fără documente legale de proveniență, iar o cantitate de 404,7 kg de pește fără documente de proveniență a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil conform procedurilor legale. Poliția va continua să acționeze în această direcție în viitor.

Reținuți de polițiști pentrutentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament

Advertisement

La data de 30 martie a.c., ora 01:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ileana au depistat doi bărbați, în vârstă de 25 și 36 de ani, în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol, situat în extravilanul comunei Ileana, județul Călărași.

Bărbații au încercat să sustragă pește prin folosirea a trei plase de pescuit din ață, în lugime totală de 150 metri liniari, pe care le-au introdus în apă.

Pentru prindera și imobilizarea celor două persoane, polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, fără a rezulta vătămări corporale sau pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, ulterior, față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.


Reținuți de polițiști pentrutentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament

La data de 30 martie a.c., ora 01:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ileana au depistat doi bărbați, în vârstă de 25 și 36 de ani, în timp ce încercau să sustragă pește dintr-un bazin piscicol, situat în extravilanul comunei Ileana, județul Călărași. Bărbații au încercat să sustragă pește prin folosirea a trei plase de pescuit din ață, în lugime totală de 150 metri liniari, pe care le-au introdus în apă. Pentru prindera și imobilizarea celor două persoane, polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, fără a rezulta vătămări corporale sau pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt calificat  și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, ulterior, față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Advertisement

Cercetați de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe strada Nufarului, din comuna Ciocanesti, județul Călărași, un tânăr, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul piscicol

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași și Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanta, cu sprijinul D.S.V.S.A. Călărași, au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole. Polițiștii au verificat centrele de primă vânzare pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița și comuna Mănăstirea.

Advertisement

Cu ocazia activităților desfășurate în teren au fost verificate 2 centre de primă vânzare,au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei și au fost constatate 2 infracțiuni de comercializare fără documente legale de proveniență. Totodată, a fost ridicată cantitatea de 404,7 kg de pește, diferite specii, fără documente de proveniență. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Actualitate

Cod galben de caniculă în mai multe județe din țară. Temperaturile ajung până la 34 de grade Celsius

Published

on

Joi, în București și în 14 județe din sudul țării, se vor înregistra temperaturi de până la 34 de grade, iar meteorologii au emis o avertizare de cod galben de disconfort termic ridicat. Totodată, ploile torențiale și vijeliile vor afecta mare parte din țară începând de joi după-amiază.

În regiunile vizate, temperaturile maxime vor fi în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) în jur de 80 de unități, anunță meteorologii.

Avertizarea de cod galben se aplică municipiului București și județelor Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea și Teleorman.

Vijelii și ploi torențiale în capitală și în alte 34 de județe

Advertisement

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de joi, de la ora 17:00, până vineri la ora 6:00, pentru București și alte 34 de județe.

Conform ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei, se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (cu rafale de 55-70 km/h), precum și grindină.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 20-30 l/mp și, izolat, pot depăși 40 l/mp.

 

 

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Trupa ALTAR va fi prezentă la Danubius MotorFest

Published

on

În perioada 21-23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași va deveni locul de întâlnire al pasionaților de motoare și muzică bună, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest. Acest eveniment promite să fie o adevărată explozie de adrenalină și entertainment de calitate, reunind iubitorii de motoare și fani ai muzicii rock și nu numai.

Festivalul va începe în forță vineri, 21 iunie, la ora 13:00, cu deschiderea oficială a evenimentului. Trupa Kompas va da tonul serii la ora 19:00, aducând pe scenă energia și entuziasmul tinerilor muzicieni Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu. Acești tineri talentați vor pregăti publicul pentru un weekend de neuitat, deschizând calea pentru o serie de concerte electrizante.

Un moment deosebit de așteptat al serii de vineri este concertul trupei ALTAR, care va urca pe scenă la ora 21:00. Trupa ALTAR, cunoscută pentru sound-ul său energic și versurile profunde, va aduce un plus de adrenalină și vibrație serii. Prezența lor la Danubius MotorFest este una dintre principalele atracții ale evenimentului, promițând să ofere fanilor un spectacol memorabil. Alături de ALTAR, scena va fi incendiată și de formațiile Urma și Alternosfera, asigurând un început de festival pe măsura așteptărilor.

Festivalul va găzdui un număr impresionant de opt formații, fiecare aducând un stil unic și performanțe excepționale. Vineri seara, după ALTAR, Alternosfera va încheia seria concertelor, iar noaptea se va termina cu un after party la scena mică, animat de un DJ, începând de la miezul nopții.

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie, ziua va începe relaxant, cu cafea și mic dejun între orele 09:00 și 13:00. După-amiaza va fi dedicată paradei moto și concursurilor cu premii, alături de lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Seara muzicală va fi deschisă de trupa Cuibul la ora 19:00, urmată de Byron, Trooper și, în final, Zdob și Zdub, care vor încheia seara cu un concert exploziv. După concert, Gili Barbu va continua petrecerea la scena mică.

Duminică, 23 iunie, ziua finală a festivalului, va începe din nou cu cafea și mic dejun de la 09:00 la 12:00, urmând ca la ora 12:00 să aibă loc închiderea oficială a evenimentului.

Danubius MotorFest nu este doar despre muzică. Evenimentul va oferi și parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase, transformând festivalul într-un spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare. Publicul va putea să participe la diverse activități interactive, să învețe despre regulile de conduită preventivă în trafic și să se bucure de demonstrații impresionante.

Programul Danubius MotorFest

Vineri, 21 iunie 2024
– 13:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
– 19:00 – Concert Kompas
– 20:00 – Concert Urma
– 21:00 – Concert Altar
– 22:00 – Concert Alternosfera
– 00:00 – After party la scena mică cu DJ

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie 2024
– 09:00 – 13:00 – Cafea, mic dejun
– 13:00 – Reguli de conduită preventivă și Parada moto
– 15:00 – Lecții de prim ajutor (Crucea Roșie)
– 16:00 – Concursuri cu premii
– 19:00 – Concert Cuibul
– 20:00 – Concert Byron
– 21:00 – Concert Trooper
– 22:00 – Concert Zdob și Zdub
– 00:00 – After party la scena mică cu Gili Barbu

Duminică, 23 iunie 2024
– 09:00 – 12:00 – Cafea, mic dejun
– 12:00 – Închiderea evenimentului

Danubius MotorFest 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, plin de muzică de calitate, adrenalină și activități captivante. Fie că ești pasionat de motoare sau un iubitor al muzicii live, acest festival este locul perfect pentru a-ți petrece weekendul într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Nu rata ocazia de a vedea trupa ALTAR live și de a experimenta magia unui festival de neuitat!

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate