Connect with us

Administrație

Heliportul din Călărași, repus pe masa discuțiilor

Published

on

Proiectul heliportului din municipiul Călărași a fost redeschis pentru discuții. Începute în jurul anului 2019, discuțiile referitoare la heliportul din Călărași au fost reluate la sfârșitul anului 2023 și au ajuns la o concluzie. În timp ce inițial autoritățile au afirmat că această investiție nu este oportună pentru unitatea medicală din Călărași, acum oficialii transmit că investiția este necesară.

Vestea reluării proiectului a fost adusă în atenție de Eduard Grama într-o emisiune radio difuzată pe Radio Voces Campi la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Heliportul ar urma să fie construit pe noua parcare ce se preconizează a fi construită pe terenul unde există deja o parcare, însă aceasta este insuficientă pentru fluxul de mașini din zona Spitalului Județean Călărași. În plus față de parcare, autoritățile județene au anunțat că proiectul include și construirea unui Ambulatoriu nou, dotat cu tehnologie de ultimă generație și cabinete medicale pentru diferite specialități.

La data de 30 august 2023, Consiliul Județean Călărași a semnat contractul pentru realizarea unui proiect ambițios ce va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește asistența medicală și infrastructura urbană. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu administratorul public al județului, Bogdan Mihai, și directorul Direcției de Dezvoltare din subordinea CJ Călărași, Liliana Avram, au dat startul oficial lucrărilor pentru noul Ambulatoriu și o parcare spațioasă, care se va afla pe terenul deja ocupat de parcare în zona Spitalului Județean de Urgență Călărași. Termenul de execuție este de 36 de luni și proiectul este realizat în colaborare cu două firme partenere.

Advertisement

Cu alte cuvinte, parcarea suspendată va fi realizată deasupra Ambulatoriului.

“Va fi înființat un nou laborator de radiologie, un CT nou, un RMN nou, o pasarelă de trecere de la etajul 1 al laboratorului către ambulatoriu și parcarea deasupra acestui Ambulatoriua menționat Bogdan Mihai.

 

 

Advertisement

Administrație

Consiliul Local se convoacă vineri în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă într-o ședință extraordinară ce va avea loc vineri (12.07.2024), de la ora 12:00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, repsectiv aplicația WhatsApp sau SMS. Pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea unor devize generale actualizate sau aprobarea unui proiect ce ține de reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași. 

Iată ordinea de zi: 

Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru obiectivul de investiții „Modernizare str. M. Kogălniceanu și b-dul 1 Mai din mun. Călărași, jud. Călărași” aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare strada Independenței, tronson str. Dobrogei – strada Păcii” aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Advertisement

Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul ,,Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”.

Continue Reading

Administrație

Primariul Marius Dulce continuă să facă din Călărași un oraș cât mai curat! Astăzi, edilul a demarat campania de curățenie în zona blocurilor N

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat marți, pe pagina lui de Facebook, o nouă inițiativă de curățenie în zona blocurilor N, situate în apropierea grădiniței Step by Step. 

În postarea lui, primarul a subliniat importanța acestui demers și a împărtășit detalii despre întâlnirile avute cu locatarii din această zonă, ascultând problemele cu care aceștia se confruntă zilnic.

Primarul a menționat că lucrările de refacere a spațiilor verzi și de amenajare a parcărilor de reședință vor începe în curând. În mod special, el a expus problema blocului N6, un imobil care prezintă numeroase deficiențe, de la igienă precară până la nevoia de reparații și întreținere.

Inițiativa lui Marius Dulce a fost primită cu entuziasm de cetățeni, mulți dintre ei exprimându-și aprecierea în secțiunea de comentarii a postării: „Acum să zică cârcotașii ceva , doar în campanie iese primarul ,uite că domnul Primar a ieșit și pe 40 grade nu stă la aer condiționat. Felicitări!/ Felicitări domnule primar! Promisiunile din campanie nu sunt doar vorbe/ Apreciez ce faceți pentru orașul nostru”.

Advertisement

Contextul și importanța proiectului

Blocul N6 este pe agenda primarului, acesta asigurându-i pe locatari că va găsi soluția cea mai bună pentru a rezolva problemele existente, inclusiv focarul de infecție care persistă de ani buni.

„Așa cum am promis facem curățenie în zona blocurilor N, din proximitatea grădiniței Step by Step. M-am întâlnit cu locatarii și am mai aflat din problemele cu care se confruntă cetățenii de aici. Demarăm cât mai curând lucrările pentru refacerea spațiilor verzi și amenajarea de parcări de reședință. Primesc mesaje referitoare și la blocul N6, un imobil cu foarte mari deficiențe din toate punctele de vedere.

De la igiena care lasă de dorit până la apartamentele celor 8 proprietari cu care deja s-au purtat discuții. Cunosc întreaga situație. N6 este pe agenda mea și vă asigur că voi găsi soluția cea mai bună să putem rezolva focarul de infecție care trenează de atâția ani. Curățenie peste tot!”, a transmis edilul în postarea lui, alături de mai multe fotografii din cartierul respectiv.

Acțiunile lui Marius Dulce reflectă un angajament clar față de bunăstarea comunității. Demararea lucrărilor de curățenie și reabilitare a zonei blocurilor N reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Dialogul deschis cu cetățenii și răspunsul prompt la nevoile acestora sunt elemente esențiale pentru o administrație eficientă și transparentă și subliniază angajamentul primarului de a îmbunătăți condițiile de trai din Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Șantierul Creșei din Cartierul de Tineri, în grafic

Published

on

Continue Reading

Cele mai vizualizate