Connect with us

Administrație

Heliportul din Călărași, repus pe masa discuțiilor

Published

on

Proiectul heliportului din municipiul Călărași a fost redeschis pentru discuții. Începute în jurul anului 2019, discuțiile referitoare la heliportul din Călărași au fost reluate la sfârșitul anului 2023 și au ajuns la o concluzie. În timp ce inițial autoritățile au afirmat că această investiție nu este oportună pentru unitatea medicală din Călărași, acum oficialii transmit că investiția este necesară.

Vestea reluării proiectului a fost adusă în atenție de Eduard Grama într-o emisiune radio difuzată pe Radio Voces Campi la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Heliportul ar urma să fie construit pe noua parcare ce se preconizează a fi construită pe terenul unde există deja o parcare, însă aceasta este insuficientă pentru fluxul de mașini din zona Spitalului Județean Călărași. În plus față de parcare, autoritățile județene au anunțat că proiectul include și construirea unui Ambulatoriu nou, dotat cu tehnologie de ultimă generație și cabinete medicale pentru diferite specialități.

La data de 30 august 2023, Consiliul Județean Călărași a semnat contractul pentru realizarea unui proiect ambițios ce va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește asistența medicală și infrastructura urbană. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu administratorul public al județului, Bogdan Mihai, și directorul Direcției de Dezvoltare din subordinea CJ Călărași, Liliana Avram, au dat startul oficial lucrărilor pentru noul Ambulatoriu și o parcare spațioasă, care se va afla pe terenul deja ocupat de parcare în zona Spitalului Județean de Urgență Călărași. Termenul de execuție este de 36 de luni și proiectul este realizat în colaborare cu două firme partenere.

Cu alte cuvinte, parcarea suspendată va fi realizată deasupra Ambulatoriului.

Advertisement

“Va fi înființat un nou laborator de radiologie, un CT nou, un RMN nou, o pasarelă de trecere de la etajul 1 al laboratorului către ambulatoriu și parcarea deasupra acestui Ambulatoriua menționat Bogdan Mihai.

 

 

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate