Connect with us

INFO TRAFIC

Haos printre șoferii din Călărași. Sensurile giratorii și indicatoarele, opționale

Published

on

Peisajul urban al Călărașiului, transformat de o bună vreme într-un adevărat șantier, a devenit deja ceva comun. Printre multele șantiere deschise, rețeaua de infrastructură rutieră este cea mai proeminentă investiție care prezintă, se pare, pentru toată lumea.

Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care critică ritmul lucrărilor și calitatea. Firma DIMAR lucrează de luni bune pe strada București și Prel. București. Mai mulți locuitori s-au declarat nemulțumiți de felul în care s-au desfășurat lucrările, iar autoritățile locale, respectiv primarul a solicitat constructorului să accelereze procesul și să respecte calitatea din proiect.

Lăsăm deoparte opiniile cetățenilor și ajungem într-o altă situație sensibilă.

Devierea circulației rutiere pare să fi generat un haos în rândul șoferilor. Un număr semnificativ  “uită” să mai respecte regulile de circulație, considerând că indicatoarele și sensurile giratorii devin opționale.

Chiar și în fața unui șantier care blochează alte sensuri, pare că mulți conducători auto fac rabat de la respectarea regulilor de circulație. Cele două giratorii, atât de la „5 Călărași” cât și de la Liceul Agricol, rămân operaționale și trebuie respectate.

Advertisement

Un avertisment ferm vine de la Andi Cîmpean, un șofer îngrijorat de situație: „Giratoriul de la Liceul Agricol trebuie ocolit prin dreapta, acordând prioritate conform reglementărilor în vigoare. Postez acest avertisment pentru că sunt șoferi confuzi în legătură cu circulația din zona Liceului Agricol, iar unii ajung să circule pe contrasens, ignorând giratoriul.”

ATENȚIE! Strada București, segmentul „5 Călărași” – „Orizont”, cunoscut pentru aglomerație, a fost blocat, determinând redirecționarea traficului pe sensul „Orizont – 5 Călărași”. În ciuda acestui fapt, șoferii par să uite de sensurile giratorii esențiale din fața Liceului Agricol și cel de la „5 Călărași”.

INFO TRAFIC

Ciocănești: Un șofer a ajuns cu mașina în gardul unei gospodării

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un incident nefericit a avut loc duminică, 3 martie, ora 13:30, în comuna Ciocănești, când o mașină a derapat și a ajuns suspendată în gardul unei gospodării. Șoferul a scăpat piciorul pe accelerație și a ajuns să piardă controlul mașinii. O bubuitură puternică i-a scos pe vecini din case.

Cu toate acestea, a scăpat nevătămat, ca printr-o minune am putea spune. Mașina a suferit daune semnificative, la fel ca și gardul localnicului.

Norocul a făcut ca nimeni să nu fie prezent pe trotuar în momentul impactului. Aceștia au sărit în ajutorul șoferului.

Acum, șoferul trebuie să-l despăgubească pe proprietarul locuinței care s-a ales cu pagube la gard.

Advertisement

Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident de circulație pe Autostrada A2, km. 44. Două mașini implicate, o persoană rănită

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident de circulație a avut loc astăzi, în jurul orei 15:00, pe Autostrada 2, la kilometrul 44, pe sensul către Constanța. Două autoturisme s-au acroșat, iar unul dintre șoferi a fost rănit.

Din fericire, nu sunt persoane încarcerate, însă circulația este afectată în zonă. Echipajele de pompieri militari de la ISU Călărași, zona Lehliu, intervin pentru eliberarea carosabilului și preluarea victimelor, care urmează să fie transportate la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri de urgență.

În curs de actualizare…

Advertisement
Continue Reading

INFO TRAFIC

Probleme la DJ 310: Drumul dintre DN21 și Cuza Vodă intră în reparații după doi ani de la deschidere. Șoferii spun că lucrarea a fost făcută prost

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inaugurat în a doua parte a anului 2022, sectorul de drum județean DJ 310 care pornește din DN 21 și ajunge în satul Călărași Vechi din comuna Cuza Vodă, a intrat acum în reparații.

Bucata de drum a devenit un pericol pentru șoferi, înregistrând deteriorări rapide și apariția gropilor. Șoferii au semnalat această problemă în spațiul public, solicitând responsabililor acestor lucrări să suporte cheltuielile cu reparațiile autoturismelor.

Potrivit unor informații furnizate din rândul cel care s-au ocupat de lucrare, deteriorarea drumului ar fi fost cauzată de staturile care formează solul din zona respectivă. Cu toate acestea, localnicii resping această explicație, susținând că problema este la calitatea proastă a lucrărilor efectuate de firma Drumuri și Poduri Călărași.

Reprezentanții companiei Drumuri și Poduri Călărași au luat măsuri și au decis să reintervină pentru reabilitarea drumului DJ 310.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate