Connect with us

Știri

Grav accident rutier cu 4 victime în localitatea Gruiu, pe DN 4, km 36 + 400

Published

on

Un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Gărzii Budești au acționat rapid pentru pentru extragerea și acordarea primului ajutor în cazul a patru persoane, care au suferit mai multe traumatisme în urma unui grav accident rutier produs prin coliziunea a două autovehicule

La locul accidentului s-au deplasat două autospeciale ale pompierilor şi două ambulanţe S.A.J., care au acordat primul ajutor victimelor şi le-au transportat la spitale din Bucureşti şi Olteniţa

În data de 27.06.2017, ora 09.05, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii Budești au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localității Gruiu, pe DN 4, la km 36, la un grav accident rutier produs prin coliziunera a două autovehicule(unul înmatriculat în Călăraşi, celălalt în Bucureşti).

În urma impactului violent dintre cele două vehicule au rezultat patru victime, dintre care una decedată (în stop cardio respirator).

Unul dintre  conducători auto, Constantin D.(în vârstă de aproximativ 25 de ani),  care se afla la volanul autoturismului înmatriculat în Călăraşi a fost descarcerat de către echipajul de pompieri şi ulterior a fost preluat de un echipaj S.A.J., care l-a transportat de urgenţă  la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, acesta prezentând traumatisme foarte severe.

A fost transportat la spitalul din Olteniţa pasagerul din acelaşi vehicul, Alin R., care a fost găsit în afara autoturismului în stare de conştienţă şi prezentând doar câteva escoriaţii la nivelul membrelor şi toracelui.

În cel de-al doilea autoturism (înmatriculat în municipiul Bucureşti) implicat în accident, erau deasemenea două persoane, conducătorul auto Nicolae L.,în vârstă de 53 de ani aflat în stop cardio respirator şi pasagerul Ion L., care prezenta mai multe traumatisme.

Pentru conducătorul auto, Nicolae L., nu s-a mai putut face nimic în ciuda eforturilor echipajelor de prim ajutor, care au efectuat manevre de resuscitare aproximativ 55 de minute.(acesta fiind declarat decedat şi rămânând la locul intervenţiei, predat ulterior organelor competente).

Pasagerul din vehiculul înmatriculat în Bucureşti, ION L., prezenta şi acesta  traumatisme severe, fiind preluat de un echipaj S.A.J. şi transportat la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

La locul accidentului s-a deplast şi o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, care nu a mai intervenit, nefiind cazul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole