Connect with us

Știri

Grădiștea: Peste 25 de investiții în localitatea primarului Vasile Matei

Published

on

Comuna Grădiștea, din județul Călărași, va beneficia în următorii doi ani de peste 25 de investiții finanțate din diferite surse. Printre acestea se numără modernizarea sistemului de iluminat public, reabilitarea și dotarea căminului cultural, construirea unui teren de minifotbal și a unei săli de sport școlare, extinderea rețelei de canalizare și a gospodăriei de apă, înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale și a stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, creșterea gradului de eficiență energetică și înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar.

Primarul Vasile Matei dorește să ofere condiții bune elevilor și preșcolarilor din comună, iar în acest sens se vor realiza investiții pentru modernizarea infrastructurii școlare. De asemenea, în satul Grădiștea se va construi o pistă de biciclete extinsă, se va moderniza sistemul de apă în satul Cunești și Bogata, iar rețeaua de canalizare din Grădiștea va fi modernizată și dotată cu o stație de epurare.

Anul 2023 se pare că va fi plin de investiții în comuna primarului social-democrat Vasile Matei. Pista de biciclete din comună va fi extinsă în acest an. În satul Cunești și Bogata urmează ca sistemul de apă să fie modernizat prin achiziționarea de pompe de captare a apei și tratarea acesteia în cel de-al doilea sat al comunei Grădiștea, în Rasa.

Tot în Grădiștea autoritățile vor să relizeze o modernizare a rețelei de canalizare din Grădiștea și să înființeze o stație de epurare pentru tratarea apei. După ce a fost finalizat, Căminul Cultural din Grădiștea, un proiect cu o valoare considerabilă va fi dotat în acest an cu ultimele echipamente necesare.

Primăria Grădiștea inteționează să realizeze un teren de minifotbal cu gazon artificial, dotat cu vestiare și iluminat LED în satul Grădiștea. Vasile Matei a estimat că, din bugetul anului 2023, Primăria Grădiștea va putea contrui chiar și un adapost pentru câini și animale fără stăpân.

GAZE NATURALE ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA

Prin intermediul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, comuna Grădiștea a primit o finanțare de 13.505926 lei pentru extinderea rețelei de canalizare și înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în satul Grădiștea. Primarul Vasile Matei se declară mulțumit de faptul că proiectele de dezvoltare sunt implementate cu succes în comuna sa, datorită echipei de profesioniști cu care lucrează.

„S-a aprobat bugetul pe 2023, dar nu este suficient. În fiecare an, discuția este că niciodată nu este suficient, dar e bine. Sunt unele finanțări de funcționare unde sunt bani suficienți, cum ar fi plata persoanelor cu handicap, sumă care ne va ajunge tot anul, cu școlile, cu partea de finanțare care este o sursă separată, e bine – se asigură și cheltuielile materiale la școli. Avem și masa caldă, acum urmează să ținem licitația după aprobarea bugetului. Singura problemă la buget ar fi sumele defalcate pentru echilibrare care au fost diminuate cu aproximativ 25% față de 2022. Acum nu știu, se va completa pe parcurs, vom vedea. Noi sperăm să ajungă la suma de acum un an. Noi bugetul l-am echilibrat, avem cheltuieli de funcționare, salarii, le avem asigurate. Sunt unele obiective pe care ni le-am propus și sperăm să le finalizăm.” spune Vasile Matei, primarul comunei Grădiștea într-un interviu acordat pentru canalsud.ro
„După 2 ani de mandat, proiectele pe care le-am găsit începute s-au finalizat anul trecut. Acum urmează să punem partea noastră, cofinanțarea. Avem o parte, dar de exemplu la proiectul de canalizare e o sumă pe care nu putem să o suportăm din bugetul local. Să vedem cum facem cu constructorul… vom face o eșalonare. Nu știm, să vedem. Anul 2022 l-am încheiat bine. Nu avem altă datorie, doar asta care a fost lăsată. Am avut și un excedent pe care l-am împărțit tot pe finalizarea celorlalte proiecte cu sume mai mici. Am început bine anul acesta, sperăm și noi la rectificări de buget când vor fi. Deocamdată, avem asigurate cheltuielile curente și investițiile în parte, ce a fost mai urgent.” precizează edilul Vasile Matei.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole