Connect with us

Știri

Gheorghiță Cărtușanu: “Proiectele mele trebuie continuate pentru dezvoltarea localității”

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni s-a ținut de cuvânt și a demarat toate proiectele se se aflau pe lista priorităților pentru mandatul care se încheie în toamna acestui an. Ultimul mandat s-a făcut remarcat prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dispensar medical, racordare la apă-canal, asfaltare străzi și modernizarea iluminatului stradal din localitate.
Pentru că lucrurile se mișcă într-un ritm accentuat, primarul social-democrat a hotărât că este nevoie de o extindere a sediului primăriei. Numărul salariaților va crește, comptentențele acestora vor fi extinse, iar comunitatea se va putea bucura de servicii publice de bună calitate.
Primarul din Fundeni a fost mereu recunoscător pentru sprijinul pe care l-a primit din partea conducerii CJ Călărași, Vasile Iliuță. Drumul de acces din localitate a fost modernizat cu ajutorul societății Drumuri și Poduri prin CJ Călărași.
Parcurile și zonele verzi au fost igienizate și modernizate. Școlile din Fundeni vor fi modernizate cu terenuri de sport. Dispensarul uman din localitate va fi inaugurat în toamna acestui an.

Cărtușanu a transmis un mesaj pe o rețea de socializare prin care se adresează comunității din Fundeni:

“Proiectele mele trebuie continuate pentru dezvoltarea localității cu realizarea unui cămin cultural modern, a bazei sportive și unei săli de sport, a unui nou sediu al primăriei dar și clădirii de vizavi de aceasta căreia vrem să-i dăm o destinație utilă comunității noastre. Gazele naturale nu mai sunt un vis. Lucrăm la rețea și locuitorii vor avea branșare gratuită. Trebuie să reabilităm rețeaua de apă potabilă, să forăm noi puțuri pentru a face față consumului mare în perioada verii.
Sunt necesare grupuri de pompare în locațiile din Frunzănești pentru a compensa presiunea mică. Și calitatea apei este importantă pentru sănătatea noastră, a tuturor, de aceea nu voi abandona proiectul de modernizare a stației de apă.Sunt multe lucruri de făcut și aștept orice propunere de la cetățeni, oricând primăria este deschisă și pot fi solicitat. Mulțumesc echipei de consilieri care m-au susținut, mulțumesc colegilor mei din primărie și cetățenilor care mi-au fost și îmi vor fi alături pentru dezvoltarea localității noastre. Le promit că încrederea din mine le-o voi răsplăti prin muncă.”  Gheorghita Cartusanu

Alegerile locale din Fundeni au fost câștigate detașat de primarul PSD Gheorghiță Cărtușanu. Edilul este caracterizat de locuitori drept un bun gospodar, un primar care a realizat din Fundeni o localitate modernă, fruntașă printre localitățile din județ. Nu a fost ușor, dar pe Cărtușanu l-au ajutat oamenii de lângă el, echipa sa tânără și noi cetățenii. Ne-a ascultat și a venit mereu în întâmpinarea problemelor noastre. Am vrut asfaltare ne-a adus întâi pietruire și a asfaltat an de an zeci de kilometri, multe străzi. Am vrut dispensar modern…o farmacie modernă…s-au finalizat și aceste lucrări. Comuna este iluminată, și nu se poate compara cu cea de acum 20 de ani, când era scufundată în întuneric. 

Copiii noștri învață în cele mai mari si moderne școli din județ, avem cele mai frumoase grădinițe. Nimic nu se poate compara cu ce a fost. Nu vrem să descriem cum se învăța în frig în clase afumate sau în care ploua cu condițiile de azi. Și cadrele didactice își dau silința. Avem copii bine pregătiți cu care ne mândrim la olimpiade sau concursuri școlare. Avem parcuri și străzi frumoase, curate. Ne mândrim cu așa primar…spun oamenii întrebați despre el…

La primărie pe Cărtușanu nu îl găsești stând. A mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată și acum o răsplătește prin muncă. Urmează ca alte străzi să fie asfaltate anul acesta. Ultimele… Se lucrează la aducțiunea de gaze naturale, Fundeni fiind prima comună ce a început lucrările. În spatele la orice activitate stau teancuri de dosare, avize, autorizații, aprobări. Termenele și responsabilitățile sunt evidențiate pe un panou din biroul primarului. Nu admite întârzieri și lucrează cot la cot cu salariații.

Cărtușanu Gheorghiță: Fundeni este o comună mare. Avem mult de muncă. Mai sunt probleme pentru eficientizarea Stației de apă cu grupuri de pompare care să asigure presiunea pe timpul verii. Și la calitatea apei se mai poate lucra. Avem proiectul unui stadion modern și al unui cămin cultural nou, lucrăm la un sediu nou pentru primărie, la terenuri de sport pentru copii. Muncim! Facem asta cu plăcere, inclusiv pentru aceia care nu ne-au votat. Le vom câștiga și încrederea acestora. Pentru că sunt primarul tuturor.” – a încheiat Gheorghiță Cărtușanu, primarul reales al comunei Fundeni

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro