Connect with us

Breaking News

Gheorghiță Cărtușanu, primarul comunei Fundeni, noi proiecte și ambiții

Published

on

Pe pagina personală de Facebook, Gheorghiță Cărtușanu, primarul localității Fundeni din județul Călărași posta o fotografie cu Ciprian Pandea, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului României și Președinte al Organizației Județene PSD Călărași. Fotografia face parte din “albumul” primarilor care au reușit să câștige proiecte prin programele de dezvoltare locală.

Primarul din Fundeni tocmai a reușit să semneze un alt proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, prin care va fi reabilitat și modernizat un dispensar din comună Fundeni.

În afară de acest proiect, ce alte obiective v-ați dus la îndeplinire?

Gheorghiţă Cărtușanu: Avem depus la Ministerul Dezvoltării un proiect de apă canal, în cadrul acestui proiect sunt prinse și câteva străzi unde nu am avut posibilitatea financiară de a le susține din buzunarul primăriei. Totul se rezumă la bani. Școala Nr. 3 este finalizată prin POR, Școala 2 este finalizată prin parteneriat cu Ministerul Educației, iar primăria a avut cofinanţare destul de importantă. Acum, în lucru, urmează, am semnat contract de finanțare, Guvernul PSD s-a îndreptat spre noi. Am semnat contractul de finanțare pentru Școala Nr.1 – Extindere și modernizare toatele interioare, veți vedea, vor fi fotografii vechi, dar și noi, după terminarea proiectului.

Urmează să scoatem un alt proiect de asfaltare, cu o valoare de 95 de miliarde, Modernizare străzi în comună Fundeni. Proiectul include 19 străzi din comună noastră. Oameni trebuie să beneficieze de condiții decente de trai, sunt multe de făcut. Tot ceea ce fac pentru această comună sunt nevoi ale oamenilor.  Fiecare primar își dorește să aibă cât mai multe realizări. Până prin 2004 nu am avut medic de familie sau stomatolog, de farmacie sa nu mai zic. Încerc să țin ritmul și pasul cu nevoile societății. 

Advertisement

 

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate