Connect with us

Știri

[GALERIE FOTO] Ziua de Curățenie Națională, marcată de angajații Primăriei Lehliu Gară

Published

on

Primăria Orașului Lehliu Gară din Călărași se alătură campaniei naționale privind mobilizarea voluntarilor si implicit pentru gestionarea deșeurilor rezultate în urma activității de voluntariat „Ziua de Curatenie Nationala 2022”, proiect inițiat de Asociația „Let’s Do It Romania”, care s-a desfășurat în data de 17.09.2022 în 34 județe din România.

La aceasta acțiune au fost invitați, alături de reprezentanții primăriei, cetățeni, elevi si ONG-uri. Pentru ca acțiunea să se desfășoare în condiții bune, Primăria Lehliu Gară a asigurat materiale de protecție și siguranță.

„Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă care a luat naștere în Estonia în anul 2008 iar in România se desfășoară din anul 2010. La nivel internațional se desfășoară în peste 190 de țări și poartă denumirea de „World Cleanup Day”. Primăria Orașului Lehliu Gară organizează activitatea de curățenie în data de 17 septembrie 2022 între orele 08.30 – 12.00 la care invită participarea pe baza de voluntariat a membrilor Consiliului Local, alături de angajații Primăriei Orașului Lehliu, a voluntarilor Liceului Alexandru Odobescu, precum și a școlilor gimnazială și generală din Lehliu Gară și Răzvani. Participanților le vor fi asigurate materiale specifice care constau în mănuși de protecție, saci menajeri, tricou, șapcă și apă plată.” – a transmis Iulian Iacomi într-un mesaj adresat Consiliului Local din Orașului Lehliu Gară.

 

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole