Connect with us

Tech

Fraudarea conturilor pe rețelele de socializare, riscuri în creștere. Cum procedăm?

Published

on

În era digitală, rețelele de socializare au devenit o parte integrantă a vieții noastre, dar, odată cu creșterea utilizării acestora, au apărut și riscuri asociate. În prezent, o amenințare din ce în ce mai frecventă și subestimată este frauda care vizează conturile pe rețelele de socializare, cu Facebook în frunte. Frauda nu numai că este în creștere, dar devine și tot mai subtilă.

Metoda folosită în ultima perioadă este surprinzător de simplă, dar extrem de eficace. Utilizatorii primesc mesaje care, aparent, provin de la surse credibile, dar în realitate, acestea sunt false și necredibile. Mesajele conțin adesea link-uri, îndemnându-i pe utilizatori să le acceseze. Iar aici încep problemele: un singur clic pe un astfel de link poate duce la pierderea controlului asupra propriului cont de Facebook și a paginilor pe care le administrează.

Aceste mesaje falsificate provin în general de la indivizi cu intenții răutăcioase sau de la roboți care încearcă să fure datele personale ale utilizatorilor. Prin intermediul unui singur clic, acești infractori pot avea acces la informațiile dvs. personale și pot compromite securitatea contului dvs. de Facebook, sau chiar să îl preia total.

Pentru a vă proteja, este esențial să fiți vigilenți și să nu furnizați niciodată informații personale sau să faceți clic pe link-uri suspecte, indiferent cât de autentic sau credibil pare mesajul. Este important să vă amintiți că Facebook sau orice altă platformă de socializare nu vă va solicita niciodată datele de conectare sau parolele printr-un mesaj.

Advertisement

Departamentul de Informații Călărași PRESS vă avertizează să fiți precauți pe rețelele de socializare și să acordați o atenție sporită securității contului dvs. pentru a vă proteja de fraude și amenințări online.

Advertisement

Știri

Rolul platformelor digitale în îmbunătățireaexperiențelor sportive

Published

on

În era digitală actuală, sportul a devenit mult mai interactiv șicaptivant datorită tehnologiei în continuă evoluție. Acestarticol va explora rolul pe care îl joacă platformele digitale înîmbunătățirea experiențelor sportive. Vom discuta creștereaplatformelor digitale, cum au schimbat ele felul în care faniiinteracționează cu sportul preferat și cum au crescut gradul de implicare și de divertisment. De asemenea, vom analiza felulîn care aceste platforme au deschis oportunități noi de participare și interacțiune pentru fanii sporturilor. Cu ajutorulacestor platforme, experiența sportivă a devenit mai accesibilăși mai personalizată ca niciodată.

Transformarea experiențelor sportive prinplatformele digitale

Platformele digitale au avut un impact semnificativ asupramodului în care sportul este perceput și experimentat. Televiziunea prin cablu și radioul au fost mijloaceletraditionale prin care fanii sportului au interacționat cu sporturile lor preferate. Cu toate acestea, o dată cu evoluțiatehnologică, platformele digitale au adus o transformareradicală. Acestea permit vizualizarea live a meciurilor, comentarii în timp real și analiză statistică detaliată, totul într-un singur loc.

Implicarea intensă a fanilor prin platformeledigitale

Advertisement

Pe lângă vizionarea în direct a meciurilor, fanii sportului pot să se implice la un nivel mult mai profund cu sportul lorfavorit prin platformele digitale. Spre exemplu, pot participala jocuri de fantezie, pot împărtăși și discuta strategii de jocsau pot chiar să parieze pe echipele și jucătorii preferați. Aiciintervine Pariuri fotbal online, care a deschis o cale nouăpentru fanii fotbalului să se bucure și să se implice în sportullor favorit. Această platformă nu doar că sporește emoția întimpul meciurilor, dar și oferă posibilitatea fanilor de a-șidovedi cunoștințele despre fotbal. Astfel, ei se pot simți și maiconectați la sportul pe care îl iubesc.

Creșterea accesibilității sporturilor prinplatformele digitale

Una dintre cele mai mari contribuții ale platformelor digitalela sport este creșterea accesibilității. Fanii pot acum urmărimeciurile preferate de oriunde și oricând, cu condiția să aibă o conexiune la internet. Aplicațiile mobile permit, de asemenea, vizionarea de rezumate, actualizări în timp real și notificări cu privire la meciurile viitoare. Acest lucru a făcut mai liber accesul la sport, permițând unui public mult mai larg să se bucure de meciurile de top și de evenimentele sportive majore.

Îmbunătățirea performanțelor sportive cu ajutorul platformelor digitale

De asemenea, platformele digitale joacă un rol crucial înîmbunătățirea performanțelor sportive. Cu ajutorultehnologiei, antrenorii și jucătorii au acum acces la date șistatistici detaliate care pot fi folosite pentru a analizaperformanța și a dezvolta strategii eficiente. Aceasta este doaro altă modalitate prin care tehnologia digitală adaugă valoaresportului și îmbunătățește experiența atât pentru spectatori, câtși pentru jucători.

Advertisement

În concluzie, impactul platformelor digitale asupra sportuluieste incontestabil. De la creșterea accesibilității și a niveluluide implicare al fanilor până la îmbunătățirea performanțelorsportive, acestea au schimbat fundamental modul în care experimentăm sportul. Aceste platforme permit fanilor să se implice și să interacționeze cu sportul lor favorit în moduri noiși captivante, îmbogățind astfel întreaga experiență sportivă. Într-o lume din ce în ce mai digitală, se poate spune cu siguranță că platformele digitale au devenit un element esențial al sportului modern.

 

Continue Reading

Tech

Descoperă universul tehnologic la SMART LAB Călărași: Înscrierile pentru cursurile de robotică și grafică 3D au început

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași dă startul înscrierilor pentru cursurile organizate în Laboratorul Smart, un proiect inovator ce își propune să aducă noțiuni de robotică și grafică 3D în viața copiilor din Călărași.

Înscrierile sunt deschise în limita locurilor disponibile, iar doritorii sunt încurajați să se grăbească pentru a-și asigura un loc într-una dintre cele două grupe formate.

SMART LAB Călărași este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean Călărași, Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate și Biblioteca Județeană Călărași, și oferă oportunitatea copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani de a se familiariza cu tehnologia modernă și de a experimenta cu echipamente de ultimă generație.

Primul curs oferit în cadrul SMART LAB este cel de inițiere în Grafică și printare 3D, care se va desfășura timp de 6 săptămâni în fiecare zi de marți, între orele 15:00 și 17:00. Participanții vor avea ocazia să învețe despre conceptele graficii digitale și să descopere tehnici de modelare și printare 3D. Această experiență captivantă le va permite să-și dezvolte creativitatea și să aducă la viață propriile lor idei într-un mod inovator.

Advertisement

Al doilea curs disponibil în cadrul SMARTLAB este cel de inițiere în Robotică, care se va desfășura timp de 6 săptămâni în fiecare zi de joi, între orele 15:00 și 17:00. Participanții vor avea ocazia să exploreze lumea fascinantă a roboților, să învețe despre programare și să creeze propriile lor mașinării și roboți. Această experiență interactivă și captivantă îi va ajuta să-și dezvolte gândirea logică și abilitățile tehnologice.

După înscriere, cei interesați vor fi contactați pentru confirmarea participării și pentru a li se comunica data de începere a cursurilor. Grupurile de lucru vor fi formate pe baza înscrierilor prealabile, iar numărul maxim de participanți în fiecare grupă va fi de 15 persoane.

Persoanele pasionate de tehnologie și interesate să participe la aceste cursuri captivante sunt așteptate să se prezinte la sediul bibliotecii sau să telefoneze la numărul de contact 0242 316 757 pentru a programa o întâlnire și a-și asigura un loc în SMARTLAB Călărași. Locurile sunt limitate, așadar, nu ratați ocazia de a vă dezvolta abilitățile și de a vă îmbogăți cunoștințele în domeniul tehnologic!

Advertisement
Continue Reading

Tech

Descoperă cum funcționează Discord și de ce este popular

Published

on

Utilizarea aplicațiilor de chat precum Facebook Messenger sau WhatsApp a îmbunătățit semnificativ modul în care comunicăm cu familia, prietenii și colegii de serviciu. Aceste aplicații au transformat mesajele scrise în modul cel mai rapid și mai eficient de comunicare pentru majoritatea oamenilor, inclusiv pentru cei care iubesc jocurile video de tip multiplayer.

Cu toate acestea, Discord este o altă opțiune pentru cei care preferă interacțiunea în timp real. Discord este o aplicație gratuită de tip Voice Over IP, lansată în 2015, care a fost creată inițial pentru comunitățile de jocuri video. Utilizatorii pot folosi mesaje text, de voce sau video pentru a comunica în timp real. Discord este o aplicație de mesagerie multiplatformă, cu aplicații native disponibile pentru smartphone-uri și PC-uri. Cu peste 150 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, Discord găzduiește servere care pot fi împărțite în „Canale” sau camere de chat unde se pot discuta diferite subiecte specifice. În general, jocurile, muzica, anime-urile și meme-urile sunt cele mai populare subiecte discutate pe Discord.


Cum funcționează Discord

Discord este un serviciu care oferă o varietate de funcții utile, inclusiv crearea de canale de comunicare private cu camere de chat individuale și control de administrare deplin. Utilizatorii se pot alătura grupurilor la care au fost invitați sau își pot crea propriul server de chat privat și invita prietenii. Aici, ei pot utiliza mesaje text sau vocale pentru a conversa cu alte persoane care folosesc acel server și camera de chat.

Advertisement

Serverele și canalele pot avea diferite niveluri de permisiuni de acces pentru utilizatori. Discord îți permite să alegi cine îți poate trimite mesaje, pe cine poți să blochezi, pe ce servere să intri și cine se poate alătura serverelor pe care le creezi.

Pentru a folosi Discord, trebuie să instalezi aplicația pe dispozitivul tău și să îți creezi un cont de utilizator. Este important să utilizezi o parolă puternică și să activezi autentificarea cu doi factori pentru a-ți proteja contul și informațiile personale. După ce te-ai autentificat, poți accesa opțiunile din meniul „Setări” și să îți personalizezi profilul, inclusiv setările de confidențialitate, aplicații autorizate și setările vocale.

Pentru a fi în siguranță în mediul virtual, este important să consulți setările de confidențialitate și să activezi opțiunile care îți permit să respingi mesajele cu conținut necorespunzător și să controlezi cine îți poate trimite mesaje sau te poate adăuga ca prieten.

Cum adaugi prieteni pe Discord

Pentru a folosi Discord, ai nevoie de alți utilizatori cu care să comunici. Adăugarea de prieteni este ușoară și se poate face prin butonul verde „Adăugați un prieten” de pe pagina de start. Trebuie să cunoști tag-ul Discord al persoanei pe care vrei să o adaugi, care constă în numele utilizatorului și patru cifre după semnul „#”.

Advertisement

Acesta poate fi găsit în secțiunea „Contul meu”.

De asemenea, poți adăuga un prieten făcând clic dreapta pe contactul lor atunci când sunteți pe un server comun și apoi făcând clic pe butonul „Adăugare prieten”. În plus, poți sincroniza conturile sociale, cum ar fi Facebook, pentru a găsi prieteni care folosesc deja Discord.

Continue Reading

Cele mai vizualizate