Connect with us

Știri

Femeia care a bătut un polițist la Răzvani, a fost condamnată cu suspendare. Nepotul a fost condamnat la închisoare cu executare

Published

on

Cazul de ultraj petrecut în luna decembrie 2022 în localitatea Răzvani din Lehliu Gară și-a găsit deznodământul săptămâna trecută, odată cu pronunțarea sentințelor de către magistrații Judecătoriei Lehliu-Gară. Femeia acuzată că a agresat un polițist a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare. În schimb, nepotul său, care a amenințat doi polițiști cu o bucată de bordură de beton, a primit o condamnare de nouă luni și 10 zile de închisoare cu executare, cu adăugarea unei pedepse anterioare cu suspendare din 2020.

Incidentul, care a stârnit atenția publică în decembrie anul trecut, a avut loc în satul Răzvani din orașul Lehliu-Gară. Doi polițiști în patrulare au intervenit la fața locului în timp ce un grup de persoane dansa și asculta muzică la o boxă amplasată pe strada Trandafirilor. Situația a escaladat atunci când femeia condamnată a lovit cu palma autospeciala de poliție, iar polițistul a coborât din mașină pentru a interveni. În acel moment, femeia l-a lovit pe polițist cu pumnul în față. Din rechizitoriu reiese că femeia se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea un comportament agresiv.

Evenimentele s-au amplificat pe măsură ce ceilalți membri ai familiei au intervenit, încercând să intimideze polițistul. Femeia a atacat din nou, profitând de momentul de neatenție al polițistului, iar nepotul ei a amenințat cu o bucată de bordură de beton.

Sentința a fost dată în urma unui proces în care cei doi inculpați au negat faptele acuzate. Femeia a susținut că nu a avut intenția de a sparge geamul mașinii de poliție și că nu a dorit să facă rău cuiva. Nepotul a declarat că a intervenit pentru a-și ajuta mătușa și a salutat ușor mașina de poliție.

Advertisement

În ciuda apărărilor lor, probele video de la camera de corp a polițistului au contrazis declarațiile inculpaților. Femeia a primit cinci luni de închisoare cu suspendare, fiind obligată să presteze și muncă neremunerată în folosul comunității. Nepotul său, însă, a fost condamnat la nouă luni și 10 zile de închisoare cu executare, datorită pedepsei anterioare pe care o primise în 2020.

Sentința nu este definitivă, iar până în prezent niciunul dintre inculpați nu a făcut apel. Astfel, cazul de ultraj de la Răzvani a ajuns la o etapă importantă, iar deciziile magistraților au pus punct unui capitol tensionat din viața celor doi acuzați.

Advertisement

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate