Connect with us

Știri

Florin Brișan și Vasile Iliuță vorbesc despre evoluția sportului din județul Călărași

Published

on

În ultima ședință a Consiliului Județean Călărași, președintele C.J., Vasile Iliuță, împreună cu Florin Brișan, președintele A.F.C Dunărea Călărași 2005 au discutat despre situația juniorilor de cluburile de fotbal pe care C.J. Călărași le finanțează, cât și despre evoluția echipei de fotbal din Liga 1 Dunărea Călărași.

Florin Brișan: Mulțumesc în nume personal, dar și în numele clubului pentru susținere, atât susținere financiară, mai ales în această perioadă pentru lucrările efectuate de C.J. pentru modernizarea stadionului municipal „Ion Comșa”, pentru acreditarea acestuia în Liga 1. În ultimul an de activitate am avut 5 grupe de copii și juniori. O parte din aceștia nu erau călărășeni, s-a decis renunțarea la acești juniori pentru că sincer, nu reprezentau acest oraș, acest județ. În momentul acesta sunt înființate 7  echipe de juniori cu un număr de 7 antrenori, 2 preparatori. În acest moment sunt 140 de copii finanțați din banii Consiliului Județean Călărași. Un singur jucător joacă la Dunărea Călărași, se află sub contract cu Steaua. Sperăm ca anul viitor să avem 2 jucători la echipa mare. 

Președintele C.J, Vasile Iliuță i-a adresat președintelui clubului de fotbal A.F.C. Dunărea Călărași mai multe întrebări despre cofinanțarea din drepturile televiziunilor, sponsori, situația biletelor puse spre vânzare și alte subiecte de interes.

Florin Brișan: Eram pregătit să răspuns doar pentru juniori, dar nu este nicio problemă. Finanțarea din partea C.J. a fost în valoare de 2.500.000 lei până la acest moment. Acum în prima perioadă a anului, adică în liga a 2-a, a fost de destul de mică, 20.000 lei numerar, restul în natură. Începând cu accederea în liga I, doar din drepturile TV s-au încasat 2.000.000 lei. Pentru primele 3 meciuri, din bilete și abonamente s-a obținut un venit de 300.000 lei, iar din sponsorizări ( în bani) 70.000 lei. Recent s-a semnat un contract de publicitate în valoare de 120.000 euro+Tva cu o casă de pariuri. Toate aceste venituri ale clubului sper să aducă până la sfârșitul anului 60 – 65% din bugetul total al clubului, să fie contribuție proprie, să nu mai apelăm la Consiliul Județean Călărași sau Primăria Municipiului Călărași.

Consilierii județeni l-au felicitat pe președintele A.F.C. Dunărea Călărași pentru reușite și pentru modul în care coordonează activitatea echipei de fotbal.

Vasile Iliuță a ținut să menționeze faptul că fără implicarea consilierilor județeni care au participat la multe ședințe extraordinare, toate aceste lucruri nu se puteau realiza.

Florin Brișan a punctat și faptul că își dorește să facă performanță pentru această echipă, să crească vizibilitatea județului și să aducă un plus de imagine pe harta țării.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/683482725370377/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.