Connect with us

Știri

VIDEO. Fiul lui Eduard Grama, șantajat de un grup de tineri. Obligat să plătească taxă de protecție

Published

on

Lipsa siguranței pe străzile din municipiul Călărași a început să crească în ultimii ani din cauza grupurilor de tineri agresivi care nu ezită să-și facă propriile legi pentru a instaura teama în alți tineri de la care reușesc să obțină bani din taxe de protecție, totul sub amenințarea armelor albe pe care aceștia le poartă asupra lor, ziua în amiaza mare, pe străzile orașului.

Autoritățile par îngenunchiate de aceste situații, exemple stând chiar ultimele cazuri petrecute în Călărași, unde un grup de tineri a atacat mai mulți oameni într-o spălătorie auto în timp ce pe străzile din Călărași acționau sute de lucrători ai structurilor de ordine și liniște publică, chiar în perioada sărbătorilor Pascale din anul anterior.

Scandalurile din cartierele periferice sunt la zi, iar de multe ori conflictele spontane se transformă în adevărate războaie, unde cei implicați sunt răniți grav sau ajung să rămână fără membre din cauza armelor folosite în reglarea conturilor.

De aici, găștile de adolescenți nu par a avea vreun motiv să nu acționeze în raport cu alți tineri pe care îi întâlnesc pe străzile din oraș, de la care reușesc să obțină sume de bani sub titlu de taxă de protecție sau șantaj.

Una dintre cauzele principale pentru care acești tineri ajung să aibă un astfel de comportament agresiv ar putea fi lipsa de implicare din partea familiilor din care acești tineri provin, care ajung exemple negative în societate cu caziere pătate de fapte grave de la vârste foarte fragede, săvârșite până la vârsta majoratului.

Acest fenomen l-a simțit și fiul directorului Ecoaqua Călărași S.A. Ajuns la vârsta de nici 14 ani, A. Grama a fost victima unui grup de tineri agresivi care i-au cerut taxă de protecție timp de mai multe zile consecutive, intimidându-l cu arme albe.

Grupul de tineri, cunoscut în oraș pentru comportamentul lor agresiv și pentru postările lor sfidătoare de pe rețelele de socializare cu arme albe și sume de bani, reprezintă un real pericol pentru întreaga comunitate.

Eduard Grama, tatăl victimei, a atras atenția asupra faptului că municipiul Călărași nu mai este un loc sigur din cauza prezenței multiplelor găști de tineri care au un comportament foarte agresiv.

Eduard Grama s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru a sesiza incidentul și a solicita intervenția autorităților. Cu toate acestea, el a fost dezamăgit de abordarea oamenilor legii, care nu au considerat faptele ca fiind neapărat un pericol public.

Un alt incident similar s-a petrecut miercuri, 17 mai a.c., în incinta Sălii Polivalente din Călărași, unde mai mulți tineri dintr-o gașcă au agresat fizic un grup de tineri aflați în incinta sălii sportive. Astfel de comportamente periculoase și violente au devenit din ce în ce mai frecvente în oraș.

Poliția a început ancheta în acest caz și dosarul a fost înaintat procurorului de caz. Cu toate acestea, până în prezent, nu au fost luate măsuri concrete împotriva tinerilor implicați, care continuă să circule nestingheriți pe străzile din Călărași, purtând arme albe asupra lor.

Rămâne, totuși, o întrebare: Este Călărașiul un loc sigur?

Știri

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni

Published

on

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni
Pompierii din Călărași au fost solicitați în această dimineață să intervină în localitatea Grădiștea pentru a salva mai multe căprioare care au rămas blocate într-un canal de irigații. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore și a fost finalizată cu succes în jurul orei 10:30.
Potrivit informațiilor preliminare, căprioarele au ajuns în canalul de irigații din care obișnuiau să se apropie pentru a bea apă. Din cauza pereților betonați cu unghi mare de înclinare, animalele rămân adesea blocate în albia acestuia.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, echipate cu echipament specializat pentru intervenții în astfel de situații. Cu ajutorul unor corzi și a tehnici adecvate, pompierii au reușit să se apropie de căprioare și să le salveze una câte una.
Localnicii au privit cu bucurie intervenția pompierilor, iar mulți s-au oferit să ofere asistență în această operațiune delicată. Odată ce căprioarele au fost eliberate din canal, acestea au fost supravegheate de specialiștii în mediu înainte de a fi lăsate în libertate.
Animalele păreau să fie într-o stare bună de sănătate și au fost observate când se îndepărtau de locul intervenției, revenind în habitatul lor natural.
Continue Reading

Știri

Alertă de cod galben în județul Călărași

Published

on

 Alertă de cod galben!  Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare în această dimineață, cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în jumătatea de est a județului Călărași.
Potrivit informațiilor transmise, se așteaptă instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de precipitații între 20-25 l/mp și, local, chiar 30-40 l/mp.
De asemenea, există riscul de căderi de grindină, iar vântul se va intensifica semnificativ, putând genera vijelii.
Avertizarea este valabilă începând cu data de 29 mai 2023, în intervalul orar 12:00-23:00.
Continue Reading

Știri

Jocuri de societate – varianta europeană versus varianta americană

Published

on

Jocurile de societate sunt incredibil de distractive și, de asemenea, vin cu o mare varietate de stiluri, caracteristici și beneficii. Uneori apar confuzii atunci când persoanele descoperă că există jocuri în stil european și jocuri în stil american. În comunitățile de jocuri de societate, pot fi identificați adesea oameni care jonglează cu termenii „european” și „american” pentru a descrie stilul unui joc. Cu toate acestea, acești termeni nu sunt cu adevărat utili, decât dacă un jucător înțelege la ce anume să se aștepte. Totul poate fi clarificat, iar următoarele rânduri ajută în acest sens.

Jocurile de societate europene, numite și eurogames, au devenit foarte populare în anii ’90, în special cu Settlers of Catan. Sunt concepute pentru a fi distractive, dar și strategice și provocatoare. Cele mai multe dintre acestea folosesc o mecanică strânsă și un sistem care este autonom. Ideea este că sunt foarte ușor de învățat pentru jucători. Acesta este motivul pentru care sunt eliminate din start aruncările de zaruri și orice element de câștig cu zaruri nu este atât de important pentru jocurile în sine. Un alt lucru important de remarcat despre jocurile de societate europene este că sunt foarte concentrate pe aspecte precum economia – de multe ori, parte a strategiei de joc presupune să te asiguri că obții un venit bun sau că ți-ai creat un imperiu satisfăcător. Având în vedere acest lucru, interacțiunea este destul de limitată, conexiunile fiind de o importanță majoră atunci când tranzacționezi sau achiziționezi articole de la alții. Eficiența este importantă în acest caz, așa că acțiunea nu este tocmai principala modalitate de a câștiga.

Diferențele între stiluri trec dincolo de jocurile de și ajung să fie observate și în jocul de ruletă, fie când acesta este jucat direct la locație, fie când este accesat online, iar principala diferență se referă la numărul de zerouri – căsuțele verzi. În timp ce versiunea europeană prezintă doar unul dintre ele, cea americană are două. Acestea fiind spuse, cu o căsuță verde pe minus în ruleta europeană, jucătorul este mai aproape de situația în care mingea aterizează în locul pe care au pariat.

Revenind la eurogames, acestea au tot felul de componente abstracte și nu se concentrează pe utilizarea miniaturii. În general, atunci când joci jocuri de societate în stil european, îți dorești să ai reguli simple și coerente. Temele stau la dispoziție pentru a adăuga mai mult context, dar nu sunt foarte importante. În schimb, strategia reprezintă punctul central și pot exista unele variații în funcție de joc.

Spre deosebire de jocurile de societate în stil european, jocurile de societate în stil american sunt despre crearea unei teme și cufundarea jucătorilor în acea lume. Zombii și spațiul cosmic sunt teme foarte comune. În plus, și aceste jocuri au reguli care permit diferite opțiuni de a juca. Dar se concentrează mai puțin pe strategie, chiar dacă și ea, de asemenea, variază de la un joc la altul. Jocurile de societate în stil american au lupte acerbe, care pot implica și zaruri personalizate. De asemenea, este posibil ca jucătorii să aibă scenarii tactice și chiar puteri unice de la un joc la altul. Acestea fiind spuse, un joc ameritrash (așa cum mai este numit un joc de societate în stil american) are și un regulament, iar cărțile în sine au detalii despre personaje și acțiuni. Unele jocuri de societate în stil american au miniaturi personalizate. În general, aceste jocuri sunt foarte colorate, iar integrarea miniaturilor poate face în mod activ experiența și mai interesantă. Poveștile sunt spuse pe măsură ce joci, dar pot fi repetate în funcție de joc. Aceste jocuri tind, de asemenea, să aibă reguli opționale, iar varietatea este apreciată mult în acest caz.

Atât jocurile de societate, cât și cele de masă în stil american, cât și cele în stil european sunt grozave, totul se reduce la ceea ce te interesează cu adevărat. Eurogames sunt mai mult despre strategie, în timp ce jocurile ameritrash sunt foarte atmosferice și mai mult despre temă. În cele din urmă, toate sunt distractive, important este să-l găsești pe cel care îți este pe plac mai mult.

Continue Reading

Cele mai accesate articole