Connect with us

Știri

Expoziție de costume populare bulgărești la Muzeul Etnografic din Chirnogi

Published

on

Muzeul Etnografic din localitatea Chirnogi, județul Călărași, s-a bucurat de prezența a zeci de oameni în acest weekend, care au călcat pragul casei din pământ, construită lângă Dunăre, care a prilejuit o expoziție de costume populare bulgărești de toată frumusețea. Evenimentul cultural s-a bucurat, de asemenea, de prezența mai multor personalități importante din Călărași, cât și oameni cu seamă de peste Dunăre, veniți în localitatea Chirnogi pentru a lua parte la acest eveniment.
„Organizarea acestei frumoase expoziții a fost posibilă datorită implicării unor oameni care iubesc istoria și cultura acestor meleaguri dunărene. Îi amintesc aici pe domnul Cotoban Relu, pe doamna profesoară Kalina Mihailova, dar și pe doamna viceprimar Darina Ivanova (din localitatea Tutracan – Bulgaria) și pe domnul primar Ion Ștefan (comuna Chirnogi, localitate înfrățită cu Tutracan). Pentru că tot a venit vorba despre înfrățirea dintre localități, poate reușim să înțelegem că este un model de urmat și pentru municipiul Oltenița și poate vom reuși redeschiderea punctului de trecere a frontierei!
Până atunci, i-am invitat pe organizatorii evenimentului să realizăm o expoziție de costume populare românești și bulgărești, în colaborare cu Muzeul Județean Călărași, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași!” – scrie Mihăiță Beștea, vicepreședintele CJ Călărași pe o rețea de socializare.

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole