Connect with us

Știri

Experiență internațională pentru liceenii din Calarasi prin programul GROW

Published

on

Pentru al 7-lea an consecutiv, Școala de Valori împreună cu AIESEC România si oferă elevilor de liceu oportunitatea unei experiențe internaționale de dezvoltare, fără a trece granița: programul GROW, la care se mai pot înscrie până pe 15 iunie 2017. Ediția de vară GROW se desfășoară concomitent în 24 de orașe, între care și Calarasi pentru a doua editie si Slobozia la prima editie, fiind cel mai mare proiect de educație non-formală oferit elevilor de liceu la nivel national, cu predare în limba engleză,.

Programul GROW a primit cinci premii naționale și internaționale de-a lungul timpului, printre care „Cel mai bun program educațional” în 2015, premiu acordat de către Gala Națională a Societății Civile Tinere din România și „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” în 2012, titlu oferit de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne.

Costul de înscriere pentru ediția de vară a programului GROW este de 100 lei, iar înscrierea se face prin completarea formularului de pe www.growedu.ro/apply. Ultima data de înscriere este 15 iunie. Coordonatorul local este Andrei Barz de la Colegiul National Barbu Stirbei iar echipa lui de ambasadori Grow este formata din Tania Voinea, Cristina Vasile, Raluca Enciu, Ionut Barbu , Iolanda Gusaceanu, toti 5 elevi in CNBS si Cristian Colacel din Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Ei pot fi contactati pe Facebook  si pot ajuta daca exista nelamuriri.

GROW este singurul proiect național din România cu predare în limba engleză, care oferă tinerilor din clasele de liceu posibilitatea de a participa la sesiuni de dezvoltare facilitate de traineri internaționali, din peste 15 țări. Proiectul GROW își propune să ofere elevilor un program de educație complementar programei școlare, unde învățarea se face exclusiv prin metode non-formale, precum jocuri de rol, gamificare și activități practice. Workshop-urile sunt livrate de către studenți voluntari, instruiți în training și facilitare, veniți de pe 4 continente, contextul intercultural oferindu-le participanților o experiență unică, internațională, chiar la ei acasă”, informează un comunicat al organizatorilor.

Programul se va desfășura la inceputul lunii iulie( 7-10 zile), sub formă unor ateliere de lucru 100% interactive cu predare exclusiv în limba engleză, cu traineri entuziasti si instruiti din Tunisia, China, Pakistan, India si Brazilia.  Participanții vor exersa abilități precum autocunoaștere și încredere în șine, abilități de business, gândire critică, angajabilitate, planificare și multiculturalitate.  GROW – eeditia de iarna a adunat cca 100 de participant si s-a dovedit a fi oportunitatea perfectă pentru liceeni de a-și lărgi cercul de prieteni și a cunoaște persoane noi, atât din România, cât și din alte colțuri ale lumii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate