Connect with us

Știri

Eveniment sportiv organizat în premieră într-o bază aeriană din România! Află cum poți alerga pe pista de la Baza 86 Aeriană Borcea

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Baza 86 Aeriană Borcea organizează prima ediție a evenimentului sportiv „Runway Run”, cu ocazia împlinirii celor 20 de ani de când România a aderat oficial la NATO. Evenimentul de pe 7 aprilie 2024 va avea loc pe aerodromul unde se execută misiuni de Poliție Aeriană la care participă și țările aliate. 

Runway Run nu are limită de vârstă, așa că pot participa chiar și cei mai mici alături de un adult și „nu contează dacă alergi sau mergi, dacă vii cu tricicleta sau căruciorul fratelui mai mic, important este să fim împreună și să parcurgem cei 2500 de metri”, au transmis organizatorii. 

„Crosul Runway Run este organizat pentru prima dată într-o bază aeriană din România, iar scopul acestuia este să ne bucurăm împreună făcând mișcare, sub un cer bine păzit de țările membre NATO”, au mai spus aceștia. 

Advertisement

Startul va fi dat de aeronave F-16, care vor survola pista pe tot parcursul crosului. De deasupra norilor se vor alătura și parașutiști de la Forțele Aeriene, iar la final va avea loc și o expoziție statică constituită din aeronave și echipamente militare. Mai mult de atât, se va organiza și o zonă de „Street Food”. 

Înscrierea pentru cursă se face AICI, în baza buletinului, până la data de 2 aprilie 2024. Accesul în bază se va face între 09:30 și 10:30, iar transportul de la intrare până la locul startului este asigurat cu autobuze care circulă regulat, din 15 în 15 minute. Cursa va începe la ora 11:00. 

De asemenea, accesul în bază este permis în urma unui control de securitate individual și în baza Cărții de Identitate. Copiii cu vârsta de sub 14 ani împliniți la data cursei vor fi însoțiți obligatoriu de un adult. Accesul animalelor de companie este strict interzis. 

Organizatorii recomandă echipamentul sportiv sau haine cât mai lejere, specifice evenimentului. Nu sunt asigurate spații pentru depozitat sau schimbat. 

Advertisement
Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate