Connect with us

Știri

Eduard Grama și Ecoaqua S.A. susțin elevii din Călărași prin burse școlare

Published

on

Directorul operatorului regional de apă-canal Ecoaqua S.A., Eduard Grama, a participat recent la o conferință de presă organizată la sediul PSD Călărași, unde a prezentat eforturile depuse de administrația județului în sprijinul educației. În cadrul evenimentului, directorul Grama a evidențiat decizia operatorului de a redirecționa fondurile pe care fosta conducere le aloca pentru prime de zeci de mii de euro, către elevii cu rezultate remarcabile la școală, sub forma unor burse. 

Conferința de presă a avut loc pe data de 18 mai și a oferit o oportunitate pentru Eduard Grama de a explica motivația din spatele acestei decizii. El a subliniat faptul că sprijinul financiar oferit sub formă de burse poate reprezenta un stimulent important pentru elevi și poate contribui la susținerea performanțelor școlare remarcabile.

În cadrul discuțiilor, directorul Ecoaqua S.A. a adus în atenție și evenimentul recent al lansării platformei Călărași Educațion, care s-a desfășurat pe data de 10 mai 2023. Această lansare a reunit peste 800 de elevi din întreg județul Călărași, care au participat la eveniment în sala Barbu Știrbei. Scopul acestei platforme este de a introduce inteligența artificială în procesul educațional, facilitând astfel sarcinile elevilor și oferindu-le oportunități educaționale inovatoare.

Eduard Grama a subliniat faptul că, în calitate de director al operatorului de apă și canal, împreună cu Marinela Voievozeanu și o echipă de profesioniști, au analizat și au dezvoltat această platformă educațională gratuită pentru elevii de școală gimnazială și de liceu.

Pentru a asigura transparență în privința costurilor evenimentului, directorul a menționat că influencerul Selly a primit suma de 3.000 de euro pentru prezența sa la lansare. El a subliniat că există un contract legal între operatorul de apă și influencer, iar Ecoaqua S.A. este instituția care a lansat și susține această platformă educațională inovatoare.

Eduard Grama: „În urmă cu o săptămână împreună am participat la sala ,,Barbu Știrbei” la un eveniment ,,Călărași Education” , un eveniment pe care l-am considerat noi că a fost un succes pentru că participarea și interesul a fost extrem de mare. O echipă din cadrul operatorului de apă și canal împreună cu Marinela Voievozeanu ne-am pus la masă și am pus copiilor această platformă gratuit. Vreau să ne înțelegem, această platformă a venit și vine către copii de școală gimnazială și de liceu gratuit.

Au mai fost discuții vizavi de costurile acestui eveniment, dar vreau să vă spun un singur lucru: am preferat să nu dau prime la sfârșitul anului așa cum vechea conducere în mod frecvent își asigura 30 de mii de euro, 40 de mii de euro și am considerat că trebuie să întoarcem aceste lucruri către comunitate și în continuare împreună cu domnul președinte vom genera proiecte pe care le vom întoarce comunității și ne vom axa în principal pe educație pentru că unul dintre proiectele importante ale județului Călărași rămâne educația. Selly a primit 3.000 de euro ca să închidem orice fel de speculație. Există un contract încheiat, pe procedură legală. Operatorul de apă este cel care a lansat această platformă”.

Pentru că l-am pomenit în titlu și trebuie să clarificăm și acest lucru. Cezar Neagu este fostul director al Ecoaqua S.A. care și-a acordat prime în valoare de peste 100.000 lei pentru buna activitate. Ultimul tun tras de acesta nu scade sub 150.000 lei.

Știri

Ambuteiaj de kilometri întregi la Stația de Taxare din Fetești în prima zi de Rusalii

Published

on

Sursa foto: Info Trafic & Radare în Călărași

Astăzi, în prima zi de Rusalii, s-a format un ambuteiaj de proporții la Stația de Taxare din Fetești, pe Autostrada A2, după eliminarea taxei de pod începând cu 1 iunie. Aglomerația la stația de taxare a  înregistrat cozi de mașini care se întindeau pe kilometri întregi, afectând șoferii care și-au dorit să-și petreacă această minivacanța pe litoralul Mării Negre.

Poliția Română a emis o recomandare către conducătorii auto, îndemnându-i să-și planifice cu mare atenție traseul de întoarcere și să fie pregătiți pentru un trafic intens pe Autostrada A2. Numărul mare de turiști care se află în stațiunile de pe litoralul Mării Negre în ultimele zile ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a traficului, ceea ce a generat această situație de blocaj rutier și pe sensul Constanța – București. 

Pentru a face față acestei probleme, autoritățile au luat măsuri imediate.

Mâine, 5 iunie, în intervalul orar cuprins între 12:00 și 22:00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna. Această măsură va fi aplicată în funcție de valorile de trafic înregistrate.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1 pe tronsonul kilometric 142 – 148, iar circulația se desfășoară pe câte o bandă pe sens. Pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerația în această zonă, polițiștii vor opri circulația pe sensul către litoral în anumite intervale orare, astfel încât cei care circulă spre Capitală să poată utiliza două benzi.

Astfel, conducătorii auto care intenționează să plece dinspre București spre Constanța sunt sfătuiți să ia în considerare aceste modificări de trafic și să utilizeze rute alternative:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

• A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Continue Reading

Știri

Un tânăr de 30 din Unirea s-a răsturnat cu mașina pe DN3 în dreptul localității Dichiseni

Published

on

În dimineața zilei de 4 iunie, în jurul orei 06:00 dimineața, un accident rutier a avut loc în comuna Dichiseni, pe DN3. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Unirea, în timp ce se deplasa pe un sector de drum, a pierdut controlul volanului în dreptul comunei Dichiseni și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Șoferul a îndepărtat autoturismul de lângă partea carosabilă cu ajutorul unui tractor, apoi a plecat. 

Din fericire, în urma accidentului, șoferul nu a suferit răni, fiind nevoie doar de îngrijiri medicale minore.

De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la consumul de alcool, șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia fiind negativ.

Șoferul a fost sancționat de polițiștii rutieri în conformitate cu OUG 195/2002.

Continue Reading

Știri

Ciprian Andrei Olteanu – primarul tânăr care aduce schimbări în comuna Unirea

Published

on

Primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să aducă o serie de schimbări notabile care au transformat complet perspectiva localității. Fiind cel mai tânăr primar din județ, Ciprian Olteanu aduce un avantaj considerabil prin energia sa, puterea de muncă și eficiența în rezolvarea problemelor administrative.

Ciprian Olteanu este un fermier de succes în zona Bărăganului și implicarea sa în administrația publică locală reprezintă un semn clar de angajament. Educația, sănătatea și dezvoltarea sunt cele trei aspecte asupra cărora edilul se concentrează cu prioritate.

Unul dintre succesele primarului Olteanu constă în obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru infrastructura rutieră din comună. Prin intermediul organizației nonguvernamentale BookLand România, comunitatea a beneficiat de sprijin considerabil Școala Gimnazială nr. 1 Unirea a primit, sub forma unor donații, un rezervor de gaz care asigură căldura în sălile de clasă prin centrala termică montată.

Un alt proiect de succes inițiat de primarul Ciprian Olteanu este construirea unei noi școli generale în comuna Unirea, realizată prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia). Acest demers reprezintă o investiție semnificativă în educație și va oferi un mediu modern și adecvat pentru elevi, contribuind astfel la viitorul educațional al comunității.

În plus, administrația locală condusă de Ciprian Olteanu a înțeles importanța transportului elevilor și a luat măsuri pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate acestui scop. Comunele Unirea, Dichiseni și Jegălia s-au asociat într-un proiect comun pentru a accesa fonduri și a oferi elevilor mijloace de transport în comun.

Alte realizări notabile includ îmbunătățirea iluminatului stradal, reabilitarea drumurilor de pământ și crearea unor locații dedicate activităților sportive. Aceste măsuri au devenit normale în comuna condusă de un primar tânăr și energic.

În ceea ce privește educația, Primăria Unirea a depus un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Călărași cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Alocarea de peste 1 miliard de euro pentru educație în cadrul PNRR reprezintă o oportunitate unică pentru

România de a îmbunătăți sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestor investiții pentru crearea unui mediu de învățare propice dezvoltării educaționale a fiecărui copil din țară.

Astfel, primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să obțină fonduri și să implementeze proiecte care au transformat radical localitatea. Implicarea sa activă și pasiunea pentru dezvoltarea comunității sunt elemente cheie în reușitele înregistrate. Prin investiții în infrastructură, educație și sănătate, acest tânăr primar își propune să creeze un viitor mai bun pentru comuna Unirea și locuitorii săi.

Continue Reading

Cele mai accesate articole