Connect with us

Administrație

Județul Călărași are un nou subprefect. Unde se va angaja Eugen Ilie

Published

on

Județul Călărași are un nou subprefect. Ionuț Stan a depus jurământul astăzi, preluând funcția după eliberarea din post a colegului său de partid, Eugen Ilie, prin hotărâre de Guvern.

Evenimentul de astăzi ar fi trecut aproape neobservat, doar că…

Accesul presei la ceremonie a fost restricționat de prefectul Valentin Barbu, sub pretextul faptului că jurnaliții nu erau acreditați la Instituția Prefectului Județul Călărași. O afirmație aberantă emisă de Elena Costache, purtătorul de cuvânt al instituției.

„Evenimentul de depunere a jurământului de către noul subprefect a fost un eveniment procedural, care a durat nu mai mult de 5 minute, nu a fost o acțiune festivă. Trebuie menționat faptul că nu a existat nicio solicitare scrisă din partea presei, pe adresa de mail a instituției, pentru a participa la eveniment, ținând cont de faptul că nu există, în acest moment, nicio cerere de acreditare a jurnaliștilor din Călărași pentru anul 2024. Menționăm și faptul că sala de ședinta a fost plină, demnitarul a venit însoțit de staful de partid. Evenimentul s-a desfășurat în sistem de videoconferință cu ministerul” – a scrie Elena Costache, purtătorul de cuvânt al instituției într-un comentariu pe o rețea de socializare, ca precizare în urma publicării unui articol scris de canalsud.ro despre situația de astăzi.
În trecut, la organizarea declarațiilor de presă ale structurilor MAI, era obișnuința de a emite invitații pentru a ne oferi posibilitatea de a participa la evenimente. Recent, însă, când am încercat să participăm la un  eveniment public și de interes pentru comunitate, accesul ne-a fost refuzat invocând lipsa unei solicitări prealabile. Despre ce vorbim?
Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o situație fără precent, care demonstrează ostilitate din partea instituției publice în care prefectul Valentin Barbu își desfășoară activitatea. Jandarmul, angajat al Ministerului Afacerilor Interne și responsabil de securitatea la ușa acestei instituții publice, ar fi avut ordin de a refuza accesul presei la ceremonia de învestire.

Cu toate acestea, Ionuț Stan speră la o colaborare eficientă cu prefectul Barbu, aducând un „suflu nou” în instituție. Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că schimbarea lui Eugen Ilie a fost motivată politic, conform unei directive de la centru, iar acesta urmează să ocupe o poziție în cadrul cabinetului președintelui Consiliului Județean Călărași sau în Ecoaqua.

Advertisement

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate