Connect with us

Știri

Eduard Grama / Ecoaqua: Nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași

Published

on

Activitatea operatorului de apă-canal din Călărași s-a intensificat în ultima perioadă, cauza principală fiind seceta pedologică și efectele produse asupra rețelei de alimentare cu apă potabilă a populației. În ciuda faptului că multe localități cu sistem independent de alimentare cu apă susțin că întâmpină probleme cu necesarul de apă pe care trebuie să-l asigure populației, conducerea Ecoaqua Călărași dă asigurări că nu sunt probleme deosebite privind perioada săracă în apă.

Prezent în conferința de presă a PSD de joi, 4 august, directorul Eduard Grama a precizat că nu sunt identificate aspecte alarmante care să semnaleze vreo problemă. 

( Eduard Grama / Ecoaqua Călărași – semanarea contractului POIM pentru Călărași și Urziceni 12 iul. 2022 )

Eduard Grama, director general Ecoaqua: Pot să vă spun că a fost o provocare în momentul în care, împreună cu președintele, am hotărât că trebuie să ajung la operatorul de apă și canal. Nu-mi erau străine lucrurile vizavi de acest operator, pentru că din 2019 am fost președintele adunării generale a acționarilor, iar ulterior am fost președintele consiliului de administrație. A început o luptă contra cronometru pentru semnarea acestui proiect, pentru că dacă depășeam acest an ar fi fost amânat cu încă un an, adică din 2024 urma să semnăm acest contract prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă. În 3 luni am reușit ca din cele 15 județe care erau în lista de așteptare, Călărași fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract în faza a doua a POIM, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare. Cred că ne vom apropria de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași, în peste 90 de localități aferente celor două județe – Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în martie-aprilie 2023, iar spre sfârșitul anului 2023 sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări.

E nevoie de acest proiect, pentru că o problemă reală a infrastructurii de apă și vă spun aici, pentru că avem o problemă de ieri pe Str. Belșugului, o avarie cu care ne luptăm de două zile. Infrastructura este făcută cu 30-40 de ani în urmă, o infrastructură care nu a fost înlocuită și care afectează în mod direct consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară.

Advertisement

Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametrii normali și în paralel așteptăm în circa o săptămână să obținem buletinele de analiză la puțurile forate la intrarea în mun. Călărași, puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii mun. Călărași. Eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul EcoAqua, din cadrul laboratorului care cunosc fenomenul , și sunt convins că vom avea în continuare o apă bună și cristalină în mun. Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate