Connect with us

Știri

Eduard Grama, dat în judecată de un călărășean pentru defăimare și prejudicii de imagine. Tribunalul Călărași a dat sentința

Published

on

Situația clădirilor ridicate ilegal pe malul brațului Borcea, demolate de autorități în mai 2021, pentru realizarea proiectului Portului Turistic, a generat un val de reacții din partea populației. Cei mai nemulțumiți se pare că au fost chiar oamenii care au investit și ridicat clădiri și construcții fără forme legale.

Acțiunea de demolare a tuturor construcțiilor a fost filmată și transmisă pe rețelele de socializare de către Eduard Grama, administrator public al Primăriei Municipiului Călărași la momentul respectiv. Este de notorietate că Eduard Grama preferă să transmită pe rețelele sociale toate mișcările pe care le face pentru a da dovadă de transparență în adminsitrație. Veleitățile de edil pe care le deține Grama l-au lansat de fiecare dată în centrul subiectelor sensibile din zona administrației, acolo unde a reușit să-și facă simțită prezența în propriu stil.

Se pare că cei care s-au simțit lezați l-au acționat în instanță pentru a-și face dreptate privind imaginile apărute în spațiul public.  Este și cazul unui funcționar public din cadrul ANAF. Omul care lucrază într-o instuție de control, a construit o casă pe malul Borcei, fără forme legale. Există însă solicitări depuse prin 2014 prin care i se răspunde că zona nu apaține PMC.

Avram Ștefănel, un funcționar public din cadrul ANAF Călărași și-a construit o adevărată locuință pe terenul pe care nu-l deținea cu forme legale pe malul Borcei. Acesta susține că a încercat mai multe demersuri pentru a obține documente de proprietate asupra terenului, însă fără rezultate favorabile.

Supărat de prezența telefoanelor care transmiteau în direct activitatea de demolare pe care Eduard Grama o desfășura în zona Malibu, Avram l-a acționat în instanță solicitându-i despăgubiri pentru defăimare și prejudicii de imagine. Materialul video transmis pe pagina de Facebook a adunat mii de aprecieri și alte mii de comentarii. Impactul postării depășind 700.000 de interacțiuni în spațiul online, potrivit statisticilor și analizelor Facebook.

Dosarul cu nr. 955/116/2021 ce face obiectul procesului dintre Avram Ștefănel și Eduard Grama, cel din urmă fiind pârât, s-a derulat în mai multe înfățișări la Tribunalul Călărași. După 7 termene  de judecată, pe data de 8 iunie 2022, instanța de fond – Tribunalul Călărași hotărăște că cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Avram Ştefănel în contradictoriu cu pârâtul Grama Eduard este neîntemeiată.

Contactat pentru un punct de vedere privind soluția dată de instanță, Avram Ștefănel a precizat că nu poate oferi astfel de informații până nu primește pronunțarea.

 • – Nu veți obține un punct de vedere de la mine cu privire la decizia instanței pronunțată astăzi. Comentariile le păstrez pentru mine și atât. De unde aveți numărul meu de telefon și de ce vă arătați interesat de această situație?
  Pentru că ați avut un proces cu om care, la momentul respectiv, ocupa o funcție publică în cadrul Primăriei Municipiului Călărași, plus că ați apărut in mai multe materiale video ce privesc implementarea unui proiect de interes pentru Călărași
  – Numărul meu de telefon nu este public.
 • Este mai puțin important cum l-am obținut. Vă deranjează că v-am sunat să vă cer un punct de vedere vis-a-vis de situația acestui proces?
  – Asta a fost decizia instanței, o respectăm și asta e.
 • Cum comentați decizia?
  – Nu pot să comentez deocamdată. Mai fac analize, nu pot comenta deocamdată…
 • Care a fost motivul acestui proces?
  – Nu pot să vă dau un răspuns deocamdată … mai fac o analiză, aștept să văd motivația, apoi, dacă e, putem sta de vorbă. Cel pentru care mi-am dat acordul să se facă filmarea… eu am avut toată intenția să intru într-o formă de legalitate, dar primăria mi-a răspuns că nu le aparține terenul.
 • Dvs. în anul 2014, ați obținut o serie de documente din partea Primăriei Călărași.
  – Exact! Sunt cele pe care le-am prezentat în filmări. Știți care este toată treaba? Situația aceasta ar presupune un conflict cu o autoritate fiind vorba de o primărie. Eu consider, totuși, că ceea ce s-a făcut a fost o nedreptate, dacă era, dădeam în judecată primăria.
 • Procesul pe care l-ați intentat a fost asupra unui om din primărie care exercita atribuții în interes de serviciu.
  – Omul acela din primărie nu m-a anunțat că mă filmează și că mă dă în direct. Înțelegeți? Eu am considerat că acel om nu avea dreptul să mă filmeze.
 • Instanța a spus același lucru?
  – Nu știu, aștept motivația. Nu vă pot prezenta un punct de vedere atâta timp cât nu văd motivația.
 • Înțeleg.
  – Am înțeles că s-a dat pe portal, chiar nu am verificat acest aspect, dar pot să… bine… pe mine m-a înștiințat avocatul meu. A zis că trebuie să așteptăm motivația.
 • Dumneavoastră mai lucrați la ANAF?
  – Bineînțeles!
 • Pe ce funcție lucrați?
  – Funcționar public.
 • Am înțeles. Ce aveți de gând pentru viitor, să vă găsiți un nou spațiu pentru relaxare?
  – E greu! După un șoc de genul ăsta, e greu. Pentru moment, nu am de gând, mi-a fost suficientă experiența asta. Evident, orice om vrea să găsească o locație, dar toate trebuie făcute sub o formă cât mai corectă. Eu am considerat-o corectă la momentul respectiv. Nu consider nimic ca fiind incorect din ce a întreprins primăria.
 • Instanța cum a apreciat aceste aspecte?
  – Asta nu face obiectul procesului. Ce m-ați întrebat dvs. despre primărie, nu face obiectul procesului.
  Deci, dvs. ați avut un proces cu persoana din primărie, nu cu autoritatea.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

 1. Pingback: Eduard Grama, dat în judecată de un călărășean pentru defăimare și prejudicii de imagine. Tribunalul Călărași a dat sentința – Călărași100.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Garda de Mediu Călăraşi are un nou comisar şef

Published

on

Alexandru Vasile este noul comisar șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Călărași. Cu un istoric în domeniu care începe încă din 2012, Alexandru Vasile a ajuns la conducerea Găzii de Mediu Călărași după ce s-a transferat din cadrul Agenției Protecției Mediului din Călărași, poziție de conducere pe care deținut-o în urma concursului susținut în luna decembrire 2021. 

Ultimul comisar șef ajuns la conducerea Comisariatului Județean al Gărzii, Marian Borondel, a reușit performanța de a lucra timp de 3 luni de zile (ianuarie – martie 2022) la Călărași, perioadă în care a reușit, culmea, să identifice nereguli în toate primăriile din județul Călărași.

Garda Naţională de Mediu / Călărași / 13 februarie 2022 (Marian Borondel – control în Sărulești)

Borondel a reușit, alături de Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași să efectueze, în interval de 90 de zile, peste 300 de puncte unde existau sesizări, ori informații privind poluări masive. Au fost aplicate  sancțiuni în valoare de 27 miliarde lei vechi, sesizări penale și sistarea a 10 societăți comerciale unde au fost descoperite abateri grave. Povestea acestui comisar s-a încheiat la sfârșitul lunii martie 2022 când a fost schimbat din funcție. Acum este comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București.

Articol: Toate primăriile din județul Călărași, sancționate de Garda de Mediu Călărași

Alexandru Lucian Vasile are 32 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la firma înființată de tatăl său, Coslo Zinca SRL, unde a devenit ulterior asociat. Din februarie 2020, a fost numit vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Din martie 2021, Alexandru Vasile a fost lucrat în București, comisar general adjunct al Gărzii de Mediu până la sfârșitul anului.
După ce șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis din funcție anul trecut de premierul Florin Cîțu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial, Alexandru Lucian Vasile a preluat atribuțiile de șef al Gărzii Naționale de Mediu, până la numirea conducătorului instituției.

Foto Călărași PRESS / Alexandru Vasile - noul comisar șef al Comisariatului Județean Călărași

Foto @ Călărași PRESS / Alexandru Vasile – noul comisar șef al Comisariatului Județean Călărași 

Stabilit pe funcția de comisar șef al Comisariatului Județean Călărași al Gărzii de Mediu de aproximativ trei săptămâni, nou șef al instituției susține că are sub atenție toate aspectele pe care deja le cunoaște din cadrul Agenției de Protecție a Mediului, constituind astfel un avantaj pentru activitatea desfășurată astăzi.

Cei opt comisari de execuție pe care îi are Comisariatul Județean Călărași au reușit să efectueze, de la începutul acestui an, până la data de 1 iunie 2022, peste 750 de controale pe întreg județul Călărași. 

Săptămâna aceasta, la nivelul județului Călărași se desfășoară o acțiune amplă a Gărzii de Mediu care vizează verificarea la nivelul traficului rutier a mijlaocelor de transport a deșeurilor neferoase, feroase și textile. Acțiunea este desfășurată la nivel național iar rezultatele nu întârzie să apară.

Județul Călărași se numără printre cele 15 județe din România unde se permite accesul în țară a transporturilor de deșeuri, motiv pentru care punctul de control vamal de la Chiciu este mereu în atenția  comisarilor din Călărași, care sunt mereu rezenți pe durata perioadelor când sunt anunțate astfel de treceri din afara țării.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, Alexandru Lucian Vasile a terminat Facultatea de Silvicultură și Exploatare Forestieră a Universității Transilvania Brașov, apoi a urmat un master în managementul ecosistemelor forestiere la aceeași instituție de învățământ superior și are o diplomă în managementul operativ al afacerilor interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Continue Reading

Știri

Senatorul Nicușor Cionoiu a împlinit dorința unui elev olimpic din Călărași

Published

on

Năstase Andrei este elev în clasa a VIII-a, olimpic la fizică și matematică și iubește să stea la calculator. Băiatul are o poveste stristă, fiind  părăsit de tată încă de la primele luni de naștere, rămas în grija mamei, o femeie cu probleme de sănătate, încearcă să depășească cele mai sensibile momente pentru a ajunge acolo unde și-a dorit.

Acum, după câteva luni de la primul contact cu tânărul din Călărași, senatorul Nicușor Cionoiu a revenit în familia băiatului pentru a-i aduce o nouă bucurie. 

Nicușor Cionoiu: Vreau să vă reamintesc de Năstase Andrei, elevul meu preferat ce m-a surprins cu inteligența și cu povestea sa de viață încă din primele clipe. I-am promis că am să îi îndeplinesc un vis, acela de a avea propria lui camera, un loc în care să poată studia.  Dorință îndeplinită!

Însă tot în acea zi, am discutat despre activitatea mea în Senatul României și l-am asigurat că va avea ocazia să mă însoțească, iar acum a venit momentul, m-am ținut de promisiune!

Alături de Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță și de colegii mei parlamentari, i-am întâmpinat astăzi, la Senatul României pe Andrei și pe prietenul său cel mai bun.

Am fost plăcut surprins să descopăr la ei idei și noi perspective de evoluție a societății, iar energia și pozitivitatea lor au făcut ca această zi să fie una foarte productivă.
Voi încerca mereu să investesc în tinerii noștri, să colaborez cu ei și să le ascult opiniile. Viitorul este al lor!

Continue Reading

Știri

1.397.896,79 lei plătiți de APIA pentru sectorul creșterii animalelor

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

1.397.896,79 lei plătiți de APIA pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2022.
Suma autorizată la plată este în valoare de 1.397.896,79 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
APIA, mereu alături de fermieri!

DIRECTOR EXECUTIV,
Florin STOIA

foto: observatordecalarasi.info

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro