Connect with us

Știri

Ecoaqua S.A. elimină coeficientul de repartiție din facturile clienților

Published

on

Eduard Grama, directorul operatorului regional de apă-canal Ecoaqua S.A., a participat astăzi la o conferință de presă organizată la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, în care a prezentat progresul proiectului POIM semnat în urmă cu 8 luni de zile pentru municipiul Urziceni și județul Călărași. În prezent, sunt trei șantiere pentru care s-au semnat documentele. Potrivit lui Grama, ordinul de începere a lucrărilor este preconizat să fie dat în luna iulie, iar până la sfârșitul săptămânii se așteaptă să fie încheiate cel puțin 10 lucrări de execuție.

În ceea ce privește proiectul POIM care se va desfășura în municipiul Călărași, Grama a precizat că lucrările vor începe  la sfârșitul anului 2023. În ceea ce privește facturarea clienților, acesta a subliniat că facturile nu vor conține costuri pentru apa care nu intră în repartiția din facturile clienților.

“Prețul apei nu a crescut din această cauză, strategia de tarifare a fost aprobată din ADI, creșterea prețul apei a fost condiție a proiectului POIM, este vorba despre o creștere la nivel național, nu doar la nivel de operator din Călărași. Dacă în urmă cu câteva luni aveam cel mai ridicat tarif la apă, astăzi, Iași, Constanța, Dâmbovița și ceilalți operatori la nivel național au fost nevoiți să facă acest lucru. Deci, refuzam să primim 400 de milioane de euro să-i investim la Călărași, doar pentru un simplu motiv că nu dorim să creștem prețul la apă.

La nivel național, inflația a fost un alt factor. Pot să vă spun că a fost o discuție cu operatorul de apă de la Ialomița, care în acest moment, de la 1 august, prețul la apă de la Slobozia va fi de 15 lei. Vorbim despre o politică la nivel național de creștere a tarifului pentru ca aceste investiții să fie realizate.” a precizat Grama în conferința de presă.

CĂLĂRAȘIUL FĂRĂ COEFICIENT DE REPARTIȚIE

Referitor la coeficientul de repartiție pentru pierderile din rețeaua de apă pe care clienții trebuie să-l suporte în facturi, directorul Eduard Grama a explicat faptul că se fac eforturi pentru ca aceste valori să dispară din facturi în urma investițiilor făcute prin schimbarea apometrelor clasice cu unele inteligente cu mare precizie, pentru a elimina și această neplăcere din facturi.

Advertisement

“Pot să vă spun că la 28 februarie a.c. ultima factură cu acest coeficient de repartiție a fost anulată și din acest moment, începând cu luna martie, toate facturile care au ajuns la cetățeni au ajuns fără acel coeficient de repartiție. Călărașiul este fără coeficient de repartiție. Din acest moment, oamenii plătesc ceea ce consumă și au obligația să transmită un index corect!” a explicat directorul general al Ecoaqua, Eduard Grama.

În acest moment, în municipiul Călărași, la nivelul a patru blocuri avem montate apometre inteligente printr-un proiect pilot  care a dat rezultate. În continuare, vom schimba, acolo unde sunt pierderi, apometre cu telecitire. Așteptăm să semnăm contractul pe digitalizare, pentru că operatorul în acest moment a rămas în urmă pe această zonă, undeva prin anii 1996 – 1997, atât la nivel informatic cât și la nivel de monitorizare. Vom reuși până la sfârșitul lunii iulie să aducem la Călărași apometre cu telecitire pentru toți consumatorii.a mai precizat directorul Ecoaqua, Eduard Grama.

„Aș dori să-l felicit pe Eduard Grama pentru faptul că a pus în practică proiectele pe care împreună le-am stabilit. Aceste lucruri pe care le face Eduard Grama trebuiau făcute de cei care au fost înaintea noastră. Nu s-a dorit, a fost un interes doar să ne luăm salariul sau beneficii pe funcții. De aceea am solicitat verificări și la agenții economici care sunt consumatori mari… Un mare consumator a raportat 60 metri cubi pe lună și în realitate avea 600 pentru capacitatea economică. Împreună am reușit cu aceste promisiuni pe care noi le-am făcut în anul 2020. Am spus că venim cu o echipă să modernizăm orașul și județul Călărași.” a precizat șeful C.J. Călărași, Vasile Iliuță.

 

De asemenea, Grama a mai afirmat că se așteaptă să participe la licitația pentru proiectul POIM cât mai mulți agenți economici mari, ceea ce ar putea să aducă beneficii semnificative proiectului și comunității locale.

Advertisement

Știri

Polițiștii l-au identificat pe fugarul de noaptea trecută. Șoferul nu avea permis și s-a ales cu dosar penal

Published

on

Update: Fugarul din incidentul de vineri noaptea în municipiul Călărași a fost prins de oamenii legii.

Conform investigațiilor, conducătorul autoturismului urmărit este un bărbat de 33 de ani, fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal împotriva sa, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Știrea inițială 

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Advertisement

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate