Connect with us

Știri

Durere fără margini la înmormântarea lui Ionuț Păun! Gesturi emoționante în semn de ultim omagiu din partea prietenilor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Ionuț Păun, tânărul călărășean care și-a găsit sfârșitul crunt luni, 18 martie, după ce a intrat cu mașina într-un parapet, la intrarea în comuna Mânăstirea, a fost condus pe ultimul drum joi, pe 21 martie. 

Deși durerea a fost una profundă, evenimentul funerar a fost absolut deosebit, întrucât familia, prietenii și foștii lui colegi de școală și-au luat adio de la el într-un mod unic, semn că acesta a fost o persoană foarte specială în viețile lor.

În primul rând, de la scoaterea sicriului din capela Bisericii Sfânta Anastasia, până la îngroparea lui, pe fundal s-au auzit niște sunete triste de trompete, cântate de o fanfară care a fost prezentă pe tot parcursul înmormântării.

Advertisement

Acesta nu este singurul detaliu care i-a emoționat pe cei prezenți, ci și multiple gesturi făcute de prietenii lui. Cei patru băieți care s-au ocupat de scoaterea din capelă a coșciugului, de drumul până în biserică și de transportul până la dric au purtat niște tricouri albe, care aveau poza lui Ionuț Păun pe ele. Astfel, aceștia au ținut să arate că prietenul lor a avut un suflet pur. Dacă cei patru aveau poza lui pe fețele tricourilor, majoritatea oamenilor și-au lipit fotografia pe spate.

De asemenea, de la capelă până la intrarea în biserică, toți cei prezenți au format o impresionantă coloană și i-au ținut o arcadă de trandafiri și crini trupului neînsuflețit, în timp ce era dus la slujba religioasă de înmormântare.

Ce s-a întâmplat când Ionuț Păun a fost scos din biserică

În momentul în care slujba a luat sfârșit și Ionuț Păun a fost scos din biserică, alți doi prieteni au făcut un gest de-a dreptul emoționant. Aceștia, aflați de-o parte și de alta a ușii, au aprins artificii fumigene colorate, aducându-i, astfel, un ultim omagiu tânărului.

Ulterior, trupul băiatului a fost dus către dric, iar în acel moment o tânără, sfâșiată de durere, a scos un țipăt răsunător, care i-a înmărmurit pe toți. Tot aceasta a stat cel mai aproape de sicriul lui pe tot parcursul drumului spre cimitir, la un moment dat ținându-se chiar și cu mâinile de el, părând că dorea să-l aducă înapoi pe Ionuț.

În timp ce era condus pe ultimul drum de către cei dragi, alți trei prieteni de ai tânărului au ținut crucea, un aranjament floral și un tablou mare cu decedatul. Cel care ținea tabloul a aprins, la un moment dat, o a treia fumigenă colorată, pentru a marca momentul plin de tristețe. Însă, cel mai apăsător moment a fost atunci când trupul neînsuflețit al băiatului fost coborât în groapă. Atunci, toți cei care l-au iubit s-au despărțit pentru totdeauna de Ionuț Păun.

Advertisement

Advertisement

Știri

Necula Marian preia conducerea IPJ Călărași

Published

on

Într-o mișcare surprinzătoare pentru mulți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași are un nou comandant. Comisarul șef Necula Marian, cu o vastă experiență în domeniul securității publice, preia frâiele instituției pentru următoarele șase luni.
Acesta vine de la Secția 4 de Poliție din Capitală, înlocuindu-l pe fostul comandant, Petronel Dumitrașcu.

Noul șef al IPJ Călărași, Necula Marian, aduce cu sine o serie de perspective noi și o experiență bogată în domeniul aplicării legii.

Cu o carieră solidă în spate, el vine la conducerea instituției într-un moment cheie pentru siguranța comunității din județul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ministerul Muncii va organiza în iunie 4 cursuri gratuite de formare profesională pentru călărășeni. Află cum te poți angaja mai rapid

Published

on

sursă imagine: freepik

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza în luna iunie 2024, 139 programe de formare profesională pentru un număr de 2.097 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă. 

În județul nostru, 56 de persoane înscrise în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași pot beneficia de patru cursuri: îngrijitor spații verzi, lucrător comercial, patiser și operator introducere validare și prelucrare date. 

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: 

 • referent resurse umane -160 de persoane; 
 • îngrijitor spații verzi – 140 persoane; 
 • lucrător comercial – 109 de persoane;
 • operator introducere validare și prelucrare date – 109 de persoane; 
 • instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 de persoane; 
 • instalator în domeniul sănătății și securității în muncă -74 de persoane; 
 • agent securitate – 70 de persoane; 
 • competențe digitale de utilizare a tehnologiei ca instrument de învațare și cunoaștere – 70 de persoane; 
 • îngrijitoare bătrîni la domiciliu – 70 de persoane; 
 • competențe de comunicare în limba româna – 65 de persoane. 

Judeţele în care, în luna iunie 2024, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Suceava (210 persoane), Dâmbovița (140 persoane), București (126 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”, precizează ANOFM. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Premieră pentru elevi și profesori în anul școlar 2024. Ziua Învățătorului de pe 5 iunie este liberă și nu va fi recuperată

Published

on

sursă imagine: freepik

Elevii și profesorii vor avea o zi de vacanță miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Este o premieră la nivel național și se datorează grevei profesorilor de anul trecut. Ziua nu trebuie recuperată, potrivit Edupedu. Până la vacanța de vară 2024 au mai rămas mai puțin de patru săptămâni. Elevii din ultimul an de liceu termină pe 7 iunie, cei la finalul ciclului gimnazial vor termina pe 14 iunie, iar elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie. 

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Potrivit Edupedu, ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați  din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

În 2023, pe 5 iunie a fost zi liberă prin Codul Muncii, fiind a doua zi de Rusalii și profesorii erau în grevă, mai precizează sursa. 

Advertisement

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024

 • 30 noiembrie 2023, joi – Sfântul Andrei;
 • 1 decembrie 2023, vineri – Ziua Naţională a României;
 • 25 decembrie 2023, luni – prima zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 26 decembrie 2023, marți – a doua zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 1 ianuarie 2024, luni – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 2 ianuarie 2024, marți – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 24 ianuarie 2024, miercuri – Mica Unire;
 • 3 mai 2024 2024, vineri – Vinerea Mare – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 6 mai 2024, luni – a doua zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 1 mai 2024, miercuri – Ziua Muncii – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii – ziua este în vacanța de vară;
 • 15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului – ziua este în vacanța de vară.

Zile suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă:

 • 5 octombrie 2023, joi – Ziua Mondială a Educației;
 • 7 mai 2024, marți – a treia zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 5 iunie 2024, miercuri – Ziua Națională a învățătorului.

Sursă: Edupedu.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate