“Sunt succese care te umilesc și înfrângeri care te înalță” – Nicolae Iorga
,,Am avut astăzi plăcerea ca alături de Doina Melinte (vicepreședinte ANAD), Gheorghiță Stefan (medaliat cu bronz la JO Beijing la lupte libere, cel care a intrat in posesia medaliei după 8 ani), Gabriela Andreiașu ( Dir. Gen. Adj. Agenția Anti Doping) să demarăm prima acțiune de conștientizare a riscurilor pe care le generează consumul de substanțe interzise. Împreună cu reprezentanți ai ANAD, ai Ministerului Sănătății, ai COSR, dar și ai MAI vom încerca să punem mai mult accent pe combatere. Vom insista foarte mult pe prevenire, pe conștientizarea sportivilor asupra riscurilor la care se supun ei personal, dar și asupra imaginii negative pe care o aduc României.
Din fericire, astăzi avem parte de un exemplu pozitiv pentru noi legat de acest subiect. Un sportiv care a intrat în posesia unei medalii tocmai pentru că a luptat cinstit, cei care s-au clasat în fața lui fiind descalificați din cauza dopajului (Ștefan Gheorghiță – ocupant al locului 5, la JO 2008, la cat. 74 kg, el a urcat pe podium după 8 ani, când, în 2016, medaliatul cu argint, Soslan Tigiev din Uzbekistan a fost descalificat, pe motiv de dopaj).
În această direcție vom încuraja medicina sportivă, înființarea cabinetelor și clinicilor de medicină sportivă pe lângă cluburi sportive, baze de antrenament și pregătire, cu medici care sunt specializați pe medicină sportivă. Împreună cu domnul ministru Ionuț Marian Stroe și reprezentanții celorlalte instituții pe care le-am menționat anterior am discutat despre înființarea acestor cabinete pe lângă cluburi, complexe sportive naționale, structuri sportive de mari dimensiuni, iar pentru ceilalți posibilitatea de a încheia contracte cu medici specializați sau cu medici de familie care să aibă specializare în medicina sportivă.
Din păcate, sportivii sunt asistați în activitatea lor de medici care nu dețin toate informațiile despre substanțele interzise. Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat celor de la Ministerul Sănătății ca prin Direcțiile de Sănătate Publică să transmită atât medicilor, cât și asistenților care asistă sportivi, obligația existenței acelei liste interzise stabilită de Agenția Mondială Anti-doping în toate cabinele sau clinicile care oferă aceste servicii”.