in

Directorul DGASPC Gheorghe Drăgănică, despre bugetul pentru 2021 și restructurarea centrelor de adulți

În anul 2004, prin Hotărârea 106/din 27 octombrie 2004 a Consiliului Județean Călărași fost înființată instituția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, prin comasarea Direcției Județene pentru Protecția Copilulii și DIrecția Județeană pentru Asistență Socială Călărași. Pe lângp aceste două direcții au fost preluate alte două centre, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență din localitatea Ciocănești și Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropshiatrică din localitatea Plătărești.

În funcția de director executiv din ianuarie 2019, dr. Gheorghe Drăgănică a prezentat, în rândurile de mai jos o “radiografie” a activității Direcției în 2020, prezentând în mod succint tot ceea ce și-a propus pentru acest an:

Gheorghe Drăgănică, director DGASPC Călărași: Aș vrea să aduc în discuția conferinței de astăzi doar două teme, pentru că activitatea direcției este foarte complexă și nu o putem rezuma în câteva cuvinte. Cele două teme sunt bugetul pentru 2021 și restructurarea centrelor de adulți. Cu referire la bugetul alocat pentru 2021, am primit de la Ministerul Muncii 33.242.000 de lei, asta în procente ar fi în jur de 58% din totalul de 90% cât trebuia alocat. Diferența cât o vom primi de la Consiliul Județean.

Legat de restructurarea centrelor de adulți, ieri, 31.04.2021, am finalizat închiderea centrului Plătărești. Beneficiarii au fost relocați, o parte în centrele noastre, o parte la privat, o parte erau beneficiarii Bucureștiului și i-au preluat, și 3 dintre ei au fost reintegrați în familie. Urmează să facem restructurarea centrului de la Ciocănești și sperăm ca până la 30 Iunie să finalizăm și restructurarea tuturor centrelor de adulți.

1.5 2 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

250 de puieți de stejar roșu, plantați în comuna Unirea

Cristian Marin, despre îmbunătățirile aduse Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași: Am reușit să finalizăm lucrările de igienizare, am reușit să schimbăm circuitele