Connect with us

Breaking News

Deputatul Dumitru Coarnă susține o nouă declarație politică în Parlament: Fraudă la ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal Olteniţa

Published

on

Parlamentarul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, a susținut, miercuri 9 iunie 2021, în Parlament, o declrație politică prin care a arătat  că la Spitalul Orășenesc Oltenița există o serie de nereguli grave. Se arată în declarația deputatul faptul că probleme există începând de la  managerul spitaluilui care ar fi flagiat pentru a ocupa postul de manager, până la o fraudă de aproxiamtiv 140.000 lei, suma facturată de o “firma de casă” apropiată de PNL Oltenița pentru un sistem de securitate deja existent în unitatea medicală, donat în martie 2020 în stare funcțională.

“Acuzaţii de plagiat la ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal Olteniţa, judeţul Călăraşi. Restricţionarea pacienţilor non-COVID la serviciile medicale şi frauda la bugetul spitalului sunt lucruri care îl recomandă pe noul manager”

“În 19 aprilie 2021 a fost organizat concursul de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului Municipal Olteniţa, în urma căruia domnul doctor Cocoşilă Claudiu a fost declarat admis. Raportat la maniera în care domnul doctor a înţeles să ocupe funcţia de manager al acestui spital, contracandidatul său l-a acuzat de plagiat. Este evident că doctorul Cocoşilă a plagiat proiectul de management al celuilalt candidat şi a câştigat în mod ilegal concursul. Ca să fie complet, a formulat şi o declaraţie în fals pe propria răspundere, pe această temă, cu toate că situaţia de fapt îl contrazice.

Chiar dacă proiectele realizate şi depuse de cei doi candidaţi pentru ocuparea funcţiei de manager se regăsesc pe site-ul Spitalului Municipal Olteniţa, putând fi comparate şi analizate cu uşurinţă, cei interesaţi nu vor să vadă adevărul!

Proiectul contracandidatului a fost depus în plic sigilat, medicul Cocoşilă Claudiu având acces la el tocmai prin complicitatea membrilor comisiei de examen, frauda fiind evidentă. A fost formulată o contestaţie prin care s-a solicitat constatarea plagiatului, iar comisia a refuzat să analizeze şi să constate adevărul.

Ce îl mai recomandă pe actualul manager, în afară de faptul că a obţinut în mod ilegal funcţia prin fraudarea concursului? De când a fost numit manager interimar – octombrie 2020 – acesta a început un proces de represiune asupra contracandidatului său, singurul medic oftalmolog specialist din spital, încălcându-i constant drepturile conferite prin contractul de muncă şi fişa postului.

Din noiembrie 2020 managerul restricţionează accesul pacienţilor la serviciile medicale oftalmologice, în condiţiile în care spitalul deţine aparatură performantă de 150.000 de euro, finanţată de la bugetul de stat. Această decizie produce consecinţe deosebit de grave asupra stării de sănătate a pacienţilor.

Spitalul Olteniţa derulează contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, are medici specialişti, deţine aparatură finanţată de la bugetul de stat, are bloc operator reabilitat şi adresabilitate pentru 100.000 de locuitori arondaţi. Noul manager încalcă constant legea, afectând sănătatea pacienţilor!

În decembrie 2020, acelaşi manager, hotărăşte să închidă Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu, iar în ianuarie 2021 a sistat şi serviciile medicale din spitalizarea de zi în Oftalmologie, pe motiv că nu are infrastructură, deşi, în vara anului 2020, inspecţia DSP nu a confirmat o astfel de neconformitate.

Prin decizia managerului s-a interzis astfel accesul pacienţilor la toate serviciile medicale oftalmologice în spitalul public, deşi spitalul derulează contracte cu Casa de Asigurări şi are structura aprobată de Ministerul Sănătăţii în această specialitate, iar, conform Ordinului de ministru nr. 434 din 26 martie 2021, Spitalul Municipal Olteniţa trebuie să asigure circuite şi servicii medicale pentru pacienţii non-COVID.

În decembrie 2020 şi februarie 2021 au fost emise şi achitate prin fraudă două facturi, în valoare de 70.000 de lei fiecare, cauzându-se un prejudiciu de 140.000 lei în bugetul spitalului. Prin acest mecanism fraudulos, managerul a achitat contravaloarea unor sisteme de securitate existente şi funcţionale la data facturării, executate şi donate anterior de către o altă societate din municipiul Olteniţa.

Practic, managerul a facturat o donaţie în mod succesiv şi a încasat prin fraudă suma de 140.000 lei.” – susține deminitarul Dumitru Coarnă în declarația susținută

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

BREAKING: DNA cere ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu (PSD), acuzat de abuz în serviciu la trucarea unui concurs de angajare

Published

on

Șeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaților să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

DNA nu a făcut public numele ministrului, dar surse judiciare au declarat pentru G4Media că e vorba de ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Social-democratul Chesnoiu este primul ministru din cabinetul Ciucă vizat de un dosar de corupție instrumentat de DNA. Chesnoiu a fost în perioada 2005 – 2011 ofițer al serviciului de informații al Poliției.

Comunicat DNA:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni),

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.
De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Sursa text / foto: Ilona Andrei -G4Media

Comunicat de presă

Cu privire la comunicarea Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări:

Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale.

Biroul de presă al PSD

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele grinzi ale Pasajului Drajna, montate

Published

on

Au fost montate primele grinzi ale deschiderii 1 de la pasajul Drajna, de pe DN21. Lucrările sunt în grafic, iar constructorul este mobilizat corespunzător și lucrează la capacitate maximă pentru a finaliza obiectivul înainte de termenul contractual, iunie 2023.

Sorinel Vrăjitoru a vizitat, din nou, șantierul Pasajului Drajna

Vineri, 17 iunie, în jurul orelor 13:30, la câteva ore după ce am publicat informațiile cu privire la noua etapă a șantierului, fostul deputat Sorinel Vrăjitoru s-a filmat, din nou, pe șantier.

“Am depus in timpul mandatului de deputat,un amendament la bugetul de stat,privind construirea acestui pasaj de la Drajna.” – scrie fostul deputat pe Facebook

Continue Reading

Breaking News

DIICOT și avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă sunt de acord: cer 30 de ani de închisoare. Dincă vrea să fie condamnat „pentru orice, mai puţin pentru omor”

Published

on

Au trecut trei ani de când Alexandra Măceşanu a sunat la 112, implorând zadarnic să fie ajutată. Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de DIICOT că le-a ucis-o pe Alexandra, dar şi pe Luiza Melencu, așteaptă acum sentinţa, care nu va fi definitivă. Dincă a cerut joi să fie achitat pentru dublul omor, în timp ce avocatul său din oficiu a cerut pedeapsa maximă pentru acesta. Singurii care se opun condamnării sunt părinții Alexandrei Măceșanu, care vor reluarea căutărilor fiicei lor.

Joi, 16 iunie, la finalul procesului Caracal de la Tribunalul Olt, procurorul, avocaţii şi inculpaţii au vorbit pentru ultima oară în sala de judecată. Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi având în vedere că a împlinit 69 de ani. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.  În ultimul cuvânt al inculpatului, Gheorghe Dincă a cerut instanţei să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare în sala de judecată că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens la dosar.  Ştefan Risipiţeanu, la rându-i, a cerut achitarea pentru infracţiunea de viol. Şi avocatul din oficiu al acestuia a pledat pentru achitarea lui.  Avocatul lui Dincă: Din probe rezultă că el le-a omorât pe fete În ultimele lor pledoarii din faza pe fond a procesului, avocaţii au avut poziţii contradictorii în sala de judecată. Avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul lui, pentru că, a explicat el, „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

Dacă avocatul din oficiu nu a fost în acord cu clientul lui, pe aceeaşi poziţie cu Gheorghe Dincă s-a situat, în schimb, aparătorul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan. Acesta a cerut achitarea inculpatului pentru cele două infracţiuni de omor, precizând că nu este convins de probele din dosar că „în acel butoi au fost arse cadavrele”.

Familia speră că Alexandra este încă în viață și că, prin necondamnarea pentru omor a lui Dincă, certificatul de deces al fetei va fi anulat, iar căutările vor fi reluate.

Carmen Obîrşanu, avocata care le reprezintă pe rudele Luizei Melencu, a cerut ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la pedeapsa maximă pentru fiecare acuzaţie reţinută în rechizitoriu.  Pledoariile din sala de judecată s-au încheiat după o oră, iar instanţa a rămas în pronunţare, fixând un prim termen pentru data de 12 august. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, iar familiile celor două victime au anunţat deja că vor depune apel.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.  Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Dincă este acuzat de dublă crimă Dincă a fost acuzat că le-a luat cu maşina la autostop pe cele două fete, că le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, arzând apoi cadavrele în acel butoi de tablă.

Gheorghe Dincă a împlinit în mai 69 de ani.

Luna viitoare se fac trei ani de când el e în arest preventiv.  Dosarul e în instanță de 2 ani şi jumătate  În ianuarie 2020, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT – Structura Centrală sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Procurorii DIICOT au explicat traficul spunând că Dincă le-a recrutat pe cele două fete, le-a transportat și apoi le-a adăpostit în locuința sa, „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, un bărbat de 48 de ani din Caracal, vecin cu Dincă, e acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Dosarul e în instanță de 2 ani şi jumătate  În ianuarie 2020, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT – Structura Centrală sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Procurorii DIICOT au explicat traficul spunând că Dincă le-a recrutat pe cele două fete, le-a transportat și apoi le-a adăpostit în locuința sa, „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”.

Citeşte întreaga ştire: DIICOT și avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă sunt de acord: cer 30 de ani de închisoare. Dincă vrea să fie condamnat „pentru orice, mai puţin pentru omor”

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro