in

Deputatul Coarnă vorbește despre plafonarea prețurilor la energie și gaze, moțiunea de cenzură și probeleme județului Călărași

Deputatul Partidului Social Democrat, Dumitru Coarnă, transmite și în conferința de astăzi că inițiativa de plafonare a prețurilor la energie și gaze este obligatorie în această perioadă. Parlamentarul PSD susține că grupul politic a gândit o inițiativă legislativă pe această zonă de plafonare, motiv pentru care a fost demarată și procedura de strângere de semnături necesară în Parlament.

Totodată, deputatul Coarnă a expus public o altă situație incredibilă descoperită la nivelul localității Ștefan cel Mare din Călărași. În perioada 2016 – 2017, sub conducerea inspectorului șef Marian Iorga, în localitatea mai sus amintită s-au inregistat fraude de milioane de euro realizate prin falsificarea unor înscrisuri și obținerea de fonduri europene prin Agenția de Plăți APIA. 

Deputatul Dumitru Coarnă: Voi aborda conferința de presă de astăzi în patru perspective – vorbim de această inițiativă privind plafonarea prețurilor la energie și gaze care este obligatorie în această perioadă. Am văzut zilele trecute facturi de 1000-1200 de lei pentru oameni în vârstă care primesc pensie de 800-900 de lei. Facturile au venit cu 10-20-30% față de cuantumul pensiei pe care îl au în plată, deci obligatorie plafonarea prețului la nivel de ianuarie 2021, nu oriunde, pentru că altfel intrăm în faliment. Nu doar persoanele în vârstă, pensionarii sau angajații cu salarii de bază minim brut au probleme, ci întreaga economie. Această măsură este una de falimentare a economiei, pentru că agenții economici de care tip or fi, vor trebui să închidă.

Noi avem o inițiativă legislativă pe această zonă de plafonare, de aceea am și declanșat acea procedură de strângere de semnături pe care vrem să le folosim în Parlament în momentul în care această inițiativă legislativă va fi discutată în Plen. Încă suntem în minoritate în Parlament, deși avem cel mai mare grup parlamentar. Coaliția actuală au majoritate și atunci trebuie să venim și cu acest argument suprem, acela că un număr de câțiva milioane de oameni au semnat această inițiativă.

MOȚIUNEA DE CENZURĂ, CITITĂ ÎN PLENUL PARLAMENTULUI

Moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Social Democrat a fost citită joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Moţiunea, intitulată “Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, este semnată de 157 de parlamentari de la PSD. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 209 parlamentari. Mare parte din parlamentarii USR PLUS au lipsit din sală, conectându-se pe tablete la şedinţa comună, după cum a anunţat liderul deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, care a fost prezent. Şi din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit şi parlamentari ai UDMR şi ai minorităţilor naţionale. Premierul Florin Cîţu nu a participat la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. Moţiunea a fost citită de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Dumitru Coarnă: Ieri a fost citită în Plen moțiunea de cenzură, tocmai unul din capitole a fost această majorare excesivă a prețului la energie și gaze și atunci PSD a depus moțiunea de cenzură, a fost înregistrată, a fost înaintată Guvernului, conform regulamentului intern. A fost citită ieri, am fost prezent la citirea moțiunii de cenzură. Marți, la ora 12:00, va fi vot final și eu sunt convins că Marți la ora 13:00, dacă USR își respectă cuvântul dat, o să avem încă un Guvern în istorie, poate cel mai slab Guvern din ultimii 200 de ani, Guvernul Cîțu.

GROAPA DE GUNOI DIN OLTENIȚIA – SUB ATENȚIA PRESEI SI A AUTORITĂȚILOR

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a apreciat implicarea unui jurnalist local care a abordat  subiectul gropii de gunoi din Ulmeni din mun. Olteniția, pe care a reușit să-l mediatizeze, astfel autoritățile au început verificările.

Dumitru Coarnă: Discutam data trecută de acea groapă de gunoi de la Oltenița. Spre bucuria mea am văzut într-un ziar local, o să-i pronunț și numele celui care a abordat subiectul, a abordat subiectul de la Ulmeni, asta înseamnă că și în presă avem oameni cărora le pasă. Este vorba de domnul Cătălin Nițu de la Ediția de Călărași, am văzut abordarea subiectului foarte pragmatică și în regulă. Ieri în ședința de Consiliu Local din municipiul Oltenița la care am participat, am reușit să blocăm această inițiativă legislativă de extindere a platformei de gunoi. Am creat o majoritate din consilieri PSD, USR, PRO România și Partidul Mișcarea Populară – 13 din 19 și atunci am blocat această inițiativă a primarului din municipiul Oltenița de extindere a acelei gropi de gunoi. Totodată, am depus și un proiect de consiliu local prin care să fie interzisă depozitarea de gunoi în acea zonă, proiect pe care, la fel, l-au însușit partidele enunțate. Am făcut pași mici, dar decisivi.

FOSTUL INSPECTOR AL IPJ CĂLĂRAȘI –  DIN NOU ÎN ATENȚIA DEPUTATULUI PSD

În 2016-2017, tot în mandatul domnului Iorga Marian, avem prejudicii de milioane de euro, cum spune Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Călărași în comuna Ștefan cel Mare, unde islazul comunal este folosit altfel decât obligă legea. Acolo sunt niște dosare penale deschise, eu o să verific să văd ce s-a întâmplat cu acele dosare. Primarul, prin abuz în opinia mea, a falsificat niște înscrisuri și a obținut fonduri europene prin Agenția de Plăți APIA. Sunt milioane de euro prejudiciu, sunt mai multe persoane fizice și juridice care au profitat de acest tratament ilegal. Din ce știu eu, cred că sunt în jur de 100 de hectare. Subiectul o să-l las aici, o să-l aprofundez și cred că săptămâna viitoare o să-l dezvoltăm.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, ziua muzicii și a iubitorilor de cafea, marcate astăzi într-un eveniment organizat de Biblioteca Județeană “Al. Odobescu” Călărași

VIDEO. Campus școlar, inaugurat în comuna Dragoș Vodă